Tricolorii mici au câștigat fără emoții cu Malta, 4-1, în preliminariile pentru EURO2021

România U21 - Malta U21
Agerpres

Echipa de fotbal Under-21 a României a învins selecţionata similară a Maltei cu scorul de 4-1 (4-0), marţi seara, pe Stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2021.

Echipa României, fără câţiva jucători importanţi, dar şi fără selecţionerul Adrian Mutu, autoizolat după cazurile de coronavirus din lot, s-a impus prin golurile marcate de Alexandru Măţan (17), Dennis Man (27, 40 - penalty), George Ganea (36), respectiv Omar Elouni (51).

Tricolorii au controlat meciul, au dominat clar prima repriză, când mai puteau marca, dar au jucat modest după pauză, când s-a resimţit şi omul în minus, după eliminarea stupidă a lui Tudor Băluţă (34), care a încasat două cartonaşe galbene în decurs de zece minute.

 Chiar dacă nu mai pot ajunge pe primul loc în Grupa 8, tricolorii mici au șanse mari pentru o calificare la Campionatul European din 2021.

 

Citește și
Mircea Sandu
Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, și soția sa au fost achitați de Tribunalul București
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Echipele de pe locul secund al grupei au șansa să se califice la turneul final. Din cele nouă grupe, se va face un clasament cu echipele de pe locul doi din fiecare grupă, iar primele cinci echipe vor merge direct la EURO.

Desfășurarea partidei:

Minutul 90+3: Final de meci.

Minutul 51: GOL Malta! Elouni reduce din diferență. 4-1.

Minutul 46: Începe repriza recundă.

Minutul 45+2: Pauză.

Minutul 40: GOL România! Dennis Man reușește dubla și duce scorul la 4-0.

Minutul 36: GOL România! Tricolorii mici duc scorul la 3-0. George Ganea înscrie, fiind servit perfect de Dennis Man.

Minutul 34: Cartonaș roșu! Tudor Băluță face un fault la mijlocul terenului asupra lui Omar Elouni, și vede al doilea cartonaș galben. 

Minutul 27: GOL România! Dennis Man face 2-0.

Minutul 17: GOL România! Mățan deschide scorul după o acțiune personală.

Minutul 1: A început meciul.

Selecţionata U21 întâlnește la Giurgiu marţi, 13 octombrie, Malta, la ora 20:00, pe stadionul “Marin Anastasovici”. Meciul este transmis de Pro X, stirileprotv.ro și sport.ro.

România U21 - Malta U21, LIVE

 

România U21 a fost învinsă, cu scorul de 1-0, vineri, în deplasare, de Ucraina, şi va evolua, marţi, de la ora 21.00, la Giurgiu, cu Malta, în preliminariile Campionatului European din 2021.

Echipele de start:

România U21: Aioani – Vlădoiu, R. Drăgușin, Băluță, Haruț – Olaru, M. Marin, A. Ciobanu – Man, G. Ganea, Mățan.

Malta U21: Formosa - Borg, Camilleri, Spiteri, Gauci - Mckay, Attard, Spiteri, Scicluna - Friggieri, Elouni

Stoichiță îi va conduce pe tricolori de pe bancă

 

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a primit rezultat negativ la testul pentru coronavirus, dar nu va sta pe banca tehnică la meciul cu Malta, din preliminariile Campionatului European Under-21 din 2021, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Fotbal.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, alături de Dumitru Moraru şi Dinu Tudoran, va fi cel care va conduce naţionala U21 de pe bancă.

"Deşi rezultatele testelor efectuate aseară sunt negative şi conform ordinelor comune ale ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii nr. 1.219/2020, respectiv 1.634/2020, contacţii cu test negativ îşi pot relua activitatea, Federaţia Română de Fotbal, prin Comisia Medicală, a decis să elimine orice risc. În aceste condiţii, toţi membrii staff-ului tehnic, având în vedere că au avut contact direct cu persoana depistată pozitiv, vor rămâne în continuare izolaţi la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea. De asemenea, Andrei Vlad, contact direct şi el al jucătorului depistat pozitiv, va merge acasă unde i s-a recomandat să rămână în continuare izolat câteva zile. Astfel, la meciul din această seară, pe banca tehnică se vor afla Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF. Acesta va fi ajutat de Dumitru Moraru şi Dinu Todoran", a anunţat FRF pe site-ul oficial.

Federaţia Română de Fotbal anunţase, luni, pe site-ul său oficial, că selecţionerul echipei naţionale de tineret, Adrian Mutu, ar putea sta totuşi pe bancă la meciul România - Malta dacă ultimul său test COVID-19 va fi negativ.

Jucătorii convocați de Adrian Mutu

 

Adrian Mutu a convocat următorii jucători:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iaşi), Marian Aioani (Chindia Târgovişte);

Fundaşi: Denis Haruţ (FC Botoşani), Ştefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Paşcanu (SD Ponferradina / Spania), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Radu Boboc (FC Viitorul), Radu Drăguşin (Juventus Torino / Italia);

Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Tudor Băluţă (Brighton / Anglia), Cătălin Itu (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Alexandru Măţan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), George Cîmpanu (FC Botoşani), Denis Drăguş (Crotone / Italia);

Atacanţi: Louis Munteanu (ACF Fiorentina / Italia), George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
România ratează Euro 2020. A fost învinsă cu 2-1 de Islanda în semifinalele play-off-ului
România ratează Euro 2020. A fost învinsă cu 2-1 de Islanda în semifinalele play-off-ului

Reprezentativa de fotbal a României ratează calificarea în finala play-off-ului EURO 2020, după ce a pierdut, cu 1-2, meciul cu selecționata Islandei, din semifinala barajului de calificare, partidă transmisă LIVE pe Pro TV.

Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, și soția sa au fost achitați de Tribunalul București
Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, și soția sa au fost achitați de Tribunalul București

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), și soția acestuia, Elisabeta Sandu, au fost achitați, joi, în primă instanță de Tribunalul București, au precizat surse judiciare pentru ȘtirileProTv.

Islanda - România, LIVE AICI de la ora 21:45. Tricolorii joacă pentru calificarea la EURO 2020
Islanda - România, LIVE AICI de la ora 21:45. Tricolorii joacă pentru calificarea la EURO 2020

Islanda - România, LIVE AICI. Naţionala de fotbal a României întâlnește Islanda, joi, de la ora 21:45, la Reykjavik, în semifinalele barajului pentru EURO 2020. Meciul este transmis LIVE pe PRO TV și pe www.stirileprotv.ro.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.