Noi detalii despre funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Sicriul cu trupul neînsuflețit al suveranei va fi adus la Windsor

×
Codul embed a fost copiat

Cel mai mare aeroport din Londra își va modifica programul în timpul funeraliilor de stat ale reginei Elisabeta a II-a.  

Pentru a nu perturba momentele de reculegere din jurul prânzului niciun avion nu va decola sau ateriza pe Heathrow.

În timp ce sunt stabilite ultimele detalii pentru ceremoniile la care sunt aşteptati lideri din întreaga lume, pentru a doua seară la rând, zeci de mii de britanici în doliu au trecut pe la căpătâiul reginei, la Westminster Hall.

Cu emoție și răbdare, oamenii stau la cozi kilometrice de dragul suveranei, prețuită de toată lumea pentru dedicarea sa față de Coroană de-a lungul domniei record de 70 de ani.

Coadă kilometrică la Westminster Hall

Mii de persoane de toate vârstele continuă să stea la coada kilometrică în jurul Westminster Hall ca să-i aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a.

Citește și
rege charles
Emoție apăsătoare în Londra. Pelerinii s-au așezat de luni noapte la coadă pentru a-și lua rămas bun de la Regină
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Britanic: „A fost foarte emoționant în interior, înălțător, un sentiment de pace, coroana strălucește. Regina a fost pentru mine un model feminin și e un privilegiu să trec prin dreptul catafalcului".

La rând sunt și numeroși imigranți ori turiști.

Turist: „Cum Japonia are propria familie imperială care menține legături strânse cu familia regala britanic[, simt o afinitate cu ei".

Regele Charles al III-lea a luat, joi, o pauză de la evenimentele publice, dar vineri va merge în Țara Galilor, apoi va avea întâlniri la Londra.

Prințul de Walles și soția lui, Kate, au vizitat, joi, domeniul Sandringham, unde oamenii i-au adus de asemenea un ultim omagiu reginei.

William și-a condus bunica pe ultimul drum: „Mi-a stârnit niște amintiri”

Prințul William le-a mărturisit celor prezenți cum procesiunea de miercuri, când a mers în urma sicriului, de la Palatul Buckingham, până la Westminster Hall, i-a adus aminte de funeraliile mamei sale, prințesa Diana.

William: „Drumul de ieri a fost o provocare. Mi-a stârnit niște amintiri. A fost unul din acele momente în care mi-am spus: "m-am pregătit pentru asta", dar, pus în fața faptului împlinit, nu a fost așa ușor. Am avut un sentiment ciudat, deși știam că bunica mea are 96 de ani."

La rândul lor, mezinul reginei, prințul Edward, și soția lui au stat de vorbă cu oamenii care au lăsat mesaje și flori în Manchester.

Sicriul celui mai longeviv monarh britanic va rămâne pe catafalcul impunător drapat în violet, la Westminster Hall, până luni dimineață. Apoi va fi dus în procesiune la Westminster Abbey, unde vor avea loc funeraliile de stat.

Pregătiri intense pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Capitala britanică se pregătește intens pentru funeraliile secolului la care vor participa sute de lideri și capete încoronate, o provocare uriașă în materie de securitate.

Invitaților străini li s-a cerut să se deplaseze cu zboruri comerciale şi nu cu avioane private sau elicoptere și să ia autobuzul de la aeroportul Heathrow până la Westminster Abbey, în 19 septembrie.

„Este ultima mea misiune pentru regină, dar prima misiune pentru rege”

„Este ultima mea misiune pentru regină, dar prima misiune pentru rege", a declarat pentru BBC Radio 4 generalul-maior Cristopher Ghika, aflat în fruntea regimentelor Household Division și însărcinat cu organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a.

Descendent al familiei domnitoare Ghica și strănepot al Marthei Bibescu, general-maiorul Ghika este comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

General-maior Ghika: „Prima oară am privit o paradă când eram copil, în anii `70, iar în 1994 eram și eu parte din paradă, ca membru al gărzii. În 2022, iată-mă maior-general. A fost un parcurs uluitor și parcă totul a venit de la sine".

Anul trecut a coordonat funeraliile prințului Philip al Marii Britanii și tot el a condus Irish Guards, regimentul de elită al armatei britanice care a asigurat întregul protocol al nunții prințului William cu Kate, în aprilie 2011.

Noi detalii despre funeraliile reginei Elisabeta a II-a

În ceea ce privește funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, au fost dezvăluite noi detalii. Evenimentul va începe luni, 19 septembrie, în jurul orei locale 11.00. La sfârșitul ceremoniei vor fi două minute de reculegere în toată țara.

Suverana va fi dusă apoi la Castelul Windsor, unde va avea loc o nouă slujbă la care vor participa doar membrii familiei regale.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată, luni seara, într-un cavou regal, alături de soțul ei, regretatul duce de Edinburgh.

Articolul face parte din:

Aproximativ 500 de persoane vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

regina elisabeta a II-a funeralii sicriu
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Oamenii stau la o coadă de aproape opt kilometri pentru a aduce un ultim omagiu

Britanicii stau la o coadă de 7-8 kilometri pentru a-i aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Hall.  

corgi
Câinii din rasa Corgi sunt la mare căutare după ce Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață. Cât ajunge să coste un pui

Îndrăgiți de Regina Elisabeta a II-a, cățeii din rasa Corgi sunt foarte căutați acum. Canisele au liste de așteptare care se întind și pe un an, iar un pui costă cel puțin 1.500 de euro.

funeralii regina elisabeta a II-a sicriu - 4
O persoană a stat 50 de ore la coadă pentru a aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Prima persoană care a adus omagiu reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall a stat la coadă 50 de ore și susține că această experiență a ajutat-o să treacă peste o pierdere.  

prințesa anne - 1
Prințesa Anne, singura fiică a reginei Elisabeta a II-a. Cine este discreta prezență feminină îmbrăcată în uniformă militară

Prințesa Anne, singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a, este singurul copil al suveranei care și-a ținut viața departe de ochii presei, adesea fiind umbrită de frații săi și de scandalurile în care aceștia au fost implicați.  

regele charles
Regele Charles îşi încheie primul turneu regal înaintea funeraliilor reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea îşi încheie, vineri, în Ţara Galilor, turneul în Regatul Unit, cu trei zile înaintea funeraliilor mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

 

papa francisc
Papa Francisc lipsește de la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Biroul de presă al Vaticanului a informat, vineri, că Papa Francisc nu va fi prezent la funeraliile reginei Elisabeta a II-a care vor avea loc, luni, la Westminster Abbey din Londra

 

Prinţii William şi Harry
Nepoții reginei Elisabeta a II-a își vor priveghia bunica. Harry va îmbrăca haina militară

Cei 8 nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a, printre care şi prinţii William şi Harry, o vor priveghea pe bunica loc sâmbătă seară.

 

londra
Două femei ar fi fost agresate sexual în timp ce așteptau la coadă pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta

Două femei ar fi fost victime ale unor agresiuni sexuale în timp ce aşteptau la coadă pentru a trece prin dreptul catafalcului pe care se află sicriul cu rămăşiţele reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Când va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a
Când va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, a anunţat joi Palatul Buckingham, transmite AFP.

Emoție apăsătoare în Londra. Pelerinii s-au așezat de luni noapte la coadă pentru a-și lua rămas bun de la Regină
Emoție apăsătoare în Londra. Pelerinii s-au așezat de luni noapte la coadă pentru a-și lua rămas bun de la Regină

Sunt ore de emoţie apăsătoare şi de rugăciune în capitala Regatului Unit. Britanicii încep să îşi ia rămas bun de la iubita lor regină.

Colecția personală de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a: De la colierele de perle, la zecile de broșe cu diamante FOTO
Colecția personală de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a: De la colierele de perle, la zecile de broșe cu diamante FOTO

Regina Elisabeta a II-a era renumită pentru colecția sa de bijuterii. De la coliere și broșe cu pietre prețioase, până la brățări și cercei, Regina Marii Britanii a adunat sute de bijuterii în colecția sa personală.

Povestea de dragoste dintre Charles și Camilla. De la amanți la rege și regină | GALERIE FOTO
Povestea de dragoste dintre Charles și Camilla. De la amanți la rege și regină | GALERIE FOTO

Regele Carol al III-lea și Camilla Parker Bowles formează cel mai faimos cuplu regal din istoria modernă.  

Destinul copiilor Reginei Elisabeta a II-a. Cum li se va schimba viața după moartea suveranei | GALERIE FOTO
Destinul copiilor Reginei Elisabeta a II-a. Cum li se va schimba viața după moartea suveranei | GALERIE FOTO

Când regina Elisabeta a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, toți cei patru copii ai ei, inclusiv moștenitorul Prințul Charles, fiica Prințesa Anne, Prințul Andrew și fiul cel mic, Prințul Edward, se aflau la Castelul Balmoral din Scoția.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.