Restaurantele se închid, dar se pot face livrări acasă. Măsuri stricte impuse în timpul stării de urgență

×
Codul embed a fost copiat

Ne adaptăm în fiecare zi la noua realitate, într-un efort comun pentru sănătate.

România ia noi măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. Aşadar, se închid toate restaurantele, terasele, cafenelele, dar se vor putea face livrări acasă.

Se vor opri toate activităţile culturale, sportive ori religioase în spaţii închise. Şi se vor suspenda toate legăturile aeriene cu Spania, de miercuri, de la ora 18.

De asemenea, pe străzi vor fi mai mulţi poliţişti, care vor avea puteri sporite. Oficialii ne asigură că nu se pune problema închiderii unor oraşe şi nici a raţionalizării alimentelor.

Și tot ei le cer românilor din diaspora să nu se întoarcă în ţară în aceste momente critice.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Vela, a anunţat că se vor închide toate restaurantele, terasele, cafenele şi hotelurile care comercializează alimente sau băuturi, dar şi saloanele de înfrumuseţare. De asemenea se suspendă activităţile culturale, cele sportive, dar şi cele din sălile de jocuri de noroc.

Marcel Vela, Ministrul de Interne: "Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. O altă decizie se referă la suspendarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală realizate în spaţii închise."

Un alt aspect extrem de important este faptul că se suspendă toate zborurile comerciale - spre şi dinspre Spania.

Marcel Vela, Ministrul de Interne: "Se suspendă toate zborile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18.00. Totodată cu privire la Italia, am prelungit măsura suspendării acestor. Zboruri efectuate de operatori economici aerieni spre şi din Italia către România pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 23 martie 2020."

Studenții de la medicină, chemați să facă de gardă

 

De asemenea, Raed Arafat a anunţat că medicii rezidenţi vor fi redistribuiţi acolo unde este nevoie, iar toţi studenţii la medicină din anul 4 în sus sunt aşteptaţi să facă voluntariat în camerele garda.

Raed Arafat, secretar de stat: "Prevede măsuri de redistribuire a medicilor rezidenţi, bineînţeles a studenţilor şi a elevilor în regim de voluntariat în caz de necesitate în sprijinul.... De joi, rezidenții la urgență, anestezie, vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în turele a căror specialitate o urmează. Rezidenții la medicină internă și de familie se prezintă la DSP pentru repartizarea la servicii ambulanță, primiri urgențe, camere de gardă, în funcție de necesități."

Şi numărul poliţiştilor pe stradă va creşte pentru a preveni orice formă de criminalitate.

Bogdan Despescu, Secretar de stat: "Sunt accentuate verificările privind respectarea izolării. Parchetul general și MAI au organizat activitatea administrativă pentru a asigura un răspuns operativ la orice formă de criminalitate. A fost întărită prezența în stradă a structurilor de ordine publică. Dispozitivul de polițiști de frontieră e suplimentat."

Marcel Vela a încheiat şedinţa cu un apel către românii din străinătate. Le-a cerut acestora să nu revină acum în ţară pentru a evita răspândirea corona virusului, iar cei care vin vor intra imediat în carantină sau în izolare la domiciliu. Totodată, persoanele care fac declaraţii false şi nu respecta aceste măsuri se vor alege cu dosar penal.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Ministrul de Interne: „Se închid restaurantele și barurile”
Ministrul de Interne: „Se închid restaurantele și barurile”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat au anunțat marți seară noi măsuri menite să încetinească răspândirea coronavirusului în România.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.