Temperaturi ridicate și disconfort termic. Când vom scăpa de vremea caniculară

×
Codul embed a fost copiat

Joi, căldura va fi înăbuşitoare, prin sudul ţării avem canicula, iar pe la munte s-ar putea să vină şi o aversă scurtă. Maximele pleacă de la 25-26 de grade în Bucovina şi ajung la 35.-36 de grade în sud şi sud-vest.

 

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În sud-estul ţării, găsim cer senin, căldură mare la orele amiezii şi un vânt destul de insistent. Va fi canicula prin Bărăgan, dar se încălzeşte foarte tare şi la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă încă o zi însorită şi o amiază călduroasă, cu 33...34 de grade, la umbră. Vom resimţi însă temperaturi mult mai ridicate, iar vântul se va înteţi şi aici.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În nordul Moldovei şi în Bucovina căldura se mai domoleşte astăzi şi maximele se opresc pe la 30 de grade. Vântul are unele intensificări; norii apar în trecat, iar în zonele înalte s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

Temperaturile scad uşor şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe unde ieri am avut o amiază caniculară. Ziua de astăzi ne-aduce soare, 31...32 de în termometre şi poate o aversă, două la apropierea serii.

Şi în ţinuturile vestice scăpăm de canicula, dar va fi în continuare foarte cald şi se vor înregistra în jur de 33 de grade, la umbră. Apar şi câţiva nori, însă e puţin probabil să plouă.

În Transilvania rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. Dimineaţa, în depresiuni este răcoare şi s-ar putea să apară ceaţă, iar către seară, în zonele montane pot să vină câţiva nori de ploaie.

În Oltenia căldura va fi greu de suportat. După prânz se instalează canicula şi creşte disconfortul termic. Domină atmosfera însorită, dar în orele serii e posibil să apară o aversă trecătoare.

În sudul ţării nu prea zărim norii. Aerul se încinge foarte tare, iar în Lunca Dunării se ating 36 de grade, la umbră şi atmosfera devine sufocantă.

Vremea la Bucureşti

În Bucureşti avem o perioadă cu cer senin şi atmosfera de cuptor. Ziua de astăzi ne-aduce soare, căldură mare şi câteva adieri de vânt.

Maximă ajunge pe la 35 de grade, iar la noapte temperaturile rămân peste pragul de 20 de grade.

Vremea la Munte

La munte, se anunţă vreme caldă şi frumoasă, dar după-amiaza şi seară vin şi câţiva nori de ploaie. Astăzi, aversele pot să apară în Apuseni şi prin nordul Orientalilor.

Vremea la mare

Pe litoral, găsim cer senin şi temperaturi foarte mari, însă aici, vântul devine activ şi vă mai tempera arşiţa amiezii. Astăzi se ating chiar şi 33 de grade la umbră, aşa că va creşte şi stresul termic.

Prognoza pentru următoarele 3 zile

 

Joi, căldura va fi înăbuşitoare, prin sudul ţării avem canicula, iar pe la munte s-ar putea să vină şi o aversă, scurtă.

Vineri avem cam aceleaşi condiţii: căldura greu de suportat, atmosfera caniculară prin sud şi câţiva nori de ploaie la munte. Prin est, vântul se menţine activ, iar presiunea atmosferică va continua să crească.

Şi sâmbăta prindem arşiţă mare, cu nori puţini şi chiar canicula în Lunca Dunării. Disconfortul persista, la munte mai pot veni câţiva stropi, iar vântul rămâne activ în Dobrogea şi prin Banat.

Arşiţa continuă şi duminică. Tot prin sudul extrem va fi cel mai rău, adică o amiază caniculară şi un disconfort termic major... Aş adăuga că nici măcar săptămâna viitoare nu ne aduce schimbări.

În Bucureşti avem o perioadă cu cer senin şi atmosfera de cuptor. Ziua de joi ne-aduce soare, căldură mare şi câteva adieri de vânt. În centrul oraşului, atmosfera devine înăbuşitoare pe la amiază.

La fel va fi şi vineri: vreme foarte caldă, aer irespirabil, soare dogorâtor. Creşte şi nivelul presiunii atmosferice, iar în cartierele centrale, zăpuşeala sporeşte după prânz.

Nici sâmbătă nu sunt schimbări: mult soare, 33...34 de grade la umbră şi un stres termic ridicat.

Duminică, atmosfera se încinge şi mai tare, vor fi 35 de grade la umbră şi nicio speranţă de vreo răcorire de luni încolo.

La munte, se anunţă vreme caldă şi frumoasă, dar după-amiaza şi seară vin şi câţiva nori de ploaie. Vineri, va fi vreme bună, cu soare şi temperaturi plăcute. Condiţii de ploaie apar către seară, dar pe zone destul de restrânse.

Sâmbătă exact la fel: vreme frumoasă, înnorări sporadice şi şanse scăzute de averse.

Se păstrează atmosfera agreabilă şi duminică. Temperaturile rămân ridicate şi domina timpul frumos.

Pe litoral, găsim cer senin şi temperaturi foarte mari, însă aici, vântul devine activ şi vă mai tempera arşiţa amiezii.

Vineri se înseninează complet şi se mai încălzeşte puţin şi apa mării.

Sâmbătă se anunţă atmosfera ceva mai plăcută, maximele coboară cu două grade, iar vântul va fi destul de insistent.

Vreme bună prindem şi duminică. Norii lipsesc, vântul continua să sufle cu putere, iar temperaturile ating 31 de grade în aer şi 25, poate 26 de grade în apa mării.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un nou val de caniculă lovește România. Temperaturile au ajuns la 37 de grade la umbră
Un nou val de caniculă lovește România. Temperaturile au ajuns la 37 de grade la umbră

Vara se simte bine în România, dovadă că un nou val de caniculă a cuprins întreaga ţară. Aici rămâne, până la sfârşitul săptămânii cel puţin. Meteorologii anunţă, oricum, că temperaturile rămân ridicate pentru încă o lună.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.