iLikeIT. O firmă de baterii a lansat un telefon cu autonomia de o săptămână

×
Codul embed a fost copiat

În timp ce toată lumea vorbește despre telefoanele flexibile, o mică firmă din Coreea de Sud lansează ceasul conectat la rețea care vine la pachet cu o cască integrată.

Dispozitivul a fost lansat la târgul de profil din Barcelona, unde a fost adus și cel mai gros și greu telefon din lume. Aparatul se laudă cu o autonomie de o săptămână și o greutate pe măsură.

Inovaţia vine de unde te aştepţi mai puţin. Iar producătorii mici sunt cei care au curaj să iasă din cutie. De pildă, acesta este un ceas în cazul căruia marginea se transforma în handsfree cu bluetooth.

Brandon Mervyn: "Noi suntem un start-up din Coreea de Sud. Ne numim Voixwatch și acesta este produsul nostru. Problema ceasurilor inteligente e legată de intimitate. Dacă primește un apel, toți din jurul tău aud conversația ta. Dar, cu produsul nostru totul e construit într-un singur dispozitiv. Avem și un model cu LTE, ca să nu mai porți cu ţine două telefoane. Îl poți pune pe cel de muncă aici. Alt lucru interesant e că pornim o campanie pe Kickstarter.com din aprilie şi speram să începem să livrăm produsul spre sfârșitul acestui an la un preț de 250 de dolari. Un alt lucru interesant e că marginea poate fi schimbată, dacă azi porți gri și mâine negru, poți să schimbi. Rulează cu un sistem de operare Android și poate fi conectat la dispozitive Apple cât și Android."

Şi pentru că vorbim despre producători mici, ajungem şi la standul celor de la Energizer. Despre telefonul lor s-a discutat la fel de mult ca despre cel flexibil. În cazul dispozitivului produs de ei, acumulatorul poate să ţină o săptămâna, ca-n vremurile bune. Şi cum interesul a fost mare, s-a stat la coadă pentru a pune mâna pe acest telefon.

Citește și
Samsung Galaxy Fold
iLikeIT. Samsung a lansat 4 telefoane performante: Galaxy S10, S10 Plus, S10 E și Galaxy Fold
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Prima tentație este să-l compari cu alte dispozitive şi să spui că este o cărămidă şi că ar cântări vreo 2 kilograme. Este cel mai mare telefon, cel mai greu pe care l-am văzut la Mobile World Congress. Se laudă cu o baterie uriașă de 18.000 de miliamperi oră, eu cred că e mai degrabă baterie cu ecran decât un telefon cu baterie mare. E o baterie atât de mare încât poate încărca și alte device-uri.

Un device de 6.2 inch în diagonală cu un ecran cu o rezoluție FULLHD+ care nu se mișcă rău deloc. Adică au reușit să întindă ecranul pe toată fața telefonului, arată ca un telefon de top din 2019. Partea și mai interesantă apare când deschizi camera. Când vrei să folosești camera frontală apare din el, și are două obiective pentru efect bokeh, Aceeași cameră, când nu ai nevoie de ea se retrage în corpul telefonului.

La capitolul tehnologiilor care impresionează se afla şi grafenul. Uniunea Europeană investeşte în acest moment peste patru sute de milioane de euro în tehnologii pe bază de grafen.

Într-o lume tot mai conectată vom vedea inclusiv obiecte de îmbrăcăminte inteligente. Cum facem să le conectăm? Poate cu grafen. Așa arată un prototip de astfel de antenă cu grafen și vedem și un experiment prin care poți apropia telefonul iar cititorul de NFC poate activa senzorul care la rândul lui poate obţine informaţii legate de temperatură şi umiditate. Așadar am putea să purtăm obiecte de îmbrăcăminte care au astfel de senzori flexibili şi care pot prelucra date. Mai mult decât atât, putem integra și chei de la uși de intrare, cam așa arată o încuietoare sub formă de grafen, integrat în textil care poate fi purtat în tricou, geaca ta preferată.

Grafenul este un material foarte ieftin şi uşor de obţinut din carbon. Şi poate fi folosit în viitor şi pentru înlocuirea materialelor scumpe din panouri solare ori telefoane mobile.

Pentru că tot mai mulți oameni să aibă încredere în tehnologie acestea trebuie să fie simple și intuitive. Cum ar fi să avem butoane pe pereți. Butoane pe care le desenăm cu vopsea. Nu orice fel de vopsea ci una cu grafen, care face asta. În acest caz, butonul de perete este legat cu bluetooth la telefon iar aici zona de contact este un buton desenat din vopsea. Putem să facem și pictograme iar prin atingerea peretului putem selecta ce sa apare pe ecran. Putem să aprindem becul sau să schimbăm culoarea lor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
iLikeIT. Cum arată cel mai puternic telefon de la Lenovo
iLikeIT. Cum arată cel mai puternic telefon de la Lenovo

La Mobile World Congress, cel mai mare târg dedicat mobilităţii, lansările se ţin lanţ. Sony a anunţat noi telefoane cu ecrane şi camere foto inspirate de industria de cinematografie.

iLikeIT. Samsung a lansat 4 telefoane performante: Galaxy S10, S10 Plus, S10 E și Galaxy Fold
iLikeIT. Samsung a lansat 4 telefoane performante: Galaxy S10, S10 Plus, S10 E și Galaxy Fold

Samsung a lansat telefonul flexibil. Costă 2000 de dolari, dar ține loc nu doar de telefon, ci și de tabletă și computer. În același timp, compania coreeană a prezentat alte trei modele diferite de Galaxy S10.

Supărat pe serviciile Samsung, un client și-a spart telefonul în fața angajaților. VIDEO
Supărat pe serviciile Samsung, un client și-a spart telefonul în fața angajaților. VIDEO

Supărat pe serviciile primite la un birou de relații cu clienții al companiei Samsung din India, un bărbat și-a distrus telefonul chiar în fața angajaților.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.