Vremea azi, 11 decembrie. Avertizare de ninsori abundente la munte și ploi însemnate în țară

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi cerul va fi acoperit de nori și vin alte ploi în centrul, nordul, estul țării și local în regiunile sudice. La munte, în Bucovina și în estul Transilvaniei, o să fie lapoviță și condiții de polei dar la altitudini mari va ninge abundent.

 

Vântul se întețește în regiunile estice și pe crestele montane iar maximele termice se vor situa între 2 grade în nordul Moldovei și 12 grade pe litoral.

În zonele de munte, la altitudini de peste 1.700 de metri va ninge destul de mult și vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 90 KM/h. În rest, se anunță ploi consistente, ce pot aduce 50...70 de litri de apă pe metru pătrat.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim mulți nori și ploi locale, vântul va avea unele intensificări iar maximele termice se opresc pe la 12 grade.

Citește și
ninsori
Românii, anunțați prin RO-ALERT de situațiile deosebite cauzate de vremea severă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea va fi neplăcută și va continua să plouă. Vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei iar temperaturile ajung până la 10 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina norii vor fi numeroși și vor aduce precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Vor fi condiții de polei, vântul se întețește iar temperaturile cresc cu 3-4 grade față de ieri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se strică vremea și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. Ieri au fost 12 grade în zonă, însă astăzi se răcește și după prânz vor fi cel mult 6 grade.

În ținuturile vestice se adună norii și vin câteva ploi mai ales prin Crișana și în zonele deluroase. Temperaturile scad ușor și vor ajunge până la 8 grade.

În Transilvania, atmosfera va fi închisă și o să plouă dar în zonele mai înalte așteptăm lapoviță iar la altitudini mari vă ninge. Vântul prinde putere pe crestele montane și se răcește.

În Oltenia se anunță înnorări și câteva reprize de ploaie, mai ales în zonele deluroase dar apare și soarele pe parcursul zilei. Vântul va agita atmosfera, se încălzește și se ating 10 grade Celsius.

Mai cresc temperaturile și în ținuturile sudice. O să mai plouă din când în când, vântul se va înteți temporar iar maximele ajung până la 9 grade.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă temperaturile se mențin ridicate iar în sud-estul și vestul țării va fi mult mai cald decât în mod normal. O să plouă îndeosebi în est, în sud și în centru iar la munte și în nordul Moldovei va fi lapoviță.

Duminică cerul rămâne acoperit de nori și o să plouă prin sud și est. Ploile apar local și în regiunile centrale iar la munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei.

Luni temperaturile vor fi ridicate mai ales în regiunile sudice. Mai vin câteva ploi în sud, în est și pe zone mai restrânse în centrul țării iar vântul va avea intensificãri în sud-est.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi vremea se menține închisă și vin câteva ploi slabe, mai ales la începutul zilei. Vântul va sufla slab, se încălzește și după prânz se ating 7 grade Celsius.

Sâmbătă avem o zi caldă dar închisă. La amiază se vor înregistra 9 grade, dar nu scăpăm de înnorări și ploi, iar vântul mai are unele porniri.

Și duminică va fi neobișnuit de cald pentru această perioadă, însă vremea va fi mohorâtă, cu ploi trecătoare spre seară și un vânt mai activ. În termometre vor fi 11 grade ziua iar în noaptea următoare, se ating 6...7 grade.

Luni vremea va fi închisă și caldă pentru această dată. Ploile apar temporar pe parcursul zilei și vântul va fi mai insistent. În noaptea de luni spre marți, vor fi condiții de ceață și minima va ajunge pe la 5 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, norii vor fi numeroși și vor aduce precipitații mixte, mai consistente în Carpații Meridionali iar la altitudini de peste 1.700 de metri va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat, vor fi depuneri de polei iar vântul va viscoli ninsoarea, pe crestele înalte.

Sâmbătă, temperaturile cresc ușor, dar o să avem vreme destul de neplăcută. Se intensifică vântul; o să plouă, iar la peste 1.400 de metri altitudine se anunță precipitații mixte și polei.

Nici duminică nu scăpăm de precipitații, vor predomina ploile și va continua să se încălzească.

Luni vremea rămâne închisă și o să plouă temporar. Vântul va fi activ iar temperaturile se mențin ridicate pentru luna decembrie.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Se încălzește, dar vin ploile. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii
Se încălzește, dar vin ploile. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

Prognoza meteo 10 decembrie 2020. Joi se încălzește, dar o să plouă mai mult în sudul și în estul țării, iar pe la munte și în nordul Moldovei se anunță lapoviță și condiții de polei.

Românii, anunțați prin RO-ALERT de situațiile deosebite cauzate de vremea severă
Românii, anunțați prin RO-ALERT de situațiile deosebite cauzate de vremea severă

Românii vor fi anunţaţi prin sistemul RO-ALERT de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare, anunţă miercuri seara ministrul de Interne, Marcel Vela.

Accidente în lanț pe drumurile din țară, din cauza ninsorilor şi poleiului
Accidente în lanț pe drumurile din țară, din cauza ninsorilor şi poleiului

Vremea rea a venit cu pagube și accidente în lanț în ultimele 24 de ore.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.