Vremea 10 septembrie 2019. Temperaturi neobişnuite pentru această perioadă a anului

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi ne aşteaptă o zi frumoasă, cu cer senin, câţiva nori de ploaie prin vest, nord-vest şi la munte şi un vânt mai activ în regiunile sud-estice. Maximele vor fi de la 23 la 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în ţinuturile sudice.

 

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici atmosfera se menţine însorită, vântul mai are ceva intensificări, iar temperaturile ajung la valori agreabile.

Soare şi vreme bună găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Va fi cald pentru o zi de septembrie: maximele se apropie de pragul de 30 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă, cu cer curat şi temperaturi plăcute. E drept că dimineaţa şi noaptea este cam răcoare, dar după prânz se ating 25...27 de grade.

Citește și
furtuna cu fulgere
Vremea 9 septembrie 2019. Transilvania, lovită de ploi şi vijelii
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Se îndreaptă vremea şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, pe unde a plouat destul de mult şi vântul a suflat cu putere. Astăzi mai sunt ceva condiţii de ploaie, dar în ansamblu avem vreme bună şi până la 27 de grade în termometre.

Atmosfera destul de plăcută găsim şi în vestul ţării, deşi mai apar unele înnorări, poate şi 2...3 stropi de ploaie. Vântul scade în intensitate, dar se face un pic mai răcoare decât ieri.

În Transilvania avem o dimineaţă rece în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţă. Temperaturile cresc de la o oră la alta; norii nu prea se arată, iar în vestul provinciei se ating chiar şi 28 de grade.

În Oltenia o să avem o zi de toamnă blândă, puţini nori şi temperaturi ridicate. Maximele ajung la 29, poate 30 de grade.

Vreme bună prindem şi în ţinuturile sudice. Nu prea zărim norii şi se face destul de cald după prânz.

Vreme frumoasă se anunţă şi în zona Capitalei: cer senin, un pic de vânt şi o maximă de 28 de grade. Ieri s-au atins 31 de grade. Presiunea atmosferică este în creştere, iar noaptea va fi una liniştită şi agreabilă, cu o minimă de 16 grade.


Vremea la munte şi pe Litoral


La munte avem soare şi atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei. Totuşi, în unele masive, se înnorează din când în când şi s-ar putea să picure trecător. Temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Pe litoral găsim vreme bună de plajă. Prin staţiuni se ating în jur de 25 de grade, însă vântul mai are unele porniri, aşa că marea va fi destul de agitată.


Vremea în următoarele 3 zile


Şi mâine avem soare şi vreme bună. Doar în zonele montane e posibil să picure trecător, iar vântul sufla mai tare pe creste, în sud-vestul şi sud-estul ţării. Joi: tot amosfera însorită şi temperaturi ridicate pentru luna septembrie. La munte sunt ceva condiţii de ploaie, iar vântul mai are unele porniri în zona Dobrogei. Vineri se mai încălzeşte puţin, iar în sud şi sud-est avem o amiază călduroasă, cu până la 32 de grade. Rămânem cu timpul frumos şi doar prin Carpaţi mai pot veni câţiva stropi.

În Bucureşti mâine se mai încălzeşte un pic, apar ceva nori, dar sunt nori de vreme bună, iar vântul se menţine activ. La fel va fi şi joi: soare, vreme caldă şi câteva adieri de vânt. Vineri rămânem cu vremea frumoasă şi se face mai cald: pe la amiază se ating în jur de 30 de grade.

La munte s-ar putea să mai apară ceva nori de ploaie, dar în ansamblu avem vreme bună şi temperaturi agreabile. Şi mâine domină atmosfera însorită, dar nu este exclus să picure puţin, iar vântul prinde putere în zonele de creastă. Joi prindem încă o zi plăcută, deşi, în unele masive, e posibil să picure trecător. La fel va fi şi vineri: soare, timp frumos şi ceva condiţii de ploaie la apropierea serii. Temperaturile se menţin ridicate pentru o zi de septembrie.

La mare găsim vreme bună de plajă şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. Mâine se înseninează, vântul rămâne destul de insistent şi se mai încălzeşte puţin. Şi joi avem vreme caldă şi frumoasă, briza activa şi în jur de 24 de grade în apa mării. Iar vineri se face mai cald; norii apar destul de rar şi maximele din staţiuni ajung pe la 28 de grade. Aşadar, o zi excelentă de plajă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea va continua să fie călduroasă în această săptămână, temperaturile vor ajunge până la 28 de grade Celsius. După aceea, va urma un proces de răcire, apropiat de normalul perioadei, potrivit prognozei pe două săptămâni, emise de ANM.

Vremea 9 septembrie 2019. Transilvania, lovită de ploi şi vijelii
Vremea 9 septembrie 2019. Transilvania, lovită de ploi şi vijelii

 Astăzi se porneşte vântul, iar în vest, nord-vest şi centru o să plouă destul de mult la apropierea serii. În rest, soare şi vreme caldă, cu temperaturi de la 24 la 31 de grade.

Vremea 8 septembrie 2019. Zonele în care se ating maxime de 31 de grade
Vremea 8 septembrie 2019. Zonele în care se ating maxime de 31 de grade

Vremea 8 septembrie. Rămânem cu vremea caldă, vântul mai prinde un pic de putere şi o să plouă din când în când la munte, în vest şi nord-vest.

Vremea 7 septembrie 2019. Zonele din România care vor fi afectate de vânt și ploi
Vremea 7 septembrie 2019. Zonele din România care vor fi afectate de vânt și ploi

Vremea 7 septembrie 2019. Ziua de sâmbătă ne-aduce soare, vreme caldă şi câţiva nori de ploaie prin est, la deal şi la munte.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.