Război în Ucraina, ziua 123. TASS: Ucraina a atacat o platformă de foraj în Marea Neagră

platforma de foraj
Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în mesajul pentru poporul ucrainean, că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.  

26-06-2022 21:14
26-06-2022 21:57

Bombardamentele rusești din Cherkasy au ucis o persoană

Bombardamentele rusești din Cherkasy au ucis o persoană și au atins un pod care conectează regiunile vestice cu cele estice, au transmis oficiali ucraineni.

„Astăzi, inamicul a lansat atacuri cu rachete în regiunea Cherkasy. Sunt două lovituri în apropierea centrului regional. O persoană a murit, iar alte cinci sunt rănite. Infrastructura este distrusă”, a declarat guvernatorul regional.

Acesta nu a oferit și alte informațiim însă un consilier prezidențial a spus pentru Reuters că una dintre rachete a atins podul de peste râul Dnipro.

„Încearcă să limieze transferul nostru de rezerve și arme occidentale în est. Asta înseamnă că aceste transferuri merg bine și le cauzează probleme majore”, a spus acesta.

26-06-2022 21:40

Antony Blinken afirmă că Putin a eşuat în obiectivul său strategic în Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, duminică, că preşedintele rus Vladimir Putin a eşuat în ceea ce priveşte obiectivul său strategic în Ucraina, în pofida progreselor recente ale armatei ruse în Donbas, estul ţării, potrivit EFE.

"Să nu confundăm tactica cu strategia. Putin a eşuat deja în obiectivul său strategic, care a fost să pună capăt suveranităţii şi independenţei Ucrainei, să o şteargă de pe hartă şi să o subjuge Rusiei", a declarat secretarul de stat într-un interviu pentru CNN.

Şeful diplomaţiei americane a recunoscut, însă, că din punct de vedere tactic, forţele ucrainene se retrag în faţa avansului Rusiei în estul ţării, dar a reiterat că "cu adevărat important" este eşecul strategiei lui Putin.

26-06-2022 21:04

TASS: Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier lângă Crimeea

Forţele ucrainene au atacat duminică o platformă de foraj în Marea Neagră, deţinută de o companie de petrol şi gaze din Crimeea, a transmis agenţia oficială rusă de presă TASS, citând responsabili locali, potrivit Reuters, care remarcă faptul că acesta ar fi al doilea atac asupra al unui astfel de obiectiv în decurs de o săptămână.

Platforma este operată de Chernomorneftegaz, pe care responsabili susţinuţi de Rusia au confiscat-o de la operatorul naţional de gaze ucrainean Naftogaz, în urma anexării peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014.

"A fost un bombardament al forţelor armate ucrainene, nu există victime", a declarat pentru TASS un reprezentant al serviciilor de urgenţă din Crimeea, care nu a oferit alte detalii.

26-06-2022 20:43

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că va fi nevoie de un Plan Marshall pentru reconstruirea Ucrainei.

26-06-2022 19:55

Rusia a furat cel puțin 400.000 de tone de cereale de la începutul invaziei

Ministerul Agriculturii din Ucraina a transmis că Rusia a furat cel puțin 400.000 de tone de cereale de la începutul invaziei.

26-06-2022 19:40

Putin se va deplasa în străinătate săptămâna viitoare pentru prima oară de la invadarea Ucrainei de către Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în cursul săptămânii viitoare în Tadjikistan şi în Turkmenistan, două foste republici sovietice din Asia Centrală, a informat duminică televiziunea de stat rusă, citată de Reuters şi media oficiale ruse.

Pavel Zarubin, corespondentul acreditat la Kremlin al televiziunii publice Rossia-1, a declarat că Vladimir Putin va efectua o vizită în Tadjikistan şi în Turkmenistan, înainte de a-l primi la Moscova pe preşedintele indonezian Joko Widodo.

La Duşanbe, capitala Tadjikistanului, liderul rus se va întâlni cu omologul său Imomali Rahmon, un aliat apropiat al Rusiei. Pe teritoriul acestei foste republici sovietice, care are graniţă comună cu Afganistanul, Rusia dispune de cea mai mare bază militară din afara ţării.

Vladimir Putin va asista apoi la Aşhabad la summitul naţunilor riverane Mării Caspice, la care vor participa liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului şi Turkmenistanului, a indicat Pavel Zarubin.

26-06-2022 18:49

Imagini de la grădinița din Kiev distrusă de bombardamentele rușilor

26-06-2022 18:48

Regiunea Harkov a fost din nou bombardată sâmbătă noaptea

De la începutul războiului, trupele ruse au distrus 4.019 de clădiri rezidențiale, 97 de centre medicale și 427 de instituții de educație, potrivit șefului regional.

„Nu a trecut nici măcar o zi fără ca ocupanții să nu atace regiunea Harkov! Deci, nu ne permitem să ne relaxăm, de fiecare dată când ignori sirenele antiaeriene te poate costa viața”, a spus acesta.

26-06-2022 18:44

Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, transmite că este „îngrozită de rapoartele de astăzi despre lovituri cu rachete rusești asupra unei clădiri rezidențiale și a unei grădinițe din centrul Kievului”.

„În timp ce Kremlinul continuă atacurile fără discernământ asupra civililor ucraineni, SUA și partenerii noștri vor urmări toate căile pentru a se asigura că cei responsabili de atrocități sunt trași la răspundere”, a spus aceasta.

26-06-2022 18:39

Experți militari: Armata rusă își va epuiza în curând capacitățile de luptă

Serviciile de informații din Occident și experții militari preconizează că armata rusă își va epuiza în curând capacitățile de luptă și va fi forțată să-și oprească ofensiva din Donbas.

26-06-2022 17:39

Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc

Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în efortul de a afecta capacitatea Moscovei de a finanța războiul din Ucraina.

Măsura va „lovi inima mașinii de război a lui Putin”, spune Marea Britanie.

26-06-2022 17:36

Liderii G7, glume la adresa lui Vladimir Putin

În timp ce serveau prânzul, liderii G7 au făcut glume la adresa imaginii pe care Vladimir Putin și-a atribuit-o prin fotografiile postate la bustul gol.

26-06-2022 15:44

Marea Britanie și Franța vor acorda mai mult ajutor Ucrainei

Premierul britanic, Boris Johnson, și președintele francez, Emmanuel Macron, au convenit să acorde mai mult ajutor Ucrainei.

În timpului summitului G7 din Germania, ambii lideri au subliniat necesitatea de a sprijini Ucraina pentru a-și întări forțele atât în război, cât și pentru posibile viitoare negocieri.

26-06-2022 15:41

Atacurile Rusiei asupra Kievului ar putea fi „simbolice”, având loc înaintea summitului NATO de la Madrid, spune primarul capitalei ucrainene.

26-06-2022 15:38

Kievul, lovit de avioane rusești din zona Mării Caspice

Noul atac al ocupanţilor ruşi asupra Kievului a fost efectuat duminică de bombardiere strategice Tu-95 şi Tu-160 cu rachete de croazieră de tipul X-101, care au o rază de acţiune de până la 5.500 km, a precizat purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene militare ucrainene, Iuri Ignat, citat de agenţiile de presă Unian şi Ukrinform.

Bombardierele ruseşti au decolat de la o bază din Astrahan, sudul Rusiei, lansând rachetele de deasupra Mării Caspice.

"Au fost lansate între patru şi şase rachete de tipul respectiv, dar sistemul nostru de apărare antiaeriană a reuşit să doboare două dintre ele", a indicat purtătorul de cuvânt citat.

Potrivit acestuia, X-101 este una dintre cele mai scumpe rachete de croazieră aflate în dotarea armatei ruse, despre ea afirmându-se că ar fi şi de înaltă precizie.

26-06-2022 14:55

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a vizitat trupele ruse care luptă în Ucraina.

26-06-2022 14:43

Nouă actualizare a pierderilor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei

O nouă actualizare a pierderilor armatei rusești a fost făcută de Ucraina.

Astfel, Rusia ar fi pierdut de la începutul războiului și până în acest moment 34.850 de soldați, 1.532 de tancuri, 3.659 de blindate, 243 de MLRS-uri și 764 de sisteme de artilerie.

26-06-2022 14:41

O persoană ar fi murit în timpul atacului din Kiev, conform postării de pe Twitter a unui fost consilier prezidențial.

Ar fi vorba despre un bărbat a cărui fetiță de 7 ani a fost scoasă de sub dărâmături. Mama acesteia ar fi fost blocată sub moloz mai multe ore.

26-06-2022 14:38

Rusia a lovit centre de antrenament în trei regiuni ucrainene

Ministerul Apărării rus a anunţat, duminică, că a folosit arme de înaltă precizie pentru a lovi centre de antrenament ale armatei ucrainene în regiunile Cernihiv, Jîtomîr şi Lviv din Ucraina, au informat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

"Forţele armate ale Federaţiei Ruse au efectuat o lovitură masivă asupra teritoriului centrelor de antrenament ale trupelor terestre, trupelor de asalt aerian ale forţelor armate ale Ucrainei cu arme de înaltă precizie şi rachete Kalibr", a declarat duminică jurnaliştilor reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-locotenent Igor Konaşenkov, citat de agenţia oficială de presă TASS.

La rândul său, guvernatorul regional ucrainean Oleksandr Skiciko a anunţat duminică pe aplicaţia de mesagerie Telegram că au fost auzite explozii în oraşul Cerkasî din centrul Ucrainei.

26-06-2022 14:37

Loviturile asupra Kievului sunt „încă o barbarie”, consideră Biden

Preşedintele american Joe Biden a considerat duminică, în Germania, că noile bombardamente asupra unui cartier al capitalei ucrainene Kiev, lângă o fabrică de arme deja lovită în ultimele săptămâni, înseamnă "încă o barbarie", informează France Presse şi Reuters.

"Este încă o barbarie a lor", a spus el, referindu-se la ruşi, în timp ce participă până marţi la summitul G7, grupul celor şapte bogate democraţii, la Elmau, în Alpii bavarezi (sud-estul Germaniei).

26-06-2022 12:57

Biden: G7 şi NATO ”să rămnă împreună” împotriva agresiunii Rusiei în Ucraina

Grupul Celor Şapte cele mai industrializate ţări (G7), care se reuneşte duminică în summit, în Bavaria, şi NATO este necesar ”să rămână împreună” împotriva agresiunii ruse în Ucraina, declară Joe Biden, la Munchem, într-o întâlnire cu cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP.

”Trebuie să rămânem împreună”, i-a spus şeful statului american lui Olaf Scholz la începutul întrvederii.

Preşedintele rus Vladimir Putin ”spera că, într-un fel sau altul, NATO şi G7 nu se vor înţelege”, declară Biden.

”Însă nu am făcut-o şi nu o vom face”, subliniază el.

26-06-2022 09:21

Video. Imagini după atacul cu rachete asupra Kievului

Primarul Kievului, Vitaliy_Klychko, a menționat că oamenii pot fi încă sub dărâmăturile clădirilor în urma atacului cu rachete de duminică dimineață.

Jurnaliştii publică imagini de la locul impactului rachetei. Consilierul Ministerului de Interne Gerașcenko a spus că una dintre rachete a căzut pe o grădiniță.

26-06-2022 08:29

Rușii au bombardat din nou Kievul

Rușii au bombardat din nou Kievul . În această dimineață, s-au auzit explozii în districtul Shevchenkivsky din Kiev, informează Nexta.

Klitschko a declarat că au fost mai multe explozii. Deputatul Goncharenko a spus că rușii au tras 14 rachete asupra Kievului și a regiunii.

26-06-2022 07:32

Zelenski: Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în mesajul pentru poporul ucrainean, că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

"45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului - dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru, nu simţim câte lovituri, pierderi, eforturi vor mai fi înainte. vedem că victoria este deja la orizont.

Dar nu noi vom fi copleşiţi, ci îi vom învinge. Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Primarii mai multor capitale europene, victimele unei farse. Au participat la videoconferințe cu un fals primar al Kievului
Primarii mai multor capitale europene, victimele unei farse. Au participat la videoconferințe cu un fals primar al Kievului

Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliți să participe la apeluri video cu un impostor care pretinde a fi omologul lor din capitala Ucrainei.

Rusia va furniza Belarusului sisteme de rachete capabile să transporte încărcături nucleare
Rusia va furniza Belarusului sisteme de rachete capabile să transporte încărcături nucleare

Rusia va furniza Belarusului sisteme de rachete Iskander-M, capabile să transporte încărcături nucleare.

 

Război în Ucraina, ziua 122. MAE rus: Rusia nu împiedică exportul de cereale din porturile ucrainene. Kievul este de vină
Război în Ucraina, ziua 122. MAE rus: Rusia nu împiedică exportul de cereale din porturile ucrainene. Kievul este de vină

Știrile PRO TV.ro au prezentat cele mai noi informații despre războiul din Ucraina în format LIVE TEXT.

Primarii mai multor capitale europene, victimele unei farse. Au participat la videoconferințe cu un fals primar al Kievului
Primarii mai multor capitale europene, victimele unei farse. Au participat la videoconferințe cu un fals primar al Kievului

Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliți să participe la apeluri video cu un impostor care pretinde a fi omologul lor din capitala Ucrainei.

Rusia va furniza Belarusului sisteme de rachete capabile să transporte încărcături nucleare
Rusia va furniza Belarusului sisteme de rachete capabile să transporte încărcături nucleare

Rusia va furniza Belarusului sisteme de rachete Iskander-M, capabile să transporte încărcături nucleare.

 

Război în Ucraina, ziua 122. MAE rus: Rusia nu împiedică exportul de cereale din porturile ucrainene. Kievul este de vină
Război în Ucraina, ziua 122. MAE rus: Rusia nu împiedică exportul de cereale din porturile ucrainene. Kievul este de vină

Știrile PRO TV.ro au prezentat cele mai noi informații despre războiul din Ucraina în format LIVE TEXT.

Recomandări
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă

Deși suntem abia la începutul verii, ne confruntăm deja cu secetă extremă. În sudul și estul țării au secat fântânile, iar în unele localități oamenii au restricții pe timpul zilei la apa curentă, așa că prețuiesc fiecare picătură.  

Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC
Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC

Rezultatele centralizate până acum de Biroul Electoral Central confirmă că PSD și PNL au adunat împreună 70 la sută dintre voturile pentru primarii și consilierii locali.

Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina
Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, informaţiile preliminare arătând că nu au existat răniţi sau pagube în capitala ucraineană, a anunţat armata ucraineană, transmite Reuters.