Război în Ucraina, ziua 117. Olaf Scholz: Vladimir Putin „se teme că scânteia democrației ar putea ajunge în Rusia”

Invazia rusă în Ucraina, aflată acum în a patra lună, împiedică cerealele să părăsească statul numit "grânarul lumii" și face ca alimentele să se scumpească în întreaga lume.

Vladimir Putin
kremlin

ȘtirileProTV.ro au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

20-06-2022 22:13

Moscova acuză Occidentul de acţiuni „distructive”

Rusia a susţinut luni că creşterea preţurilor cerealelor, care a stârnit temeri cu privire la o criză alimentară mondială, este rezultatul acţiunilor "distructive" ale Occidentului şi nu al blocării exporturilor din Ucraina de către Moscova, relatează France Presse.

"În ceea ce priveşte posibilitatea foametei, din ce în ce mai mulţi experţi înclină spre un scenariu pesimist (...). Iar vina este a regimurilor occidentale, care acţionează ca provocatori şi distrugători", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova pe canalul de Telegram.

Potrivit Mariei Zaharova, Occidentul a făcut "greşeli sistematice" în planificarea politicii sale agricole şi a provocat inflaţie mondială cu mecanisme financiare şi monetare lipsite de perspectivă create în timpul pandemiei.

Potrivit acesteia, creşterea preţurilor este şi rezultatul unei politici de tranziţie energetică "prost gândite" de către ţări din Europa şi America de Nord, "în special introducerea forţată a biocombustibililor".

În cele din urmă, dna Zaharova a subliniat "restricţiile ilegale" occidentale, luate după ofensiva Kremlinului în Ucraina şi care au perturbat circuitele logistice şi financiare ale Rusiei, în special pentru exportul de cereale, adaugă AFP.

20-06-2022 21:56

Rușii au atacat intens Harkovul în ultimele 24 de ore

Nouă civili au fost răniți în atacurile rușilor din Harkov.

În ultimele 24 de ore, armata rusă a continuat să bombardeze intens Harkovul.

20-06-2022 21:37

Șapte persoane sunt dispărute în urma atacurilor Ucrainei din Marea Neagra

Şapte persoane au fost date dispărute, luni, în urma unor tiruri atribuite de către Moscova forţelor ucrainene, care au vizat platforme de foraj de hidrocarburi la Marea Neagră, în largul Peninsulei ucrainene Crimmea, anexată de Rusia în 2014, anunţă un oficial rus, relatează AFP.

”Din nefericire, confirmăm că sunt trei răniţi şi şapte persoane date dispărute. Garantăm că aceste căutări vor continua”, anunţă într-o poastare pe Telegram guvernatorul Crmeei numit de către Moscova, Serghei Aksionov.

20-06-2022 21:08

Noi informații despre soldații americani capturați, transmise de propaganda rusă

Kremlinul a transmis că americanii capturați nu sunt acoperiți de Convenția de la Geneva doarece erau mercenari implicați în activități ilegale, potrivit agenției de propagandă rusă RIA Novosti.

Jurnaliștii ruși mai transmit că cei doi militari ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru „crimele” comise.

20-06-2022 20:44

Olanda și Danemarca au activat prima fază a unor planuri de criză energetică

Oficialii din Olanda au activat prima fază a unui plan de criză energetică și au transmis că vor produce 2,8 miliarde de metri cubi de gaz din zăcământul Groningen până la sfârșitul anului de producție, în octombrie 2023, în scădere de la 4,5 miliarde de cubi în acest an.

Guvernul danez va elimina plafonul la producția centralelor olandeze de cărbune pentru a conserva gazul, după ce Gazprom a tăiat aprovizionarea. Agenția de energie a Danemarcei a anunțat, de asemenea, că a fost activată prima fază a unui plan de criză energetică.

Strategia înseamnă, în mod practic, monitorizarea mai atentă a pieței și pregătirea pentru o posibilă întrerupere a livrărilor de gaz natural din Rusia.

20-06-2022 20:10
20-06-2022 20:09

Olaf Scholz: Vladimir Putin „se teme că scânteia democrației ar putea ajunge în Rusia”

Vladimir Putin „se teme că scânteia democrației ar putea ajunge în Rusia”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

„De aceea de ani de zile umrărește o politică ce vizează dizolvarea NATO și a UE. Vrea să se întoarcă într-o zonă de influență politică. Însă nu va fi capabil să facă asta”, a scris oficialul pe Twitter.

„Președintele rus trebuie să accepte că în vecinătatea sa există o comunitate de democrații bazate pe lege care cresc tot mai apropiate. Este clar că se teme de scânteia democrației care ar putea să se împrăștie în țara sa”, a mai spus acesta.

20-06-2022 19:56

Joe Biden nu va merge în Ucraina în timpul vizitei sale din Europa

Președintele SUA Joe Biden a declarat că cel mai probabil nu va merge în Ucraina în timpul vizitei sale din Europa, din weekendul viitor.

Acesta și-a explicat decizia spunând că nu vrea să cauzeze și mai multe dificultăți ucrainenilor.

20-06-2022 19:35

Zelenski: Africa este „ostatica” invaziei ruse în Ucraina

Africa este "ostatică" a invaziei ruse în Ucraina, care este la originea puternicelor tensiuni de pe piaţa cerealelor menite exportului pe continent, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

"Africa este ostatica celor care au început războiul împotriva statului nostru", a spus Zelenski într-un discurs prin videoconferinţă adresat membrilor Uniunii Africane (UA).

Nivelul "incorect" al preţurilor alimentare "provocate de războiul rusesc (...) se face simţit în mod dureros pe toate continentele", a deplâns preşedintele ucrainean.

20-06-2022 18:32

Un depozit de alimente din Odesa a fost distrus de rachete rusești

Un depozit de alimente din Odesa a fost distrus de rachete rusești luni, potrivit armatei ucrainene.

14 rachete au fost lansate în sudul Ucrainei, într-un atac de trei ore. Niciun civil nu a fost ucis.

20-06-2022 18:06

Actorul de la Hollywood Ben Stiller se află în Ucraina la o zi după ce a întâlnit refugiații ucraineni din Polonia.

20-06-2022 17:42

UE speră să finalizeze, săptămâna aceasta, un pachet financiar de nouă miliarde de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană speră să finalizeze, în zilele următoare, un pachet financiar de nouă miliarde de euro pentru Ucraina, pentru a ajuta ţara afectată de invazia rusească, transmite Bloomberg.

Noul program de asistenţă macro-financiară pentru Ucraina va consta din împrumuturi pe 25 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani la rambursarea principalului, au declarat pentru Bloomberg trei oficiali europeni, care au adăugat că plata dobânzilor va fi acoperită de la bugetul UE.

Este posibil va propunerea să fie gata la finele acestei săptămâni, au spus oficialii, în condiţiile în care liderii UE urmează să se întâlnească joi şi vineri la Bruxelles pentru a discuta planul de reconstrucţiei a Ucrainei precum şi cererea sa de aderare la blocul comunitar. Planul de ajutor destinat Ucrainei va trebui apropiat de toate de toate cele 27 de state membre UE.

20-06-2022 17:41

Ungaria se oferă ca rută posibilă pentru exporturile de cereale ale Ucrainei

Ungaria şi-a oferit teritoriul ca o rută posibilă pentru exporturile de cereale ale Ucrainei, din cauza perturbării rutelor obişnuite de export via Marea Neagră în contextul invaziei ruseşti, a declarat luni ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, transmite Reuters.

"Mai mult, am oferit să permitem trecerea pe teritoriul Ungariei, pentru a facilita tranzitul oricăror livrări de alimente destinate diverselor părţi ale lumii din Ucraina, în special către Africa de Nord şi Orientul Mijlociu", a spus Szijjarto.

Oficialul ungar, care a făcut această propunere la o reuniune a miniştrilor europeni ai Afacerilor Externe, nu a oferit alte detalii cu privire la cantitatea de cereale pe care Ucraina o va putea exporta via Ungaria dar a adăugat că două centre logistice de la graniţa de est a Ungariei ar putea fi folosite pentru tranzitul cerealelor ucrainene.

"Deci în cazul oricărui tip de cereale sau a altor produse care ar urma să fie exportate din Ucraina spre Orientul Mijlociu şi Africa de Nord via Ungaria, acest lucru ar putea să se întâmple foarte rapid. Accesul pe calea ferată spre porturile din Europa de Sud-Est este rapid din Ungaria", a mai spus Szijjarto. Acesta a adăugat că Ungaria a oferit de asemenea capacităţi de transport pentru cerealele din Ucraina.

20-06-2022 16:06

Putin a dat termen armatei să ajungă la granița Luhansk până pe 26 iunie

Vladimir Putin ar fi dat termen armatei Rusiei să ajungă la granițele administrative ale regiunii Luhansk până pe 26 iunie, susține ministrul adjunct ucrainean al Apărării, potrivit Ukrainska Pravda.

„Luptele decisive continuă în zona Severodonețk, iar planurile sau misiunile inamice pe care le-au stabilit sunt să ajungă la granițele regiunii Luhansk până la aproximativ 26 iunie. Acum armata rusă și-a aruncat toate forțele și resursele în luptă pentru a asalta așezările din jur. Rușii încearcă să spargă apărarea trupelor noastre și să le încercuiască”, a spus ministrul.

20-06-2022 15:57

Mai multe explozii au fost auzite în Odesa, potrivit purtătorului de cuvânt al administrației regionale.

20-06-2022 15:38

Un partid politic prorus, oficial interzis în Ucraina

Partidul politic prorus şi eurosceptic "Platformă de opoziţie - Pentru viaţă", susţinut pe faţă de Moscova, a fost oficial interzis în Ucraina pentru "atingere adusă suveranităţii", a anunţat luni ministrul justiţiei ucrainean, Denis Maliuska, relatează AFP.

"Tribunalul a interzis activităţile partidului politic 'Platformă de opoziţie - Pentru viaţă' ", a anunţat pe Facebook Maliuska, precizând că justiţia ucraineană "a decis să transfere toate bunurile şi fondurile acestui partid statului".

Fondat în 2018 de Viktor Medvedciuk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi un apropiat al lui Vladimir Putin, "Platformă de opoziţie - Pentru viaţă" avea circa 30 de deputaţi în parlamentul ucrainean înainte de începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

20-06-2022 15:14

Rusia va reacționa dacă Lituania nu permite tranzitul de mărfuri spre Kaliningrad

Kremlinul trece la amenințări și declară că va reacționa pentru a-și proteja interesele în cazul în care Lituania nu va ridica imediat interdicția privind tranzitul unor bunuri către exclava rusă Kaliningrad.

Autoritățile lituaniene au interzis circulația mărfurilor sancționate de Uniunea Europeană pe teritoriul său, care include singura rută feroviară între Rusia continentală și provincia situată între Polonia și Lituania.

Printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcție și tehnologia avansată, informează Sky News.

20-06-2022 14:43

Ucraina susține că a distrus „prima linie de apărare" a forțelor rusești în regiunea Herson

Trupele ucrainene au "spart prima linie de apărare" a forțelor rusești în regiunea Herson din sudul țării, ocupată în mare parte, potrivit unui oficial local, citat de Al Jazeera.

Serhiy Hlan, un consilier al guvernatorului din Herson, a afirmat că forțele ucrainene avansează în delta râului Nipru și au distrus depozitele militare rusești din orașul Nova Kakhovka.

Al Jazeera informează că nu a putut verifica în mod independent aceste afirmații.

20-06-2022 13:59

Ucraina a atacat platformele de foraj petrolier din largul Crimeei

Ucraina a lovit platforme de foraj petrolier în largul peninsulei anexate Crimeea, a declarat luni șeful regiunii, potrivit Sky News.

Trei persoane au fost rănite, iar căutarea altor șapte muncitori este în curs de desfășurare, a declarat Serghei Askyonov, șeful pro-rus al regiunii, într-o postare pe Telegram.

Afirmațiile nu au fost verificate în mod independent.

Peninsula Crimeea a făcut parte anterior din Ucraina, dar a fost invadată și anexată de Rusia în 2014.

20-06-2022 13:47

Kremlin: Infrastructura Nord Stream are de suferit din cauza sancțiunilor

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că sancțiunile occidentale impuse Rusiei afectează infrastructura gazoductului Nord Stream.

Peskov a rea încă o dată că, în ciuda acestor obstrucții, Rusia "rămâne cel mai de încredere furnizor de gaze". El a mai adăugat că Moscova are gaz și este pregătită să îl livreze, însă, "turbinele trebuie să treacă printr-o revizie majoră", iar Europa trebuie să repare mai întâi infrastructura "în conformitate cu obligațiile lor", transmite Baha.com.

20-06-2022 13:18

Medvedev: Rusia nu ar trebui să înceapă discuții cu SUA pentru un tratat nuclear

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat, luni, că în prezent "nu este necesar să se negocieze" cu Statele Unite în privința prelungirii noului Tratat de reducere a armelor strategice (START). Acordul, care urmărește să diminueze numărul de lansatoare de rachete nucleare, a fost prelungit ultima dată în 2021 până în 2026.

Medvedev, care a parafat noul START în 2010 cu președintele american Barack Obama, a declarat că el consideră că "momentul pentru noi negocieri este cel mai inoportun. Nu avem nicio relație cu Statele Unite acum. Relațiile sunt la zero pe scara Kelvin".

El a adăugat că noi discuții pentru un nou tratat ar fi "neproductive, periculoase și văzute ca un semn de slăbiciune" și că Washingtonul ar trebui "să fugă sau să se târască singur și să ceară acest lucru", notează Baha.com.

20-06-2022 13:14

Guvernator: Ucraina pierde controlul asupra satului Metolkino de lângă Severodonețk

Trupele Kremlinului și-au intensificat atacurile asupra orașului Severodonețk. Guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Haidai, a transmis că „regiunea este distrusă cu toate armele posibile”, notează The Kyiv Independent. Totodată, oficialul subliniază că forțele ucrainene au pierdut controlul asupra satului Metolkino.

20-06-2022 11:54

Patriarhul Kirill al Rusiei a transmis un nou mesaj de elogiere pentru soldații ruși despre care spune că „dau dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu uimitoare în operațiunea militară specială” care are loc în Ucraina.    

20-06-2022 11:52

Ucraina a pierdut peste 50 de ofițeri și generali în urma unui atac cu rachete Kalibr asupra unui post de comandă din regiunea Dnepropetrovsk, a anunțat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de agenția TASS, controlată de Kremlin.  

20-06-2022 11:29

Germania: Cu siguranță nu vom reuși să scoatem toate cerealele" din Ucraina

Germania afirmă că sprijină Polonia și România în adaptarea căilor lor ferate pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale blocate în Ucraina din cauza blocadei maritime rusești, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock.

"Șinele de cale ferată trebuie să fie modernizate, avem nevoie de vagoane de marfă adecvate - guvernul german lucrează la acest lucru împreună cu mulți alți actori", a declarat ea reporterilor la sosirea la Luxemburg pentru o întâlnire cu omologii săi din Uniunea Europeană.

"Este clar că, în cele din urmă, cu siguranță nu vom reuși să scoatem toate cerealele, dar dacă reușim măcar să eliberăm o parte din ele, pe diferite rute, atunci acest lucru va fi de ajutor în momentul în care ne confruntăm cu această provocare globală", a adăugat oficialul german, potrivit Reuters, citată de The Guardian.

20-06-2022 10:35

Blocarea de către Rusia a cerealelor ucrainene este o "crimă de război", afirmă UE

Decizia Moscovei de a bloca exportul a milioane de tone de cereale ucrainene este o "adevărată crimă de război", a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, potrivit Sky News.

"Facem apel la Rusia să deblocheze porturile ucrainene... Este de neconceput, nu ne putem imagina că milioane de tone de grâu rămân blocate în Ucraina în timp ce în restul lumii oamenii suferă de foame", a reacționat Borrell, la sosirea la o reuniune a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene la Luxemburg.

"Aceasta este o adevărată crimă de război, așa că nu-mi pot imagina că acest lucru va mai dura mult timp", a adăugat Borrell.

20-06-2022 09:37

Zelenski avertizează că Rusia își va intensifica atacurile în această săptămână

Volodimir Zelenski a avertizat că trupele rusești își vor intensifica atacurile în această săptămână, în timp ce liderii Uniunii Europene analizează dacă vor permite sau nu aderarea Ucrainei la blocul comunitar.

Moscova a făcut amenințări repetate împotriva permiterii aderării Ucrainei la UE, însă liderii occidentali au susținut în mare măsură oferta.

"Evident, în această săptămână ar trebui să ne așteptăm din partea Rusiei la o intensificare a activităților sale ostile. Ne pregătim. Suntem pregătiți", a transmis președintele Ucrainei, potrivit Sky News.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că nu are "nimic împotriva" candidaturii Ucrainei, dar că acceptarea Ucrainei de către UE ar afecta obiectivele Moscovei de a-și ține vecinul în afara sferei de influență a Occidentului.

20-06-2022 08:25

Kuleba: Ucraina va lupta cu lopeți dacă Occidentul nu trimite arme

Dmitri Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, susține că dacă Occidentul nu va reuși să trimită Kievului suficiente provizii de arme, ucrainenii vor "lupta cu lopețile" pentru a continua să se opună Rusiei.

"Dacă nu avem arme, bine, atunci vom lupta cu lopeți, dar ne vom apăra, pentru că acest război este un război pentru existența noastră (...) Astfel, cu cât mai repede vom primi arme, cu cât mai repede vor fi trimise, cu atât mai mult ajutor ne va fi", a precizat Kuleba.

"Nu putem câștiga războiul cu un astfel de dezechilibru", a adăugat Kuleba, subliniind disproporția semnificativă între livrările de arme ale Ucrainei și cele ale Rusiei, conform Baha.com.

20-06-2022 08:07

"Pe măsură ce se estompează visul Occidentului de a pune capăt rapid războiului prin sancțiuni usturătoare asupra Rusiei, criza se mută pe un teren unde Putin este în avantaj: la pompele de benzină, în calorifere și în magazinele alimentare".

20-06-2022 07:32

Ucraina investighează soldați ruși pentru fapte de violență sexuală

Procurorul general adjunct al Ucrainei a declarat că Kievul a lansat 19 proceduri penale împotriva soldaților ruși pentru violarea a cel puțin 14 femei în teritoriile ocupate temporar.

"Fiecare vinovat trebuie să fie pedepsit", a declarat Gyunduz Mamedov într-un mesaj pe Twitter, potrivit Al Jazeera.

Coordonatorul rezident și umanitar al ONU în Ucraina, Osnat Lubrani, a declarat sâmbătă că Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a verificat cazuri de violență sexuală împotriva femeilor și bărbaților din Ucraina.

"Din cauza ostilităților active, a deplasărilor interne în masă, a stigmatizării asociate cu violența sexuală și a ruperii căilor de referire, supraviețuitorii sunt adesea incapabili sau nu doresc să raporteze autorităților de aplicare a legii sau furnizorilor de servicii", a declarat Lubrani.

20-06-2022 07:26

Pozițiile ucrainene din Donbas încă rezistă, susține Zelenski

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a afirmat, în timpului unui nou discurs al său, că, în ciuda dominației artileriei ruse, pozițiile ucrainene din puncte critice de luptă din Donbas încă rezistă.

Ocupanții acumulează forțe în direcția Harkov, în regiunea Zaporojie (...). Luptele acerbe continuă în Donbas. Armata rusă folosește acolo cel mai mare număr de artilerie, cel mai mare număr de forțe ofensive. Dar Severodonețk, Lisichansk, Avdiivka, Krasnohorivka și alte puncte fierbinți rezistă", a subliniat Zelenski.

La începutul zilei, Zelenski a avertizat că Moscova își va intensifica probabil săptămâna viitoare "activitățile ostile" nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Europei, deoarece săptămâna viitoare este momentul în care Kievul așteaptă un răspuns din partea Uniunii Europene cu privire la statutul său de candidat, notează Baha.com.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Stoltenberg și Boris Johnson îndeamnă Occidentul să nu abandoneze Kievul
Stoltenberg și Boris Johnson îndeamnă Occidentul să nu abandoneze Kievul

„Pe măsură ce se estompează visul Occidentului de a pune capăt rapid războiului, criza se mută pe un teren în care Putin are avantaj, la pompele de benzină, în calorifere și în magazinele alimentare”, atrage atenția publicația americană Business Insider.

Ministerul Apărării de la Londra: Ambele părți beligerante din Ucraina se confruntă cu moral scăzut și cu dezertări
Ministerul Apărării de la Londra: Ambele părți beligerante din Ucraina se confruntă cu moral scăzut și cu dezertări

Atât forţele ruseşti, cât şi cele ucrainene se confruntă probabil cu un moral ''variabil'' şi cu dezertări, consemnează Ministerul Apărării de la Londra, pe baza unor informaţii de la serviciile de informaţii britanice, transmite DPA duminică.

Artileria donată de Occident a ajuns deja pe front. Primele impresii ale ucrainenilor
Artileria donată de Occident a ajuns deja pe front. Primele impresii ale ucrainenilor

Ucraina intenționează să reia negocierile cu Moscova în luna august, după ce vor fi desfășurate operațiuni de contra-atac, plănuite în mai multe zone.

Stoltenberg și Boris Johnson îndeamnă Occidentul să nu abandoneze Kievul
Stoltenberg și Boris Johnson îndeamnă Occidentul să nu abandoneze Kievul

„Pe măsură ce se estompează visul Occidentului de a pune capăt rapid războiului, criza se mută pe un teren în care Putin are avantaj, la pompele de benzină, în calorifere și în magazinele alimentare”, atrage atenția publicația americană Business Insider.

Ministerul Apărării de la Londra: Ambele părți beligerante din Ucraina se confruntă cu moral scăzut și cu dezertări
Ministerul Apărării de la Londra: Ambele părți beligerante din Ucraina se confruntă cu moral scăzut și cu dezertări

Atât forţele ruseşti, cât şi cele ucrainene se confruntă probabil cu un moral ''variabil'' şi cu dezertări, consemnează Ministerul Apărării de la Londra, pe baza unor informaţii de la serviciile de informaţii britanice, transmite DPA duminică.

Artileria donată de Occident a ajuns deja pe front. Primele impresii ale ucrainenilor
Artileria donată de Occident a ajuns deja pe front. Primele impresii ale ucrainenilor

Ucraina intenționează să reia negocierile cu Moscova în luna august, după ce vor fi desfășurate operațiuni de contra-atac, plănuite în mai multe zone.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Motivul pentru care INS nu a mai putut anunța azi statisticile legate de salariul mediu pe economie pentru luna aprilie
Motivul pentru care INS nu a mai putut anunța azi statisticile legate de salariul mediu pe economie pentru luna aprilie

Astăzi, 12 iunie, Institutul Național de Statistică ar fi trebuit să anunțe, conform calendarului oficial, statistica legată de starea și de evoluția salariului mediu pe economie la nivelul lunii aprilie. Ieri INS a anunțat că amână datele.