Cum va fi vremea de Revelion. Temperaturi neobișnuite la începutul anului 2020

Vremea de Crăciun și Revelion
iStock

Administrația Națională de Meteorologie a realizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pentru toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor ANM, în perioada 30 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020 se anunță valori termice normale pentru prima parte a intervalului, estimându-se o ușoară încălzire după data de 4 ianuarie 2020.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2-4 grade și minime de -6...-4 grade. După data de 4 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit, cu valori maxime de 4...6 grade și minime de -4...-2 grade, mediat regional.

Citește și
Vreme schimbătoare. Ce temperaturi anunță meteorologii în weekend
Vreme rece la sfârșit de an. Ce temperaturi vor fi în primele zile ale lui 2020
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În cea mai mare parte a intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile.

CRIŞANA

Primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2...4 grade și minime de -6...-4 grade. După data de 04 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit (în special valorile diurne), cu maxime de 3...6 grade și minime de -4...-2 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în general redusă pe parcursul intervalului de referință, dar cu precădere în prima săptămână.

TRANSILVANIA

În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși cu ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 0...2 grade și minime de -8...-4 grade, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 04 ianuarie și din nou în perioada 08 -10 ianuarie.

În prima săptămână a intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitații va mai crește, în special în ultimele zile.

MARAMUREŞ

Valorile de temperatură vor avea ușoare variații de la o zi la alta, dar în mare parte din intervalul de referință se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 1...3 grade și minime de -5...-3 grade. Temperaturi diurne ușor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 04 ianuarie și din nou în perioada 08 -10 ianuarie.

În prima săptămână a intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitații va mai crește, în special în ultimele zile.

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 1...4 grade.

În 31 decembrie, dar și în jurul datelor de 04 și 08 ianuarie maximele temperaturii aerului se vor situa peste cele normale, respectiv 4...6 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5...-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ redusă în mare parte din interval, exceptând ultimele zile.

DOBROGEA

Valorile termice, deși vor avea ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, cu maxime de 3...5 grade și minime de -3...-1 grad, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate vor fi posibile în jurul datelor de 01 și 04 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -2...1 grad.

Până în data de 06 ianuarie, precipitații slabe vor fi posibile doar izolat, urmând ca probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente să crească spre sfârșitul intervalului.

MUNTENIA

În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși vor avea ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 2...5 grade și minime de -5...-2 grade, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate, cu precădere în zonele deluroase, vor fi în perioada 31 decembrie - 01 ianuarie și în jurul datei de 04 ianuarie, când media regională va fi de 5...7 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului de referință, dar în special în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile (după data de 8 ianuarie).

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, îndeosebi în zona deluroasă, cu maxime de 4...7 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate apropiate de normalul perioadei, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5...-3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații fiind în creștere doar spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

Zilele de 31 decembrie, 3 și 4 ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic diurn peste cel normal al perioadei din an, cu maxime diurne ce vor atinge și valori pozitive în masivele vestice, dar și la altitudini de sub 1400 m în restul zonei montane. În celelalte zile din interval, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an și vor fi, în medie, de -5...-2 grade. Minimele nocturne, în general apropiate de normal, se vor situa într-un ecart mediu de -10...-5 grade.

Probabiltatea pentru precipitații va fi în creștere începând din data de 6 ianuarie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea rea a afectat 7 județe. Zeci de mașini au rămas înzăpezite. GALERIE FOTO
Vremea rea a afectat 7 județe. Zeci de mașini au rămas înzăpezite. GALERIE FOTO

Patru drumuri naţionale şi 16 drumuri judeţene au fost afectate din cauza viscolului, în ultimele 24 de ore, informează luni Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Vreme rece la sfârșit de an. Ce temperaturi vor fi în primele zile ale lui 2020
Vreme rece la sfârșit de an. Ce temperaturi vor fi în primele zile ale lui 2020

Luni se îndreaptă vremea, însă dimineaţă mai pot să vină câţiva fulgi de zăpadă în Moldova şi în Lunca Dunării, şi 2-3 stropi de ploaie pe litoral.

Ninsori și temperaturi scăzute în toată țara. Cum va fi vremea de Revelion
Ninsori și temperaturi scăzute în toată țara. Cum va fi vremea de Revelion

Duminică se face mai frig şi o să ningă viscolit în zonele montane, în Moldova şi trecător în estul şi nord-estul Munteniei. Prin sud-estul ţării va fi lapoviţă, iar în vest apare puţin şi soarele.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.