Război în Ucraina, ziua 103. Zelenski: Ucrainenii rezistă la Severodonețk, dar rușii sunt mai puternici

După ce au recucerit o mare parte din Severodonțk, forțele ucrainene controlează acum jumătate din oraș și continuă să îi împingă pe ruși înapoi, potrivit guvernatorului regiunii Luhansk.

Volodimir Zelenski
Profimedia

ȘtirileProTV.ro v-au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

06-06-2022 20:31
06-06-2022 22:25

Atena va trimite vehicule blindate în Ucraina

Grecia a declarat luni că va livra Ucrainei cele aproximativ 100 de vehicule de luptă ale infanteriei de concepţie sovietică provenind din fostele stocuri est-germane de îndată ce transportoare blindate de fabricaţie germană care i-au fost promise la schimb vor ajunge efectiv în Grecia, relatează dpa.

Problema este conflictul Greciei cu Turcia: Atena a anunţat în luna mai că ar putea livra Ucrainei arme grele numai dacă acestea vor fi înlocuite imediat, pentru că insulele elene nu pot rămâne neprotejate. Turcia testează în prezent suveranitatea mai multor insule din estul Marii Egee, ceea ce înseamnă că forţele armate greceşti sunt în stare de alertă.

06-06-2022 21:39

Rusia adaugă pe lista sa cu sancţiuni alţi responsabili americani

Diplomaţia rusă a adăugat luni pe lista de sancţiuni a Moscovei alţi responsabili americani cărora le va fi de acum încolo interzisă intrarea în Rusia, între care secretarul trezoreriei Janet Yellen, ca represalii la sancţiuni similare adoptate de Washington în legătură cu ofensiva în Ucraina, potrivit AFP şi Reuters.

Noua listă cuprinde 61 de nume, în special cele ale unor responsabili guvernamentali şi politici, dar şi ale mai multor patroni de mari întreprinderi, în special în sectoarele apărării şi energiei.

În afară de Janet Yellen, au mai fost sancţionaţi ministrul energiei, Jennifer Granholm sau CEO-ul al operatorului de sateliţi OneWeb, Neil Masterson. CEO-ul de la Universal Pictures şi agenţia internaţională de rating Fitch sunt de asemenea adăugaţi pe listă.

06-06-2022 21:22

Ministerul american al Justiţiei a ordonat luni confiscarea a două avioane aparţinând oligarhului rus Roman Abramovici, afirmând că acestea au fost utilizate încălcând sancţiuni adoptate împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei.

06-06-2022 20:59

SUA şi Europa au cerut luni Rusiei să oprească violenţele sexuale presupuse a fi comise de armata sa şi de către susţinătorii săi în Ucraina în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, organizată de Albania, în timp ce Moscova a denunţat acuzaţii fără fundament, relatează AFP.

"Rusia trebuie să ia măsuri în cadrul armatei sale şi al susţinătorilor săi pentru a respecta" Rezoluţia 1820 a ONU cu privire la violenţele sexuale, adoptată în 2008, care interzice să se facă din acestea o armă de război, a declarat ambasadoarea americană Linda Thomas-Greenfield.

"Revine Rusiei să stopeze violurile, violenţele şi atrocităţile comise de soldaţii săi. Revine Rusiei să pună capăt acestui război atroce neprovocat împotriva poporului ucrainean", a insistat ea.

06-06-2022 20:54

Cadavrele soldaților de la Azovstal, trimise la Kiev

Zeci de cadavre ale soldaților ucraineni care au murit apărând combinatul siderurgic Azovstal au fost trimise la Kiev, potrivit Associated Press.

Identitățile lor vor fi descoperite cu ajutorul testelor ADN.

06-06-2022 20:31

Familiile soldaţilor din Garda Naţională rusă (Rosgvardia) care şi-au pierdut viaţa în Ucraina sau în Siria vor primi o compensaţie de 5 milioane de ruble (75.900 de euro la cursul actual), conform unui decret semnat luni de preşedintele rus Vladimir Putin, transmite AFP.

"În cazul decesului militarilor care au servit în Garda Naţională şi care au luat parte la operaţiunea specială (în Ucraina) sau au îndeplinit misiuni speciale în Siria, membrii familiilor lor vor primi o indemnizaţie de 5 milioane de ruble", se afirmă în acest decret apărut pe portalul oficial de informaţii juridice.

06-06-2022 19:04

Trei persoane din Cernihiv, acuzate că au colaborat cu rușii, au fost reținute de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Se presupune că se pregăteau să ajute trupele ruse în cazul unei a doua invazii a regiunii. Serviciul de Securitate a Statului a găsit arme rusești în casele lor, scrie Kyiv Independent.

06-06-2022 18:51

Zelenski: La Severodoneţk, forţele ucrainene "se ţin tare",dar cele ruse "mai numeroase şi mai puternice"

Forţele ucrainene care apără oraşul Severodoneţk (regiunea Lugansk, în estul Ucrainei) "se ţin tare", în pofida asalturilor trupelor Moscovei, însă ruşii sunt "mai numeroşi şi mai puternici", a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de France Presse.

Preşedintele ucrainean, care s-a exprimat într-o întâlnire cu presa la Kiev, a apreciat drept "dificilă" situaţia de pe frontul din estul ţării. Oraşele gemene Severodoneţk şi Lisiceansk "sunt în prezent oraşe moarte", a spus el.

"Ne ţinem tare, dar ei sunt mai mulţi şi mai puternici", a admis Zelenski, potrivit căruia comandamentul ucrainean "va lua decizii în funcţie de situaţia" din teren.

06-06-2022 18:20

Radio Europa Liberă, din nou amendat de Rusia

Postul Radio Europa Liberă a fost din nou amendat, cu peste 300.000 de dolari, de Rusia pentru informații „false” despre războiul din Ucraina.

06-06-2022 18:18

Zelenski: Cantitatea de cereale blocată în Ucraina s-ar putea tripla „până în toamnă”

Cantitatea de cereale destinată exportului, blocată în Ucraina din cauza războiului rus, s-ar putea tripla ”până în toamnă” şi să atingă 75 de milioane de tone, avertizează luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

În prezent, între 20 şi 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate, iar în această toamnă această cantitate ar putea creşte la 70-75 de milioane de tone”, declară presei şeful statului ucrainean.

06-06-2022 18:17

Rusia a avertizat luni organizaţiile media americane că riscă să-şi piardă acreditarea dacă tratamentul jurnaliştilor ruşi în Statele Unite nu se ameliorează, potrivit a trei surse având cunoştinţe despre chestiune şi citate de Reuters.

06-06-2022 17:15

Armata ucraneană anunţă luni că a respins Flota rusă cu aproape 100 de kilometri faţă de coasta ucraineană la Marea Neagră, unde nave ruseşti impun de săptîmâni de zile o blocadă navală, relatează AFP.

În urma acţiunilor noastre menite să înfrângă forţele navale inamice, grupul navelor din Flota rusă la Marea Neagră a fost respins din zona de coastă ucraineană la o distanţă de peste 100 de kilometri”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul ucrainean al Apărării.

06-06-2022 16:58

Moscova: Armele cu rază lungă de acţiune ar putea aduce Kievului noi pierderi teritoriale

Moscova a avertizat luni că livrările occidentale de arme cu rază lungă de acţiune către Kiev va obliga Rusia să respingă forţele ucrainene şi mai departe de frontierele sale, relatează Reuters, care comentează că, în esenţă, aceasta creşte riscul unor potenţiale pierderi teritoriale de către Ucraina în urma invaziei ruse.

"Cu cât raza de acţiune a acestor sisteme ce vor fi livrate va fi mai lungă, cu atât mai departe îi vom respinge pe nazişti de la acea linie de la care pot veni ameninţările la adresa vorbitorilor de limba rusă şi a Federaţiei Ruse", a declarat șeful diplomației Serghei Lavrov într-o conferinţă de presă la Moscova, numind forţele ucrainene drept "naziste".

06-06-2022 16:27

Cel puțin o persoană a murit și mai multe sunt rănite în urma unui atac rusesc asupra unei zone rezidențiale din Nikolaev, potrivit consiliului regional.

„În această dimineață, Nikolaev a fost bombaradat haotic din nou. Casele civililor din diferite districte ale orașelor, fără niciun obiectiv militar, au fost bombaradte”, a transmis consiliul regional.

06-06-2022 16:07

Guvernatorul Lugansk: Situaţia s-a ”înrăutăţit” în Donbas pentru armata ucraineană

Situaţia ”s-a înrăutăţit” luni, pentru armata ucraineană, la Severodoneţk, un oraş-cheie aflat în estul Ucrainei, bombardat intensiv de forţe ruse, după o vizită pe front, în weekend, a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

”Confruntările (armate) sunt foarte aprige la Severodoneţk. Apărătorii noştri au reuşit să contra-atace şi să elibereze jumătate din oraş, însă situaţia s-a agravat pentru noi”, declară guvernatorul regiunii Lugansk, Serghii Gaidai.

Bombardamente s-au intensificat atât la Severodoneţk, cât şi la Lîsîceansk, un oraş vecin, situat ”pe înălţimi” care ”ţine linia apărării”, unde Zelenski şi-a vizitat trupele duminică.

Ruşii ”distrug totul prin tactica lor obişnuită a pârjolirii pământului”, ca ”să nu mai rămână nimic de apărat”, acuză Gaidai.

06-06-2022 15:53

Kremlinul a calificat luni drept "un act ostil" închiderea de către trei ţări europene a spaţiului lor aerian pentru avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ceea ce a dus la anularea vizitei sale în Serbia.

06-06-2022 15:44

Parlamentul ucrainean: 262 de copii au fost „uciși de rușii naziști” în timpul războiului

262 de copii au fost „uciși de rușii naziști” în timpul războiului din Ucraina, transmite parlamentul ucrainean.

UNICEF a descoperit că cel puțin doi copii au fost uciși zilnic de la începutul invaziei.

Iar 3 milioane de copii blocați în Ucraina au nevoie de ajutor umanitar.

06-06-2022 15:41

Orașul Mariupol este în carantină din cauza unei posibile epidemii de holeră

Rușii au impus carantină în Mariupol din cauza unei posibile epidemii de holeră, potrivit unui consilier al primarului.

„Vedem cum se închide orașul. Cuvântul holeră este menționat în oraș de către autoritățile ocupante și întreprinzătorii acestora”, a spus consilierul.

06-06-2022 15:19

Kremlinul califică închiderea spaţiului aerian pentru avionul lui Lavrov drept ''un act ostil''

Kremlinul a calificat luni drept "un act ostil" închiderea de către trei ţări europene a spaţiului lor aerian pentru avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ceea ce a dus la anularea vizitei sale în Serbia, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Macedonia de Nord, Bulgaria şi Muntenegru au refuzat toate trei să-i permită avionului lui Lavrov să folosească spaţiul lor aerian.

06-06-2022 15:11

Lavrov: Rusia va riposta dacă Vestul va trimite sisteme de rachete în Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Moscova va riposta la furnizarea sistemelor de rachete cu rază lungă de acțiune de către Occident către Ucraina prin respingerea trupelor ucrainene și mai departe de granița cu Rusia.

"Cu cât raza de acțiune a sistemelor care vor fi livrate va fi mai mare, cu atât îi vom îndepărta pe naziști de acea linie de la care pot veni amenințări la adresa rusofonilor și a Federației Ruse", a subliniat Lavrov, potrivit baha.com.

În cursul zilei de luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a primit confirmarea din partea premierului britanic Boris Johnson cu privire la noul pachet de sprijin în domeniul apărării pentru Kiev.

06-06-2022 15:05

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos - Agenția Spațială a Rusiei - a lansat un mesaj amenințător la adresa țărilor care și-au închis granițele pentru avionul care trebuia să-l ducă pe ministrul Lavrov la Belgrad.

 

 

06-06-2022 13:49

„Nu putem avea încredere în Putin”, avertizează ministrul de Externe al Ucrainei

Ministrul de Externe al Ucrainei a îndemnat țările să nu aibă încredere în Vladimir Putin, după ce președintele rus a declarat că nu va folosi rutele comerciale pentru a ataca orașul portuar-cheie Odesa, transmite Sky News.

Odesa găzduiește cel mai mare port maritim din Ucraina și, prin urmare, este vital pentru capacitatea țării de a transporta cereale și alte mărfuri.

"Putin spune că nu va folosi rutele comerciale pentru a ataca Odesa. Acesta este același Putin care le-a spus cancelarului german Scholz și președintelui francez Macron că nu va ataca Ucraina - cu câteva zile înainte de a lansa o invazie la scară largă a țării noastre. Nu putem avea încredere în Putin, cuvintele sale sunt goale", a declarat Kuleba. 

06-06-2022 13:19

Ambasadorul SUA în Rusia: Moscova și Washingtonul trebuie să mențină deschise ambasadele

Rusia și SUA ar trebui să își mențină deschise ambasadele respective în țările lor, în ciuda crizei declanșate de războiul din Ucraina, deoarece cele două mari puteri nucleare ale lumii trebuie să continue să discute, a declarat ambasadorul SUA la Moscova, potrivit agenției ruse de stat TASS, citată de Al Jazeera.

John Sullivan a declarat pentru TASS că Washingtonul și Moscova nu ar trebui pur și simplu să întrerupă relațiile diplomatice.

"Trebuie să ne păstrăm capacitatea de a vorbi unul cu celălalt", a spus Sullivan. 

06-06-2022 13:12

Un fost deputat ucrainean susține că soldații ruși folosesc truse medicale din anii 1950

Un fost deputat ucrainean a distribuit o fotografie bizară pe Telegram, susținând că trupele rusești folosesc truse de prim ajutor din anii 1950, potrivit Sky News.

Pravda Gareshchenko a postat o imagine cu presupusele consumabile medicale, scriind: „Trusa de prim ajutor a unui soldat rus: un garou medical, o pungă de pansament din 1957 și un bandaj steril cu câțiva ani mai tânăr”.

El a adăugat: "Soldații din 'a doua armată a lumii' sunt atât de severi încât pot opri sângerarea chiar și cu puterea gândului și lasă 'fătălăii' din NATO să folosească turnicheții importați”.

Sky News nu a reușit să verifice aceste afirmații.

06-06-2022 12:17

În prezent, 1,4 milioane de refugiați în Rusia, afirmă comisarul rus pentru drepturile omului

Tatiana Moskalkova, comisarul rus pentru drepturile omului, susține în raportul său către președintele Vladimir Putin că în prezent în Rusia locuiesc 1,4 milioane de refugiați din Ucraina.

"Toate acestea ne-au fost foarte utile astăzi, în condițiile în care în țară se află peste 1.400.000 de refugiați, când în Ucraina este în desfășurare o operațiune militară specială, în fața unor măsuri de sancțiuni fără precedent și a rusofobiei", a precizat Moskalkova, conform Baha.com.

06-06-2022 11:38

Medvedev: UE nu va găsi petrol de aceeași calitate cu cel rusesc

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a transmis, luni, că Uniunea Europeană va avea probleme în a găsi o sursă alternativă de petrol de o calitate comparabilă cu cea a Rusiei.

Medvedev a explicat, pe canalul său Telegram, că Uniunea Europeană se va confrunta cu o criză de combustibil de anumite tipuri, cum ar fi motorina, esențială pentru camioane și echipamente agricole, ca urmare a embargoului petrolier care a provocat deja greve în rândul șoferilor de camion italieni, unguri și polonezi. Potrivit lui Medvedev, problema poate fi rezolvată prin "oferirea de garanții de stat în cadrul unor acorduri interstatale cu țări terțe", notează baha.com.

În plus, Medvedev a subliniat că băncile rusești continuă să funcționeze în mod normal, în ciuda faptului că sunt deconectate de la SWIFT.

06-06-2022 11:17

Poziția Ucrainei în Severodonețk s-a "înrăutățit puțin", afirmă guvernatorul regional

Poziția forțelor ucrainene care luptă în orașul Severodonețk din estul țării s-a "înrăutățit puțin", a declarat guvernatorul regiunii.

Orașul Severodonețk a devenit un punct central al războiului, fiind supus unui baraj de atacuri în timp ce forțele rusești încearcă să preia controlul total asupra estului Ucrainei.

"Apărătorii noștri au reușit să întreprindă un contraatac pentru o anumită perioadă de timp; au eliberat aproape jumătate din oraș. Dar acum situația s-a înrăutățit din nou puțin pentru noi", a declarat Serhiy Gaidai, notează Sky News.

06-06-2022 10:28

Marea Britanie va trimite un sistem de rachete "de ultimă generație"

Marea Britanie a declarat că va livra Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă care pot ataca ținte aflate la o distanță de până la 80 km, într-o acțiune coordonată cu SUA.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat că sprijinul britanic pentru Ucraina se va schimba pe măsură ce tacticile Rusiei vor evolua, explicând cadoul sistemelor cu lansare multiplă M270, care sunt similare cu sistemele pe care le trimit SUA, M142 High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS).

"Aceste sisteme de rachete cu lansare multiplă extrem de capabile le vor permite prietenilor noștri ucraineni să se protejeze mai bine împotriva utilizării brutale a artileriei cu rază lungă de acțiune, pe care forțele președintelui Putin au folosit-o fără discriminare pentru a aplatiza orașele", a declarat Wallace într-un comunicat, citat de Al Jazeera.

Marea Britanie a declarat că trupele ucrainene vor fi instruite în Regatul Unit cu privire la modul de utilizare a noilor lansatoare, după ce anterior a anunțat că va instrui personalul ucrainean pentru a utiliza vehicule blindate.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat că armata rusă va lovi noi ţinte în Ucraina dacă ţările occidentale îi livrează Kievului rachete cu rază mai lungă de acţiune.

06-06-2022 09:36

Forţele ruse au atacat infrastructura feroviară din Kiev, afirmă britanicii

Ministerul Apărării britanic a afirmat că rachete de croazieră aer-sol ruse au lovit duminică infrastructura feroviară din capitala ucraineană Kiev, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Confruntări intense continuau în oraşul Severodoneţk, iar forţele ruse înaintează spre Sloviansk, a scris ministerul într-o postare pe Twitter.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat că armata rusă va lovi noi ţinte în Ucraina dacă ţările occidentale îi livrează Kievului rachete cu rază mai lungă de acţiune.

06-06-2022 08:45

New York Times: Rusia caută să vândă în Africa cerealele pe care le-a furat din Ucraina

La jumătatea lunii mai, SUA au trimis o alertă către 14 țări, majoritatea din Africa, potrivit căreia nave de marfă rusești plecau din porturile din apropierea Ucrainei încărcate cu ceea ce un cablu al Departamentului de Stat a descris drept "cereale ucrainene furate", a relatat New York Times, conform Al Jazeera.

Rusia a căutat cumpărători în rândul țărilor africane pentru cerealele furate în Ucraina, se mai arată în raportul NYT.

Ucraina susține că Rusia a furat până la 500.000 de tone de grâu în valoare de 100 de milioane de dolari de la invadarea Moscovei în februarie. Cea mai mare parte a grâului a fost dusă în porturile din Crimeea, controlată de Rusia, apoi transferată pe nave, inclusiv unele aflate sub sancțiuni occidentale, spun oficialii ucraineni.

Vineri, Vladimir Putin s-a întâlnit cu șeful Uniunii Africane, președintele senegalez Macky Sall, care a încercat să găsească o soluție la problema cerealelor și a cerut Occidentului să ridice sancțiunile. Țările africane sunt afectate în mod acut de criza lipsei de cereale, determinată în mare parte de blocarea de către Rusia a porturilor ucrainene, care a dus la creșterea prețurilor la cereale, uleiuri alimentare, combustibil și îngrășăminte.

06-06-2022 07:53

Încă un general rus a fost ucis în Ucraina, anunță mass-media de stat

Un general rus a fost ucis în estul Ucrainei, a anunțat duminică un jurnalist din presa de stat rusă, adăugându-se astfel la șirul de pierderi militare de rang înalt suferite de Moscova.

Raportul, publicat pe aplicația de mesagerie Telegram de către reporterul televiziunii de stat Alexander Sladkov, nu a precizat cu exactitate când și unde a fost ucis generalul-maior Roman Kutuzov, informează Al Jazeera.

Deocamdataă, Ministerul rus al Apărării nu a reacționat în acest caz.

06-06-2022 07:26

Ministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, şi-a anulat o vizită de două zile în Serbia, planificată mai demult, după ce trei ţări care se învecinează cu teritoriul sârb au decis să-şi închidă spaţiul aerian.

06-06-2022 07:25

Zelenski a vizitat trupele din Zaporojie, Donețk și Luhansk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat regiunile Zaporojie, Doneţk şi Luhansk, informează site-ul president.gov.ua, care prezintă discursul zilnic adresat de lider naţiunii, potrivit News.ro. În cadrul acestor deplasări, Zelenski a vizitat și posturi de comandă și poziții ale trupelor ucrainene.

A fost o zi nesfârşită.Am fost în Zaporojie, regiunea Zaporojie. I-am arătat susţinere armatei noastre şi i-am decorat pe cei mai buni. Mi s-a prezentart raportul. Am fost pe poziţii”, a precizat Zedlenski.

El a menţionat că s-a întâlnit cu liderul administraţiei regionale, cu şeful poliţiei, al serviciului de securitate şi cu unii primari din oraşele din regiune.

M-am întâlnit cu locuitori din Mariupol care au reuşit să scape cu viaţă din oraş, împreună cu copiii. Condiţiile sunt temporrare, dar nu sunt rele. Am înţeles problemele lor dificile. Cred că le vom rezolva. Fiecare familie are propria poveste. Majoritatea erau fără bărbaţi. Bărbatul cuiva era la război, altul este în captivitate, altul din nefericire a murit... O tragedie. Fără casă, fără cel iubit. Dar trebuie să trăim pentru copii. Eroii adevăraţi sunt printre noi”, a adăugat Zelenski.

Apoi, împreună cu şeful biroului, ne-am îndreptat către est. Am fost la Lisichansk, am fost la Soledar. Sunt mândru de toţi cei pe care i-am întâlnit, cărora le-am strâns mâna, cu care am comunicat, pe care i-am susţinut. Am adus ceva armatei. Nu voi da detalii. Şi v-am adus ceva de la ei. Este important. Am adus încredere. Şi putere. Le doresc să fie sănătoşi. Jos pălăria în faţa părinţilor lor”, a mai spus preşedintele ucrainean.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
După o lună de acalmie, Kievul este din nou vizat de loviturile invadatorilor. Luptele continuă și în estul Ucrainei
După o lună de acalmie, Kievul este din nou vizat de loviturile invadatorilor. Luptele continuă și în estul Ucrainei

Dacă ţările occidentale vor continua să livreze arme în Ucraina, armata rusă va lovi noi ţinte, ameninţă preşedintele Vladimir Putin.

Putin trece la amenințări: Rusia va lovi mai puternic dacă SUA furnizează Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune
Putin trece la amenințări: Rusia va lovi mai puternic dacă SUA furnizează Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ţinte dacă Statele Unite ale Americii vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune, anunță TASS, citată de Reuters și de Agerpres.

Ministrul ucrainean al Apărării: „Războiul s-ar putea încheia până la finalul anului”. Ce arme solicită Kievul
Ministrul ucrainean al Apărării: „Războiul s-ar putea încheia până la finalul anului”. Ce arme solicită Kievul

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, este de părere că războiul iscat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia „până la sfârșitul anului”.

După o lună de acalmie, Kievul este din nou vizat de loviturile invadatorilor. Luptele continuă și în estul Ucrainei
După o lună de acalmie, Kievul este din nou vizat de loviturile invadatorilor. Luptele continuă și în estul Ucrainei

Dacă ţările occidentale vor continua să livreze arme în Ucraina, armata rusă va lovi noi ţinte, ameninţă preşedintele Vladimir Putin.

Putin trece la amenințări: Rusia va lovi mai puternic dacă SUA furnizează Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune
Putin trece la amenințări: Rusia va lovi mai puternic dacă SUA furnizează Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ţinte dacă Statele Unite ale Americii vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune, anunță TASS, citată de Reuters și de Agerpres.

Ministrul ucrainean al Apărării: „Războiul s-ar putea încheia până la finalul anului”. Ce arme solicită Kievul
Ministrul ucrainean al Apărării: „Războiul s-ar putea încheia până la finalul anului”. Ce arme solicită Kievul

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, este de părere că războiul iscat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia „până la sfârșitul anului”.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă