Stațiunile din Spania preferate de turiștii britanici sunt goale. „O ducem rău, destul de rău”

×
Codul embed a fost copiat

Autoritățile spaniole fac eforturi susținute pentru a convinge cât mai mulți turiști să vină în peninsula iberică în această vară.

Numai că turiștii britanici, care-si petreceau vacanțele în număr mare în stațiunile din Baleare sau pe Costa del Sol, întârzie. Motivul: trebuie să stea 10 zile în carantină la întoarcerea în Regatul Unit.

Așa că plajele preferate de englezi sunt încă pustii. Norocul hotelierilor sunt turiștii din statele Uniunii Europene, care aleg Spania în număr tot mai mare.

Plaja Palma din sudul insulei Mallorca este locul preferat de mulți turiști germani. Totul arată aproape ca în vremurile dinainte de pandemie. Sunt mulți oameni în apă, pe nisip, iar șezlongurile sunt ocupate.

Karin Demark, turist german: „E un loc foarte bun. E soare, mâncăm și bem aici tot timpul și este foarte plăcut”.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cristian Lafourcade, manager de bar: „Avem o creștere considerabilă a veniturilor, de la 300% până la 500%. Clienții încep să vină și putem chema angajații aflați în șomaj tehnic. Vânzările noastre sunt pe o curbă ascendentă și sperăm că se vor îmbunătăți, dar respectăm tot timpul regulile sanitare și suntem precauți”.

În contrast, în districtul Magaluf, o zonă populară printre turiștii britanici, plaja e pustie, cu șezlongurile strânse, iar barurile și restaurantele sunt închise. In Marea Britanie, Spania e încă pe lista țărilor cu risc mare de COVID, aşa că cei care se-ncumetă să vină aici trebuie să stea 10 zile în carantină la întoarcerea acasă.

Vinod Hiranandani, proprietar de magazin: „Sezonul estival nu a început încă. Marea Britanie nu vrea ca oamenii să vină aici, turiștii nu sosesc. Și în acest moment o ducem rău, destul de rău”.

Și stațiunile din regiunea Costa del Sol, în sud-estul Peninsulei Iberice, sunt deschise pentru turiști. Cei mai mulți vin din statele Uniunii Europene.

Gwenn de Roo, turist olandez: „Mă așteptam să fie mult mai rău, pentru că la începutul pandemiei am tot auzit că e foarte grav în Spania și alte lucruri asemenea, dar când am ajuns aici, totul a fost surprinzător de bine”.

Anthony Torrents, turist francez: „Am venit în Spania pentru că vremea e frumoasă aici. În Paris, vremea e așa și așa, iar aici avem și marea, așa că o să ne bucurăm de ea. Dacă ne e teamă de COVID? Mie nu-mi e frică. Sunt vaccinat complet”.

La intrarea în Spania, turiștii trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat complet anti-COVID cu cel puțin 15 zile în urmă, sau că au trecut prin boală, în ultimele șase luni. Certificatele pot fi scrise în engleză, franceză, spaniolă sau germană.

Kerstin Jensen, turist german: „Am ales Spania pentru că e o țară cu risc redus și a fost mai ușor pentru noi să venim aici. Și sunt vaccinată cu ambele doze, pentru că sunt asistentă medicală, așa că a fost și mai ușor pentru mine”.

Guvernul spaniol și-a propus să primească între 14,5 și 15,5 milioane de turiști din iulie și până în septembrie. Asta înseamnă abia 40% din totalul turiștilor care au intrat în Spania în aceeași perioadă din 2019, însă de două ori mai mulți decât anul trecut.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Spania își deschide granițele fără restricții pentru persoanele vaccinate, de la 7 iunie
Spania își deschide granițele fără restricții pentru persoanele vaccinate, de la 7 iunie

După Grecia, şi Spania se grăbeşte să recupereze terenul pierdut de turism din cauza pandemiei.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.