Irina Begu a fost eliminată de la Roland Garros. Înfrângere în trei seturi pentru româncă

Irina Begu a fost eliminată de la Roland Garros
Profimedia

Irina Begu, 31 de ani, locul 63 WTA, a fost eliminată, luni, de la Roland Garros. În optimile de finală, sportiva noastră a fost învinsă de americanca Jessica Pegula, 28 de ani, locul 11 WTA, în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 3-6. 

În sferturile de finală, Pegula va juca împotriva liderul mondial Iga Swiatek sau a chinezoaicei Qinwen Zheng, ocupanta locului 74 WTA.

Roland Garros, optimi de finală: IRINA BEGU - JESSICA PEGULA 6-4, 2-6, 3-6

UPDATE 18:52 - Begu ratează o minge de break, Pegula revine și închide setul 6-3. Americanca e în sferturile de finală!

UPDATE 18:46 - Scorul este 5-3 pentru jucătoarea din SUA. Aceasta servește pentru câștigarea meciului. 

UPDATE 18:36 - Scorul este 4-2 pentru Pegula.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

UPDATE 18:27 - Irina Begu își cedează serviciul, iar scorul devine 3-1 pentru americancă. 

UPDATE 18:13 - Pegula își face serviciul, deși Begu a avut trei mingi de break. Sportiva din SUA conduce cu 1-0.

UPDATE 18:07 - A început setul decisiv!

UPDATE 18:04 - Pegula câștigă setul secund, scor 6-2, și trimite meciul în decisiv.

UPDATE 17:56 - Americanca are 4-2.

UPDATE 17:50 - Break reușit de Jessica Pegula. Sportiva din SUA conduce cu 3-1.

UPDATE 17:39 - Pegula conduce cu 2-1. 

UPDATE 17:29 - A început setul secund. 

UPDATE 17:27 - Irina Begu câștigă primul set, scor 6-4.

UPDATE 17:23 - Break reușit de Begu! Sportiva noastră va servi pentru câștigarea primului set. 

UPDATE 17:20 - Irina pierde două game-uri la rând, iar scorul devine 4-4.

UPDATE 17:12 - Start perfect de meci pentru Irina Begu! Sportiva noastră conduce cu 4-2. 

UPDATE 16:44 - A început meciul! 

---------------------------------------------------------------------------------

Irina-Camelia Begu, ajunsă pe locul 42 în clasamentul WTA în timp real, joacă în sferturile de finală de la Paris împotriva americancei Jessica Pegula.

Partida dintre Irina Begu și Jessica Pegula este programată pe arena Suzanne Langlen și este a treia a zilei. Meciul ar trebui să înceapă la 15.45, dar ar putea să se amâne deoarece înainte vor juca Casper Ruud și Hubert Hurkacz, o partidă ce are șanse să ajungă în cinci seturi.

Parcursul Irinei Begu până în optimile de finală ale Roland Garros 2022. Cu cine a jucat

Irina Begu, 31 de ani, este singura reprezentantă a țării noastre rămasă în competiție, după ce, la linia de start a celui de-al doilea grand slam al anului, s-au aflat șapte românce.

Begu a trecut de Jasmine Paolini 5-6, 6-1, 7-6 (5), în primul tur, și de Ekaterina Alexandrova, într-un meci maraton de două ore și 35 de minute, 6-7 (3), 6-3, 6-4.

În al treilea meci de la Paris, Irina a întâlnit-o pe Leolia Jeanjean, beneficiara unui wild card, care a reușit surpriza de a o elimina pe Karolina Pliskova. Românca s-a impus cu 6-1, 6-4.

Este pentru a treia în carieră când Begu ajunge să joace sferturile de finală la Paris. În trecut ea a pierdut cu Eugenie Bouchard în 2015 și cu Shelby Rogers în 2016.

Pentru a a obține cea mai bună performanță a sa într-un turneu de grand slam, Irina Begu trebuie să treacă de Jessica Pegula, doar a doua jucatoare din top 15 mondial ajunsă în această faza a competiției în 2022. 

Cum a ajuns Jessica Pegula în "optimile" de al Rolad Garros

Pagula, locul 11 WTA și cap de serie 11 la Roland Garros 2022, a ajuns în a doua săptămână a turneului după ce a trecut de Wang Q. (6-2, 6-4), Anhelina Kalinina (6-1, 5-7, 6-4) și Tamara Zidansek 6-1, 7-6 (2).

În ceea ce privește trecutul Jessicăi Pegula pe zgura pariziană, primele ei victorii au venit abia în 2021, când a ajuns până în turul al treilea.

Anul acesta este, însă, într-o formă foarte bună și are o încredere ridicată pe zgură după ce a jucat finala de la Madrid, pierdută la Ons Jabeur.

La rezultate directe, Irina Begu are avantaj în fața adversarei sale, după ce a învins-o în ambele partide disputate anterior.

Ultima întâlnire a fost chiar anul acesta la Melbourne Summer Set 2, unde românca s-a impus cu 7-6, 6-3, după ce a salvat trei mingi de set.

Totuși, Begu este în dezavantaj în ceea ce privește rezultatele cu alte jucatoare de top 11. Pe parcursul întregii cariere a reușit să se impună de doar două ori și a pierdut în 16 partide. De asemenea, are șase înfrângeri la grand slamuri.

Cu cine ar putea juca Irina Begu dacă trece de Jessica Pegula

Învingătoarea partied Irina Begu – Jessica Pegula va juca în "sferturi" cu câștigătoarea meciului dintre Iga Swiatek, ocupanta locului 1 mondial, și Qinwen Zheng, chinezoaica de 19 ani de pe locul 74 WTA care a eliminat-o pe Simona Halep în turul doi de la Roland Garros 2022.

Irina Begu a primit și o amendă record de 10.000 de euro la Roland Garros 2022

Irina Begu a fost protagonista unuia dintre cele mai controversate momente de la ediția de anul acesta a turneului parizian.

În timpul meciului cu Alexandrova din turul al doilea, la scorul 7-6 (3), 3-6, 2-0, 15-0 pentru Alexandrova, pe serviciul acesteia, Irina Begu s-a îndreptat spre marginea terenului să-şi schimbe racheta. Însă ea a aruncat de la distanţă racheta, care a lovit scaunul de odihnă şi a ricoşat în tribună, lovind un copil, aflat pe primul rând.

Meciul a fost întrerupt, arbitrul de scaun a chemat supervizorul turneului să decidă ce se întâmplă mai departe, iar după mai multe minute, acesta din urma a hotărât reluarea jocului.

După ce a scăpat ca prin minune de descalificare, Irina Begu a primit cea mai mare amendă din acest turneu, 10.000 de dolari.

Câți bani a câștigat Irina Begu până acum la Roland Garros 2022

Pentru calificarea în optimile de finală de la Roland Garros 2022, Irina Begu primește 229.035 de dolari și 244 de punte WTA.

De-a lungul carierei, Begu a adunat 6.4 milioane de dolari din premii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român.

 

România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj
România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj

Echipajele României au obţinut şapte medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori (Under19) 2024 de la Kruszwica (Polonia).

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a "urecheată" pentru "Los Blancos"

Real Madrid este noua regină a Europei. Echipa spaniolă a câștigat, sâmbătă, pentru a 15-a oară în istorie, Liga Campionilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.