Litoralul, luat cu asalt de turiști: „Este nebunie mare. Se așteaptă și 40 de minute”

×
Codul embed a fost copiat

Pe litoral bucătarii se întrec în preparate din pește pentru cei care vin să vadă marea, iar restaurantele nu duc lipsă de clienți.

După o plimbare pe faleză, în aerul sărat, oamenii abia așteaptă să mănânce la doi pași de valuri.

Pe litoral, cei care au ieșit la plimbare, și-au astâmpărat foamea la restaurante și pescării. În Piața Ovidiu, un local le-a pregătit pofticioșilor un ton de peste 50 de kilograme.

Leon Segal, chef bucătar: „Aici avem un ton adus din Grecia, o rută grea. Trece prin Bulgaria, după aceea prin vamă. Se mănâncă foarte, foarte crud, crud-uscat și când îl facem termin pe grătar sau pe cuptor, foarte, foarte rare. Ăsta este sistemul de gătire."

După ce a fost tranșat tonul, bucătării au preparat tot felul de delicatese.

Citește și
plimbare faleza
S-au ridicat de la masa de Revelion ca să îşi facă selfie cu marea. Faleza, plină de oameni
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cu aceste meniuri diversificate, managerii de restaurant speră să atragă mai mulți clienți în extrasezon.

Ramona Pripas, manager restaurant: „În fiecare weekend aducem diverse specii de pește pe care le cer clienții noștri în mod special. Tonul este într-o măsură mai mare preferat."

Bunătăți s-au găsit și în Portul Tomis. Un bucătar grec, stabilit în România, a gătit creveți și midii la tigaie.

Reporter: „De unde ați venit?”

Turist: „Din Călărași!” 

Reporter: „Ați fost la restaurant?” 

Turist: „Da, am fost aici.”

Reporter: „Ce ați mâncat?”

Turist: „Bineînțeles că pește!”

Și pescăriile din sudul litoralului au fost pline.

Claudiu, ospătar: „Este nebunie mare. După cum vedeți și astăzi este foarte mare agitație. Vine lumea din toată țara. Se așteaptă undeva la 30-40 de minute."

Ana și Marian au venit din Buzău să vadă marea.

Turist: „Ne atrage vremea bună, ne atrage marea și peștele. Mâncarea."

Reporter: „Vă bucurați de vremea frumoasă?”

Turistă: „Da. A fost unul dintre motive pentru care am ales ziua de astăzi.”

Reporter: „Și aici ce ați făcut?”

Turistă: „Am mâncat. Midii."

Și duminică se anunță o zi frumoasă la malul mării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Hotelurile de pe Litoral speră că vor avea şi mai mulţi turişti anul acesta. Cum s-au pregătit
Hotelurile de pe Litoral speră că vor avea şi mai mulţi turişti anul acesta. Cum s-au pregătit

Vremea prietenoasă mişcă lucrurile la malul mării. Foarte multe hoteluri au intrat în reparaţii. Se renovează camerele, sălile de mese, recepţia, dar şi sălile de conferinţe, care sunt închiriate pentru diverse evenimente.

S-au ridicat de la masa de Revelion ca să îşi facă selfie cu marea. Faleza, plină de oameni
S-au ridicat de la masa de Revelion ca să îşi facă selfie cu marea. Faleza, plină de oameni

Pentru că iubesc marea în orice anotimp, sau pentru că în această perioadă este o destinaţie ceva mai ieftină, există şi categoria celor care au dat o fugă pe litoral.

Cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Regiunile unde se anunţă cod galben de vânt
Cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Regiunile unde se anunţă cod galben de vânt

Îmbrăcaţi-vă bine în această noapte dacă petreceţi Revelionul în stradă. În special în oraşele din zona Moldovei, vântul o să fie greu de îndurat. Din păcate ninsorile lipsesc din peisaj chiar dacă suntem în 31 decembrie.

Cât costă un Revelion pe Litoral. Reacţia unui turist care a intrat în apă
Cât costă un Revelion pe Litoral. Reacţia unui turist care a intrat în apă

Cei care iubesc marea pot petrece un Revelion de neuitat pe litoral. Gazdele au pregătit meniuri sofisticate, petreceri cu spumă, iar vremea frumoasă intră și ea în meniul de Anul Nou.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.