Ceartă în PNL. Turcan și alți lideri îl atacă pe Orban, președintele partidului: ”Este dezonorant”

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul Muncii Raluca Turcan afirmă, în numele echipei care îl susţine pe Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului, că e dezonorant pentru preşedintele PNL Ludovic Orban să susţină campania de linşaj public al premierului.

Ea afirmă că nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment.

Turcan dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic al lui Orban si declaraţiile acestuia, care, în opinia sa, aduc grave prejudicii partidului.

Reacţia Ralucăi Turcan vine după ce, într-o emisiune, Ludovic Orban a vorbit despre scandalul în care este implicat premierul, care a făcut închisoare în SUA pentru că a condus în stare de ebrietate, dar a fost şi subiect al unui proces în Iowa din cauza unei sume de peste 6.000 de dolari datorată pe un card de credit.

Potrivit News.ro, Orban s-a declarat deranjat de "stilul evaziv, chiar arogant" în care premierul răspunde întrebărilor legate de trecutul său şi a afirmat că acest scandal a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu şi, din păcate, şi în Partidul Naţional Liberal, adăugând că, dacă ar fi ştiut aceste lucruri despre Florin Cîţu, nu l-ar mai fi susţinut pentru funcţii publice.

Citește și
coalitie, Citu, Barna, Kelemen
Prima ședință a coaliției după scandalul Cîțu ”băut în SUA”. Stelian Ion: Afectează imaginea
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

”În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru. Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului susţinut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor. Nu este normal ca actualul preşedinte al PNL să asiste fără reacţie şi chiar să încurajeze acuzaţii grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani”, a scris Turcan pe Facebook.

În opinia sa, mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor.

”În aceste condiţii, trebuie să-i mulţumim actualului preşedinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieşire cât mai onorabilă din actuala campanie şi, sperăm, pe 25 septembrie, din funcţia pe care deja nu o mai onorează conform aşteptărilor şi intereselor partidului nostru”, conchide Raluca Turcan.

Echipa care îl susţine pe Cîţu dezaprobă comportamentul "lipsit de fair-play politic" al lui Ludovic Orban

 

Imediat după mesajul lui Turcan de pe Facebook, susținătorii lui Florin Cîțu i-au transmis lui Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care subliniază, din nou, elementele criticate deja de către Raluca Turcan.

În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîțu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.
Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.

Facem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acuzații grave și derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică!

Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președintele în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL ar trebui să fie o competiție onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.

Trebuie să fim uniți acum și vom fi și mai uniți, după 25 septembrie. Florin Cîțu îi va aduce pe toți liderii partidului la aceeași masă, indiferent de opțiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, și nu unilateral!

Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanțele obținute arată rezultate de necontestat. Creșterea economică de 13%, anunțată de INS, dovedește că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîțu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puțin până în 2024.

În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important și vom susține această candidatură, mâine, în cadrul ședinței BPN.

Facem apel la responsabilitate! Și ne delimităm de toate discursurile sau acțiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât și viitorul PNL!”

Printre semnatarii acestui comunicat se numără: Emil Boc, Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Mihai Lupu, Hubert Thuma, Gheorghe Flutur, Alin Nica, Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Câmpeanu, Bogdan Gheorghiu, Ciprian Ciucu, Monica Anisie, Dan Vîlceanu, Nelu Tătaru, Alina Gorghiu, Vergil Chiţac, Victor Paul Dobre.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Orban nu este de acord cu propunerea premierului Cîțu privind ministrul de Finanțe
Orban nu este de acord cu propunerea premierului Cîțu privind ministrul de Finanțe

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că a încercat să aibă o discuţie cu premierul Florin Cîţu în urma căreia să ajungă la o propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor pe care să o susţină amândoi.

Prima ședință a coaliției după scandalul Cîțu ”băut în SUA”. Stelian Ion: Afectează imaginea
Prima ședință a coaliției după scandalul Cîțu ”băut în SUA”. Stelian Ion: Afectează imaginea

Luni seară este în desfăşurare o şedinţă tensionată a coaliţiei. Numele viitorului ministru al Finanțelor pune paie pe foc în lupta dintre Florin Cîțu şi Ludovic Orban.

Orban îi cere lui Cîțu să prezinte scuze românilor
Orban îi cere lui Cîțu să prezinte scuze românilor "că nu a avut curajul şi onestitatea" să vorbească despre episodul din SUA

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a solicitat, sâmbătă, prim-ministrului Florin Cîţu ca, în următoarea lui declaraţie publică, să le ceară scuze românilor.

Premierul Cîțu: ”Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului. A fost o greșeală”
Premierul Cîțu: ”Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului. A fost o greșeală”

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, în timpul briefingului de presă de la Palatul Victoria, că ”acum 20 de ani”, când se afla în SUA, a condus sub influența alcoolului, ceea ce ”a fost o greșeală” pe care și-o asumă.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.