Vremea azi, 25 noiembrie. În sud și în sud-est o să ploua, dar în rest o să ningă

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi cerul rămâne acoperit și se răcește simțitor. În sud și în sud-est o să ploua, dar în rest o să ningă. Peste noapte, ploile din ținuturile sudice se transformă în lapoviță și ninsoare, iar în sud-est va fi viscol.  

Maximele pleacă de la minus 1 grad în estul Transilvaniei și ajung la 10 grade pe litoral.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici urmează o zi tare neplăcută. Temperaturile scad accentuat și doar la malul mării vor fi 9-10 grade. O să ploua și se vor strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat. La noapte ninge sau cade lapoviță, iar vântul viscolește ninsoarea cu viteze de până la 85 de km/h.

Cam la fel va fi și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Vreme rece, ploi abundente în timpul zilei și lapoviță și ninsoare, peste noapte. Tot la noapte va fi viscol puternic, atât în zonele joase cât și la munte.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovină găsim tot atmosferă închisă. Ziua apar precipitații sub toate formele, iar noaptea predomină ninsorile și vântul prinde putere. Maximele ajung la 6 grade, iar minimele coboară SUB pragul înghețului.

Citește și
vremea
Cum va fi vremea în București pe parcursul zilelor de joi şi vineri
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Înorările persistă și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Pe-aici, însă, precipitațiile apar pe suprafețe restrânse. Temperaturile scad și, la amiaza, nu vor fi mai mult de 5 grade. Peste noapte vântul începe să bata tare și în aceasta zona.

Și în ținuturile vestice avem vreme rece și temperaturi de 5, poate chiar 6 grade după prânz. Cerul rămâne acoperit, iar peste noapte vin ceva ninsori, pe spații mici.

În Transilvania apar precipitații sub toate formele în zonele mai joase, iar la munte predomină ninsorile și se depune strat de zăpadă. Cel mai mult o să ningă în Carpatii Meridionali, pe unde la noapte se pornește vântul și va fi viscol puternic.

Maximele ating 5 grade pe partea vestică, însă după lăsarea nopții temperaturile ajung la valori negative în toată provincia.

Și în Oltenia avem vreme neplăcută, cu înorări persistente și ploi. Maximele se opresc la 6 grade - valori sub normalul perioadei. La noapte o să ningă sau o să cada lapoviță; tot atunci vântul viscolește ninsoarea, iar minimele ajung la zero grade.

Condiții meteo similare găsim și în ținuturile sudice: cer acoperit, ploi abundente ziua, lapoviță, ninsoare și viscol, după ce se lasă noaptea. Temperaturile scad accentuat și se opresc la 6 grade.

Vremea în București

În București avem o zi mohorâtă. Se răcește simțitor și vor fi cel mult 7 grade. O să ploua și se vor strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. La noapte ploile se transformă în lapoviță și ninsoare. Tot atunci se pornește și vântul, iar temperatura coboară până la 1 grad.

Vremea la munte

La munte temperaturile scad și ajung cu greu la zero grade. O să ningă pe arii extinse, mai abundent în Meridionali și în Carpații de Curbură și stratul de zăpadă continuă să crească în toate masivele. Peste noapte se instalează gerul, iar vântul prinde putere și viscolește ninsoarea cu rafale de 75 de km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Mâine vor mai fi ceva înorări în primele ore, când o să mai cadă puțină lapoviță. Mai tărziu norii se risipesc, însă vântul continuă să agite atmosfera cu viteze de până la 50 de km/h. Maxima se oprește la 6 grade.

Luni se mai îndreaptă vremea și nu mai vorbim de precipitații. Norii vin și trec, la prânz nu vor fi mai mult de 5 grade, iar vântul insistent va spori senzația de frig.
Marți se mai încălzește puțin și se ating 7 grade. Avem înorări persistente, ploi în a doua parte a zilei și un vânt activ.

Mâine, la altitudini mari persista gerul și vântul continuă să aibă intensificări. Vedem puțin soarele printre nori, iar în prima parte a zilei o să mai ningă slab. Noaptea, pe vai și în depresiuni se formează ceață cu depuneri de chiciură.

Luni avem înnorări persistente și ninsori slabe în Carpații Orientali și în Occidentali. Vântul bate tare pe creste, cu rafale de 70 de km/h.

Peste noapte, în masivele sud-vestice apar precipitații sub toate formele și se formează polei.

Marți cerul rămâne acoperit. În zona înaltă va fi ger, o să ningă pe arii extinse și se depune strat noude zăpadă. Vântul viscolește ninsoarea pe crestele Carpaților de Curbură. La altitudini mai mici cade lapoviță și sunt condiții de polei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 24 noiembrie. Regiunile din țară în care va fi mai cald decât ar trebui. Maximele zilei
Vremea azi, 24 noiembrie. Regiunile din țară în care va fi mai cald decât ar trebui. Maximele zilei

Astăzi, în sud și în est se face mai cald decât ar trebui. În rest, temperaturile se mențin în limitele normale. Pleacă de la 3...4 grade în depresiuni și ating 16 grade în sudul extrem.

Cum va fi vremea în București pe parcursul zilelor de joi şi vineri
Cum va fi vremea în București pe parcursul zilelor de joi şi vineri

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în Bucureşti, pe parcursul zilelor de joi şi vineri, iar valorile termice maxime vor oscila între 8 şi 14 grade, relevă prognoza publicată de ANM.  

Vremea azi, 23 noiembrie. Sunt anunțate ninsori în zonele montane
Vremea azi, 23 noiembrie. Sunt anunțate ninsori în zonele montane

Joi se mai îndreaptă vremea. În centrul și în sud-vestul țării o să mai vină câțiva stropi de ploaie, iar în regiunile montane o să mai fulguiască trecător.  

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.