Ucraina, atac masiv direct în inima Sevastopolului. „Capul” Flotei ruse de la Marea Neagră, ucis de o rachetă occidentală

×
Codul embed a fost copiat

Comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră ar fi murit în atacul care a vizat, vineri, sediul Amiralității de la Sevastopol.

Informația, distribuită pe rețelele sociale, nu a fost deocamdată confirmată de Moscova.

Potrivit celui mai recent bilanț, un militar rus e dat dispărut și alte șase persoane au fost rănite în atacul cu rachete care a vizat sediul Statului Major rus din Crimeea ocupată.

Pe de altă parte, Kievul a primit o veste bună de la Washington. Jurnaliștii americani spun că Joe Biden a acceptat să trimită Ucrainei un „număr redus” de rachete cu rază lungă de acțiune.

A fost surprins momentul în care o rachetă cu rază lungă de acțiune Storm Shadow lovește cartierul general al Statului Major al Flotei ruse de la Marea Neagră. Este cuprins de fum, după o primă lovitură. Explozia lasă o gaură uriasă în mijlocul clădirii istorice din centrul Sevastopolului și provoacă un incendiu, stins cu greu, după aproape nouă ore. Alte cinci rachete de același tip au fost interceptate de antiaeriana rusă din Crimeea ocupată.

Citește și
rusia armata
Rusia vrea să majoreze cheltuielile din Apărare, din 2024. Ar urma să crească la 6% din PIB
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Sokolov, una dintre victime

Reporter: „Cred că auzim antiaeriana (rusă). Se aude chiar deasupra mea. Suntem în inima orașului Sevastopol. E bizar ce se întâmplă. Acolo oamenii înoată. Familii cu copii se bucură de o plimbare în port, în timp ce deasupra noastră explodează rachete”.

Rachetele au spart exteriorul clădirii și au provocat distrugeri uriașe în interior. Printre birourile lovite s-ar afla și cel al Amiralului Victor Sokolov, comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră. Potrivit unor informații apărute pe rețelele sociale, Sokolov ar fi murit în atac. E unul din comandanții ruși care au aprobat atacuri cu rachete asupra civililor ucraineni.

Fred Pleitgen, corespondent CNN: „Ucrainenii nu au lovit navele rușești, ci sediul Comandamentului, așadar chiar 'inima' Flotei ruse din Marea Neagră. Poate fi o lovitură importantă dată rușilor, mai ales că, în ultimele două săptămâni, ucrainenii au lovit în mai multe rânduri ținte rusești din Crimeea ocupată, inclusiv în portul din Sevastopol. Vă amintiți că un submarin și o navă desant au fost distruse de ucraineni pe când se aflau în docurile uscate. Un aerodrom militar rusesc a fost și el lovit, la fel și un sofisticat sistem de apărare aeriană al rușilor”.

Zelenski a primit un nou ajutor din partea Canadei

Atacul a venit chiar în ziua în care Volodimir Zelenski a ajuns în Canada, unde a fost primit cu o îmbrățișare și o strângere de mână de Justin Trudeau.

Justin Trudeau, premierul Canadei: „E un privilegiu și o plăcere extraordinară să-l pot primi la Ottawa pe prietenul meu Volodimir”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Aveți o țară frumoasă. N-am timp să o vizitez, dar știu că e frumoasă. Poate după victorie, victoria noastră comună, vom veni împreună cu copiii”.

Liderul de la Kiev s-a adresat apoi camerelor reunite ale Parlamentului canadian.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Putem ceda? Nu. Putem trăda binele din natura umană? Nu. Putem da dreptate 'răului'? Nu. Oamenii vor triumfa, nu Kremlinul. Libertatea va triumfa, dreptatea va triumfa”.

Premierul canadian a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, în valoare de 650 de milioane de dolari canadieni, care se va derula pe următorii trei ani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cooperarea militară care dă fiori Occidentului. SUA și alte mari puteri şi-au exprimat
Cooperarea militară care dă fiori Occidentului. SUA și alte mari puteri şi-au exprimat "îngrijorarea serioasă"

Secretarul american de stat Antony Blinken şi omologii săi sud-coreean şi japonez şi-au exprimat vineri "îngrijorarea serioasă" cu privire la discuţia privind cooperarea militară dintre Rusia şi Coreea de Nord, inclusiv privind un posibil comerţ cu arme.

Rusia vrea să majoreze cheltuielile din Apărare, din 2024. Ar urma să crească la 6% din PIB
Rusia vrea să majoreze cheltuielile din Apărare, din 2024. Ar urma să crească la 6% din PIB

Rusia intenţionează în 2024 să îşi majoreze masiv cheltuielile din domeniul Apărării, acestea urmând să ajungă la 6% din PIB.

 

Kremlinul își dorește ca Rusia să revină la Jocurile Olimpice.
Kremlinul își dorește ca Rusia să revină la Jocurile Olimpice. "Sperăm că raţiunea va triumfa"

Kremlinul a anunțat, vineri, că speră în revenirea Rusiei în "familia olimpică", în timp ce sportivii din această ţară au fost excluşi din competiţii după războiul început de Putin în Ucraina.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.