Fructele de sezon trebuie consumate în porții de maxim 300 de grame. Beneficiile căpșunelor și cireșelor

×
Codul embed a fost copiat

Toată vara ne bucurăm de fructele de sezon. Noi vă recomandăm....să fie în porții de maximum 300 de grame. Așa, depășiți de câteva sute de ori necesarul zilnic de vitamina C. Nu e nicio problemă!

 

Trebuie să mai știți că fructele de sezon mâncate...direct din pom sunt cel mai bun control imunitar. Alături de soare. După mai bine de un an de pandemie, ne bucurăm de vară şi de ajutorul real pe care acest anotimp i-l furnizează organismului.

Prof. univ. dr Veronica Lazăr: „Sistemul imunitar este un alt tip de sistem senzorial, percepe informaţii, ocupa locul 2 după sistemul nervos şi percepe stimuli de natură chimică”.

Informaţiile chimice sunt peste tot în mediul înconjurător. Le găsim în aer, pe sol, pe alimente, pe alţi oameni. Sistemul imunitar le reperează, le analizează şi le gândeşte. Aşa cum gândeşte… sistemul nervos.

Citește și
Angajată a unui supermarket, îmțepată de un scorpion ascuns într-o ladă cu căpșuni, în Constanța
Angajată a unui supermarket, înțepată de un scorpion ascuns într-o ladă cu căpșuni, în Constanța
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Prin contact direct, micro-organismele ne colonizează şi formează aşa numita micro-biotă. O comunitate care nu ne aparţine, dar fără de care nu putem să trăim.

Bacteriile bune rămân localizate în principal pe piele, în cavităţile corpului uman şi, masiv, în intestinul gros.

Brânduşa Petruțescu: „Colonizează mucoasa intestinală a copilului şi asigură un echilibru al florei intestinale care îl protejează şi de infecţii digestive dar și de alergii şi boli autoimune pentru că, deşi par două direcţii diferite, alergia şi autoimunia au cauze comune”

În fiecare perioadă, natura oferă exact alimentele de care avem nevoie. Vara, consumaţi aşadar fructele şi legumele de sezon!

Ne ocupăm azi de căpşuni, și de cireşe. Consumaţi-le zilnic. Ideal ar fi direct din locul unde cresc. Presupunând că nu au fost stropite şi locul e curat.

Conţin microorganismele corecte pe care şi le doreşte sistemul imunitar. Pe carcasa alimentară. Iar în interiorul acesteia găsim alt ajutor imunitar – vitamina C.

Catrinel Macovei, medic primar diabet și boli nutritive:

„100 de grame de cireşe depăşeşte de câteva sute de ori necesarul zilnic, la fel şi la căpșuni.
Abuzăm până la un punct, nu înseamnă să mâncăm un kilogram o dată, dar în porţii până în 300 de grame pe zi, proaspete, necondimentate cu zahăr sau frişcă sunt foarte sănătoase”

Cantitatea mare de vitamina C nu vă face probleme. Aceasta vitamină nu poate fi stocată de către organism. Aşadar, vă luaţi necesarul optim de vitamină C, iar excesul se elimină.
Căpşunile vă aduc cel mai mic aport caloric dintre toate fructele. Doar 32 de kilocalorii la 100 de grame. Cireşele vin la pachet cu 63 de kilocalorii la 100 de grame. Şi cu miliarde de bacterii bune, citite şi gândite de sistemul imunitar. În propriul beneficiu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
De ce trebuie să spălăm bine căpșunile înainte să le mâncăm. Ce boli pot transmite
De ce trebuie să spălăm bine căpșunile înainte să le mâncăm. Ce boli pot transmite

Suntem în plin sezon al căpșunilor și parcă nimic nu se compară cu un bol plin cu fructe ținute o idee la rece. Spălați-le cu atenție... înainte de consum.

Angajată a unui supermarket, înțepată de un scorpion ascuns într-o ladă cu căpșuni, în Constanța
Angajată a unui supermarket, înțepată de un scorpion ascuns într-o ladă cu căpșuni, în Constanța

Un scorpion ascuns într-o ladă cu căpșuni a înțepat o angajată a unui magazin din Constanța. Femeia nu a văzut scorpionul, care a atacat-o, ajungând la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Căpșunile românești apar în piețe. Explicația prețului mai ridicat față de cele de import
Căpșunile românești apar în piețe. Explicația prețului mai ridicat față de cele de import

Deşi timid, au apărut în pieţe primele căpşuni româneşti. Sunt recoltate de fermieri care le-au protejat în solarii. Costă 30 de lei kilogramul, aşadar sunt mai scumpe decât cele aduse din alte ţări, însă cei care le-au gustat spun că merită toţi banii.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.