Război în Ucraina, ziua 102. Presa de stat de la Moscova anunţă moartea unui general rus în estul Ucrainei

Războiul din Ucraina este acum unul dintre cele mai sângeroase conflicte care au zguduit Europa în ultimele decenii. Mii de oameni au murit, milioane de oameni au fost strămutați, iar orașe întregi zac în ruine.

soldati, rusia
Getty

ȘtirileProTV.ro transmit în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

05-06-2022 21:24

Presa de stat de la Moscova anunţă moartea unui general rus în estul Ucrainei

Generalul-maior rus Roman Kutuzov a fost ucis în estul Ucrainei, informează duminică un jurnalist din presa de stat de la Moscova, într-o postare pe Telegram preluată de Reuters.

Ştirea reporterului de televiziune Aleksandr Sladkov nu precizează când şi unde şi-a pierdut viaţa generalul.

Forţele ruse şi-au intensificat atacurile pentru ocuparea oraşului Severodoneţk din Donbas, în estul Ucrainei, una din ţintele importante după ce nu au reuşit să ocupe Kievul la începutul războiului.

Rusia consideră decesele soldaţilor secret de stat chiar şi în timp de pace, menţionează Reuters. Bilanţul oficial pierderilor din Ucraina nu a mai fost actualizat din 25 martie, când Moscova a anunţat moartea a 1351 de soldaţi de la începutul aşa-numitei „operaţiuni militare speciale”, denumirea folosită de ruşi pentru invazia declanşată în 24 februarie. 

Raport: Spania va furniza Ucrainei tancuri Leopard și sisteme de apărare aeriană

Spania va furniza Ucrainei tancuri Leopard și sisteme de apărare aeriană, potrivit publicației El Pais, citată de Independent.

Spania va oferi, de asemenea, instruire esențială armatei ucrainene în ceea ce privește utilizarea tancurilor. Ar urma să aibă loc în Letonia, unde armata spaniolă a desfășurat 500 de soldați în cadrul operațiunii de prezență avansată îmbunătățită a NATO.

O a doua fază de pregătire ar putea avea loc în Spania, potrivit surselor citate de El Pais.

Ziarul spunea că ministerul spaniol al Apărării finalizează livrarea la Kiev a rachetelor antiaeriene Shorad Aspide de nivel scăzut, pe care armata spaniolă le-a înlocuit cu un sistem mai avansat.

Spania a furnizat până acum muniție, echipament de protecție individuală și arme ușoare.

Surse au declarat pentru El Pais că oferta de sprijin sporit a fost ridicată atunci când prim-ministrul Pedro Sanchez a vizitat Ucraina și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, pe 21 aprilie, dar a fost amânată de complexitatea operațiunii.

Nexta susține că generalul rus, Roman Kutuzov, a fost „denazificat” în Ucraina.

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a făcut încă o declarație oficială, dar canalele de Telegram pro-ruse își exprimă deja în întregime condoleanțe.

Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru au închis cerul pentru avionul lui Lavrov

Închiderea cerului a avut loc chiar înainte de vizita programată a lui Serghei Lavrov în Serbia, în perioada 6-7 iunie, relatează Nexta.

O nouă hartă a ostilităților de pe teritoriul Ucrainei realizată de Serviciile Secrete Britanice, conform Nexta.

05-06-2022 19:52

Occidentul „trebuie să înțeleagă, a da arme grele nu este o situație unică”, spune ministrul adjunct al apărării ucrainean

Aliații occidentali „trebuie să înțeleagă” că furnizarea de armament greu Ucrainei „nu este un ajutor unic”, ci trebuie continuată până la „victorie”, a declarat duminică adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar.

Armele au început deja să sosească, dar nu este suficient pentru a da o respingere foarte puternică armatei ruse”, a spus Maliar. „Vom avea întotdeauna nevoie de sprijin, având în vedere că am intrat deja într-un război prelungit. Occidentul trebuie să înțeleagă că acesta nu este un ajutor unic, ci pentru o victorie.

Luptătorii noștri sunt cu adevărat pregătiți, armata noastră este cu adevărat pregătită. Dar această motivație și antrenament nu sunt suficiente pentru a depăși Rusia fără arme”, a spus ea.

 „Prin urmare, punem deschis întrebarea că avem nevoie de ajutorul lumii occidentale, în special în materie de arme. Și, în primul rând, vorbim despre apărarea aeriană și arme grele.

05-06-2022 19:45

Ucraina critică remarcile președintelui Franței, după ce acesta a spus că Rusia „nu trebuie umilită”

Ucraina l-a criticat pe președintele francez Emmanuel Macron, după ce aacesta a sugerat că este imperativ ca Rusia să nu fie umilită în războiul său, pentru a menține ușa deschisă pentru bune relații diplomatice între Occident și Moscova ori de câte ori conflictul se încheie, relatează Al Jazeera.

Comentariile lui Macron au stârnit furia Kievului, care a criticat poziția președintelui francez. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a spus fără îndoială că acele comentarii ale lui Macron „nu fac decât să umilească Franța”.

05-06-2022 18:35

Consilierul primarului din Mariupol: Lipsa de apă potabilă în Mariupol „critică”

Lipsa de apă potabilă în Mariupol este acum la un nivel critic, potrivit unui consilier al primarului.

Petro Andrushenko a spus că oamenii trebuie să se înregistreze pentru a primi apă potabilă și o pot primi doar o dată la două zile.

Pagubele aduse Mariupolului în timpul a mai mult de două luni de bombardament au fost atât de grave încât majoritatea serviciilor de bază, cum ar fi electricitatea, gazul și apa curentă, nu au fost încă restabilite de autoritățile locale susținute de Rusia, relatează CNN.

Soția comandantului regimentului „Azov” Denis Prokopenko, Ekaterina, nu își poate contacta soțul timp de o săptămână. El se află într-un centru de detenție din „DPR” (Republica Populară Donețk). Potrivit acesteia, ultima dată când a luat legătura, i s-au dat 30 de secunde să vorbească, relatează Nexta.

Presa greacă relatează că guvernul din Grecia va transfera în Ucraina o „cantitate incredibilă” de arme și muniție:

- 20.000 de mitraliere;

- 122 BMP-1;

- zeci de mii de obuze de artilerie și antitanc.

Și autoritățile spaniole urmează să transfere arme grele, sisteme de rachete antiaeriene și tancuri Leopard. În curând, armata ucraineană va avea pregătire pentru a putea opera tancuri.

05-06-2022 17:39

Armata ucraineană spune că Rusia a lansat cinci rachete de croazieră spre Kiev

Rusia „a lansat cinci rachete de croazieră X-22 din Marea Caspică în direcția Kiev”, la ora locală șase a.m., duminică, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează CNN.

O rachetă a fost distrusă de unitatea de apărare aeriană a Ucrainei, iar restul a lovit „facilități de infrastructură din nordul capitalei ucrainene”, a spus armata.

Anterior, Vadym Denysenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a declarat că au fost lovite o țintă militară și o țintă civilă.

Mai multe dintre rachete au lovit Uzina de reparare a vagoanelor Darnytsia, rănind un muncitor feroviar, potrivit Oleksandr Kamyshin, directorul general al întreprinderii feroviare de stat ucrainene Ukrzaliznytsia. Trenurile de pasageri nu au fost întârziate de atacuri, a spus el.

Kamyshin a negat informațiile rusești conform cărora compania sa adăpostește echipamente militare și a invitat jurnaliștii să viziteze fabrica și să verifice acest lucru.

Declar oficial că nu există echipament militar pe teritoriul uzinei. Această fabrică a reparat vagoane de marfă, inclusiv cele pe care le folosim pentru exportul de cereale”, a spus Kamyshin.

Ținta lor reală este economia Ucrainei și populația civilă”, a spus el. „De asemenea, vor să ne blocheze oportunitatea de a exporta produse ucrainene în Occident”.

Sancțiunile Rusiei împotriva Gazprom Germania și a filialelor sale ar putea costa contribuabilii germani și utilizatorii de gaze, cu 5 miliarde de euro în plus (5,4 miliarde de dolari) pe an, pentru a plăti gazul înlocuitor, potrivit săptămânalului Welt am Sonntag, citând reprezentanți ai industriei, relatează Al Jazeera.

În mai, filialele Gazprom din Germania au încetat să mai primească gaze naturale rusești, după ce Berlinul a pus compania sub conducerea fiduciară din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

De atunci, autoritatea de reglementare a energiei Bundesnetzagentur, în calitate de mandatar, a fost nevoită să cumpere gaz de schimb de pe piață pentru a îndeplini contractele de furnizare cu utilitățile municipale germane și furnizorii regionali.

05-06-2022 16:08

Cancelarul Austriei propune un statut intermediar pentru aderarea Ucrainei la UE

Cancelarul austriac Karl Nehammer a cerut duminică crearea pentru Ucraina a unei etape intermediare între cooperare şi statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Într-o declaraţie difuzată de cabinetul său, cancelarul a afirmat că „suntem uniţi printr-un obiectiv comun - cu toţii dorim o Ucraină puternică, independentă şi cu succes economic.

În prezent, Ucraina luptă pentru supravieţuirea politică şi teritorială. Toate eforturile noastre au în primul rând obiectivul de a pune capăt războiului de agresiune al Rusiei. Într-o astfel de fază, o aderare completă rapidă la Uniune nu poate fi oricum o problemă presantă”, a mai apreciat el.

Poliția Națională a Ucrainei a publicat un videoclip cu consecințele bombardării orașului Drujkivka, din regiunea Donețk, de către ocupanți, relatează Nexta.

Lovitura cu rachete de la Moscova asupra Kievului, un „act de terorism”

Mykhajlo Podoliak, consilier prezidențial ucrainean, a numit loviturile cu rachete ale Moscovei asupra Kievului drept „act de terorism” și a cerut noi sancțiuni împotriva Rusiei, relatează Al Jazeera.

Podoliak a cerut, de asemenea, ca Ucrainei să i se furnizeze arme grele pentru a-și apăra teritoriul de atacurile rusești.

Atacurile cu rachete de astăzi asupra Kievului au un singur scop; să ucidă cât mai mulți ucraineni”, a mai spus consilierul prezidențial ucrainean.

Ce teritorii controlează Rusia în Ucraina

Ce teritorii controlează Rusia în Ucraina
SURSA: Al Jazeera
05-06-2022 14:55

Papa Francisc cere „negocieri adevărate” pentru o încetare a focului în Ucraina

Papa Francisc a cerut duminică să se desfăşoare „negocieri adevărate care să permită ajungerea la „o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă” în Ucraina şi a invitat „responsabilii naţiunilor” să nu ducă „Umanitatea la distrugere”.

Francisc a amintit că, „odată cu împlinirea a 100 de zile de la începerea agresiunii armate (ruse) în Ucraina, asupra Umanităţii s-a abătut din nou coşmarul războiului, care reprezintă negarea visului lui Dumnezeu”.

05-06-2022 14:52

Serghei Lavrov a calificat drept „criminală” politica occidentală în Balcani, în special în Bosnia și Kosovo

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat sâmbătă Occidentul că desfăşoară o „politică criminală în Balcani, îndeosebi în Bosnia-Herţegovina (BiH) şi Kosovo, înaintea unei vizite în Serbia pe care urmează să o desfăşoare marţi.

Este vorba într-adevăr de o politică criminală în Balcani”, a susţinut Lavrov, în cadrul unui interviu de 40 de minute acordat RTRS, televiziunea publică din Republica Srpska, una dintre cele două entităţi care compun Federaţia Bosniei şi Herţegovinei.


05-06-2022 14:26

Franța discută cu Emiratele Arabe Unite pentru a înlocui livrările de petrol rusesc

Bruno Le Maire, ministrul de Finanțe al Franței, a transmis că Parisul poartă discuții cu Emiratele Arabe Unite pentru a înlocui achizițiile de petrol rusesc, care vor înceta după impunerea unei interdicții a Uniunii Europene asupra țițeiului rusesc.

"Există discuții cu Emiratele Arabe Unite. Trebuie să găsim o alternativă la petrolul rusesc", a declarat Le Maire la postul de radio Europe 1, citat de Al Jazeera.

05-06-2022 13:22

Rusia susține că distrus în Kiev tancurile trimise de țările europene

Ministerul rus al Apărării afirmă că atacurile sale de duminică au distrus tancuri și alte vehicule blindate de la periferia Kievului, care fuseseră furnizate Ucrainei de către țări europene.

Declarația ministerului a fost făcută după ce capitala ucraineană a fost zguduită de mai multe explozii, duminică dimineață, informează Al Jazeera.

05-06-2022 13:09

O rachetă rusă a fost doborâtă la sud de Kiev, afirmă un oficial ucrainean

O rachetă rusă a fost doborâtă, duminică, de sistemul de apărare aeriană al Ucrainei deasupra zonei Obukhiv, la sud de Kiev, a declarat administrația militară din regiunea capitalei Ucrainei.

"Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime sau distrugeri", se arată în comunicat.

Mai multe explozii au lovit de asemenea capitala Ucrainei, duminică dimineață, în urma cărora o persoană a fost spitalizată, potrivit CNN.

05-06-2022 12:52

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ţinte dacă Statele Unite ale Americii vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune, anunță TASS, citată de Reuters și de Agerpres.

05-06-2022 12:07

Rusia susține a livrat 40 de tone de ajutoare umanitare în Harkov

Armata rusă ar fi livrat 40 de tone de ajutoare umanitare în localitățile ocupate din regiunea Harkov, a declarat, duminică, Ministerul rus al Apărării.

"Alimente și produse de primă necesitate au fost livrate în așezări. În primul rând, asistența necesară din partea Rusiei este oferită familiilor cu copii, precum și persoanelor în vârstă și celor cu dizabilități. Pachete cu alimente", se arată în comunicatul instituției.

La începutul zilei de duminică, Vladimir Rogov, membru al administrației regiunii Zaporojie, a declarat că rubla a luat un avans față de hrivna, înlocuind treptat moneda ucraineană în partea controlată de Rusia din zonă, informează baha.com.

05-06-2022 11:59

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, este de părere că războiul iscat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia „până la sfârșitul anului”.

05-06-2022 10:53

O rachetă lansată de ruși a trecut "la o înălțime critică" deasupra unui plan nuclear

Energoatom, operatorul de stat al centralei nucleare ucrainene Pivdennoukrainska, a declarat că o rachetă de croazieră rusă, similară rachetei Caliber, a zburat "la o înălțime critică" deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei, anunță Baha.com.

Într-o declarație pe Telegram, operatorul a precizat că racheta care a zburat deasupra centralei nucleare Pivdennoukrainska a fost probabil trasă spre Capitală. "Această rachetă a fost probabil lansată în direcția Kievului, unde s-au auzit explozii în această dimineață", a relatat compania.

05-06-2022 10:09

Orașul Severodonețk s-a împărțit în două, între forțele ucrainene și cele rusești

Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk, afirmă că, în prezent, orașul Severodonețk este împărțit în două, între forțele ucrainene și cele rusești.

"A fost o situație dificilă, rușii controlau 70 la sută din oraș, dar în ultimele două zile au fost împinși înapoi. Orașul este acum, mai mult sau mai puțin, împărțit în două", a declarat Gaidai la televiziunea ucraineană, potrivit Al Jazeera.

05-06-2022 09:09

Zelenski: Rusia nu are ce căuta în UNESCO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut excluderea Rusiei din Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, cunoscută sub numele de UNESCO, după distrugerea monumentelor istorice și a siturilor culturale din Ucraina.

"Diplomații ucraineni vor face tot posibilul pentru ca toată lumea să conștientizeze această nouă crimă a ocupanților. Rusia distruge în mod deliberat și sistematic patrimoniul cultural și istoric al Ucrainei, precum și infrastructura socială, locuințele și tot ceea ce este necesar pentru o viață normalăFiecare biserică incendiată de Rusia în Ucraina, fiecare școală aruncată în aer, fiecare memorial distrus dovedește că Rusia nu are ce căuta în UNESCO", a declarat Zelenski.

Doi călugări și o călugăriță au fost uciși în acest sit în bombardamentele din 1 iunie, a spus el, conform Al Jazeera.

Rusia a negat că ar fi vizat civili. Moscova descrie acțiunile sale în Ucraina ca fiind o "operațiune militară specială" de la începutul invaziei din februarie.

Ansamblul monahal Svyatohirsk Lavra datează din 1627. Mănăstirea Tuturor Sfinților a fost construită din lemn în 2009 pentru a o înlocui pe cea distrusă în 1947.

05-06-2022 08:51

Ucraina își dorește o consolidare a poziţiilor pe front înainte de a relua negocierile cu Rusia, anunta Kievul. Însă informațiile care vin din cele două tabere nu oferă deloc o imagine clară a situației.

05-06-2022 08:20

Trupele ucrainene bombardează regiunea Kiev din Donețk, susțin separatiștii pro-ruși

Forțele armate ale Ucrainei au bombardat regiunea Kiev din Republica Populară Donețk (RPD), lansând șase obuze, a precizat, duminică biroul, separatiștii pro-ruși într-o postare pe Telegram, potrivit Baha.com.

"După ora 03:00 au fost înregistrate bombardamente din partea AFU în direcția: 03.30 - așezarea Avdiivka - Donețk (districtul Kiev): Au fost trase 6 obuze de calibru 122 mm", se arată în comunicat.

În cursul zilei de duminică, biroul de reprezentare al RPD a raportat că trupele ucrainene au deschis focul asupra așezării Panteleimonovka din RPD, folosind opt obuze.

05-06-2022 07:45

Ministrul ucrainean de Interne: Luptătorii din regimentul Azov vor ajunge la Kiev

Ministrul ucrainean de Interne a declarat că Ucraina "face tot ce poate" pentru a aduce acasă soldații din regimentul Azov, care au fost luați prizonieri după capturarea orașului Mariupol din sudul țării.

"Știm cu toții că ei vor ajunge aici, la Kiev, și facem totul pentru ca acest lucru să se întâmple", a declarat ministrul de interne Denis Monastirski pe Telegram, potrivit Euronews.

Agenții de informații ucraineni comunică cu militarii regimentului Azov, care au rezistat timp de mai multe săptămâni unui asediu rusesc la oțelăria din oraș, înainte de a fi capturați.

"Prin intermediul lor aflăm mai multe despre condițiile lor de trai, despre hrană și despre posibilitățile de eliberare", a adăugat Monastirski în mesaj.

Un imens semn de întrebare a planat deasupra capetelor luptătorilor ucraineni.

După ce combinatul siderurgic Avoz a fost capturat de forțele rusești, aceștia au fost duși pe teritoriul controlat de separatiștii pro-ruși în Ucraina.

Ucraina a cerut un schimb de prizonieri, dar unii din Rusia - inclusiv ministrul adjunct de Externe - au spus că aceștia ar trebui să fie judecați.

05-06-2022 07:25

Kremlinul susține că trupele sale au înregistrat „pierderi minime” la Azovstal

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat pentru Radio și Televiziunea Republicii Srpska (RTRS) că trupele rusești au desfășurat operațiuni militare la uzina Azovstal din Mariupol cu "pierderi minime", informează Baha.com.

"Știți că președintele Vladimir Putin a dat ordinul de a nu lua cu asalt Azovstal. Ca urmare a asediului, cunoscuții huligani din batalionul Azov care se aflau acolo s-au predat", a explicat Lavrov.

În cadrul interviului, ministrul rus a criticat, de asemenea, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pentru că a spus "destul de grosolan" Moscovei că extinderea alianței și posibila intrare a Ucrainei nu sunt treaba Rusiei.

05-06-2022 07:20

Explozii puternice auzite la Kiev

Agenția de știri Reuters afirmă că explozii puternice au fost auzite în capitala Ucrainei, Kiev.

Citând un martor, agenția a precizat că în urma exploziilor s-a văzut fum în oraș.

Anterior, sirenele de raid aerian au pornit în mare parte din Ucraina, inclusiv în regiunea Kiev, a adăugat raportul, notează Al Jazeera.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Putin spune că Rusia sparge „ca pe nuci” armele trimise de alte țări în Ucraina
Putin spune că Rusia sparge „ca pe nuci” armele trimise de alte țări în Ucraina

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a făcut o remarcă surprinzătoare privind armele pe care SUA le-au trimis în ajutorul Ucrainei.

Reacția Ucrainei după ce Macron a spus că „nu trebuie să umilim Rusia”
Reacția Ucrainei după ce Macron a spus că „nu trebuie să umilim Rusia”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, nu este de acord cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care consideră că Rusia nu trebuie umilită la negocieri pentru pace.  

Ororile lăsate în urmă de trupele ruse ies din nou la lumină: pereți mânjiți cu excremente, localnici mutilați fără motiv
Ororile lăsate în urmă de trupele ruse ies din nou la lumină: pereți mânjiți cu excremente, localnici mutilați fără motiv

Ucraina își dorește o consolidare a poziţiilor pe front înainte de a relua negocierile cu Rusia, anunță Kievul.

Putin spune că Rusia sparge „ca pe nuci” armele trimise de alte țări în Ucraina
Putin spune că Rusia sparge „ca pe nuci” armele trimise de alte țări în Ucraina

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a făcut o remarcă surprinzătoare privind armele pe care SUA le-au trimis în ajutorul Ucrainei.

Reacția Ucrainei după ce Macron a spus că „nu trebuie să umilim Rusia”
Reacția Ucrainei după ce Macron a spus că „nu trebuie să umilim Rusia”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, nu este de acord cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care consideră că Rusia nu trebuie umilită la negocieri pentru pace.  

Ororile lăsate în urmă de trupele ruse ies din nou la lumină: pereți mânjiți cu excremente, localnici mutilați fără motiv
Ororile lăsate în urmă de trupele ruse ies din nou la lumină: pereți mânjiți cu excremente, localnici mutilați fără motiv

Ucraina își dorește o consolidare a poziţiilor pe front înainte de a relua negocierile cu Rusia, anunță Kievul.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Motivul pentru care INS nu a mai putut anunța azi statisticile legate de salariul mediu pe economie pentru luna aprilie
Motivul pentru care INS nu a mai putut anunța azi statisticile legate de salariul mediu pe economie pentru luna aprilie

Astăzi, 12 iunie, Institutul Național de Statistică ar fi trebuit să anunțe, conform calendarului oficial, statistica legată de starea și de evoluția salariului mediu pe economie la nivelul lunii aprilie. Ieri INS a anunțat că amână datele.