Reguli la proba de Matematică de la Evaluare Națională 2023. Ce pot să ia elevii cu ei în sala de examen

×
Codul embed a fost copiat

Elevii claselor a VIII-a se pregătesc să susțină examenele de la Evaluarea Națională 2023, iar respectarea regulilor este crucială pentru desfășurarea corectă a acestora.

Iată câteva dintre regulile importante pe care elevii trebuie să le respecte în timpul examenelor:

Elevii vor intra în sala de examen la ora 08:30, iar subiectele vor fi împărțite la ora 09:00. După primirea subiectelor, elevii au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea acestora. De asemenea, participanții pot preda lucrările după cel puțin o oră de la începerea examenului

Ce reguli trebuie să respecte elevii la Evaluarea Națională din 2023

Comunicarea interzisă: Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu persoane din exterior în timpul examenului. Aceasta include orice formă de discuție, schimb de informații sau transmitere/recepționare de materiale care ar putea ajuta la rezolvarea subiectelor.

Interzicerea copiatului: Este strict interzis ca elevii să copieze sau să transmită/primească materiale prin care pot rezolva subiectele. Aceasta include schimbul de lucrări, ciorne, notițe sau alte materiale între candidați.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Instrumente de scris permise: Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie să folosească doar stilou cu cerneală albastră sau pix cu pastă albastră. Pentru realizarea schemelor și a desenelor la proba de matematică, elevii pot utiliza doar pix cu mină neagră.

Supraveghere audio-video: Sălile de examen vor fi dotate cu sisteme de supraveghere audio-video, asigurând un mediu corect și sigur pentru desfășurarea examenelor.

Ce ținute trebuie să aibă elevii în examen

Este important ca elevii să se prezinte la examenele de la Evaluarea Națională 2023 îmbrăcați corespunzător. Iată câteva recomandări privind ținutele:

- Este recomandat ca elevii să poarte o îmbrăcăminte adecvată și decentă, respectând normele de bună conduită și prezentare.

- Se recomandă ca ținuta să fie confortabilă, astfel încât să nu afecteze concentrarea și performanța în timpul examenului.

- Este important să evite îmbrăcămintea cu imprimeuri sau inscripții care ar putea fi considerate ofensatoare sau inadecvate.

- Accesoriile trebuie să fie minime și discrete. Este recomandat să evite bijuteriile excesive sau obiectele care ar putea distrage atenția.

Obiecte permise la examenul de la Matematică

Pentru realizare schemelor și a desenelor în cadrul examenului de la matematică elevii au voie să folosească doar creion sau pix cu mină albastră.

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

De asemenea, elevii trebuie să știe că la exercițiile de geometrie și la figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Obiecte interzise în sălile de examen la Evaluarea Națională 2023

Pentru a asigura integritatea examenului și un mediu de evaluare corect, elevilor li se interzice să aibă în sala de examen următoarele obiecte:

- Materiale de inspirație: Manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate sau lucrări ale altor candidați sunt strict interzise.

- Dispozitive electronice: Elevilor le este interzis să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști audio sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet sau la rețele de socializare.

- Obiecte introduse de alte persoane: Indiferent de sursa, elevilor le este interzis să aibă asupra lor obiecte interzise în sala de examen, chiar dacă acestea au fost introduse de alți candidați, cadre didactice sau alte persoane.

Candidații care nu respectă regulile vor fi eliminați, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materiale interzise.

Calendar Evaluare Națională 2023

Pentru a vă organiza timpul și a fi la curent cu etapele importante, vă prezentăm calendarul Evaluării Naționale 2023:

- 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă;

- 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă;

- 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă;

- 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;

- 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor;

- 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor;

- 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale vor fi anonimizate și vor fi afișate la avizierele unităților de învățământ și pe platforma edu.ro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Rombul le-a dat bătăi de cap elevilor din clasa a VIII-a la simulare. „Cum să arăt eu că e romb”
Rombul le-a dat bătăi de cap elevilor din clasa a VIII-a la simulare. „Cum să arăt eu că e romb”

A doua probă a Simulării Naționale pentru clasa a VIII-a i-a pus pe elevi în fața unor subiecte de matematică de dificultate peste medie.  

Rezolvarea subiectelor și baremele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024. Vezi răspunsurile corecte
Rezolvarea subiectelor și baremele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024. Vezi răspunsurile corecte

Elevii claselor a VIII-a au susținut astăzi proba la matematică din cadrul Simulării Evaluării Naționale 2024. 

Cât de grele au fost subiectele la matematică de la Simularea Evaluării Naționale 2024. Profesor: „Subiecte de calitate”
Cât de grele au fost subiectele la matematică de la Simularea Evaluării Naționale 2024. Profesor: „Subiecte de calitate”

Profesorii Monica Chivu și Cristian Demian de la Centrul Educațional Unirea au rezolvat live subiectele la matematică și au comentat gradul de dificultate al acestora.  

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.