Un restaurant din Timișoara taxează clienții dacă lasă mâncare în farfurie. OPC a dat amenzi în oraș

×
Codul embed a fost copiat

Dezastru în mai multe restaurante din zona centrală a Timisoarei, unde inspectorii OPC au suspendat activitatea pentru mizeria găsită în bucătării. S-au dat şi amenzi, în total 50.000 de lei, pentru condiitiile găsite acolo.

Mulţi dintre patronii restaurantelor nu ştiu că pot primi consiliere din partea Oficiului pentru protecţia Consumatorului, dacă solicit[ acest lucru.

Majoritatea spaţiilor verificate sunt în zona centrală a oraşului. Inspectorii OPC au găsit acolo şi alimente păstrate necorespunzător, sau chiar expirate. De exemplu, carnea expirată acum un an de zile, sau peste, depozitat în găleţi de plaastic la o temperatură de peste 20 de grade. Toate acestea ar fi urmat să ajungă în preparatele comandate de clienţi.

În plus, multe dintre meniuri nu sunt scrise corect. Adică nu există o listă cu alergeni şi nu se specifică acolo unde se foloseşte carne congelată. Unul dintre restaurante taxează clienţii pentru mâncarea rămasă în farfurie, cu 5 lei pentru fiecare gram. Aceste controale sunt doar la început, au anunţat inspectorii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și
Hotel, restaurant, studiu, romani, buget, iesire, Eurostat, UE, INS
Nu ne permitem să mâncăm la restaurant. Cât cheltuie un român lunar ca să iasă în oraș
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
O femeie a murit după ce a mâncat într-un restaurant cu o stea Michelin, în Spania
O femeie a murit după ce a mâncat într-un restaurant cu o stea Michelin, în Spania

O femeie a murit, iar alte 28 de persoane au ajuns la spital, după ce au mâncat la un restaurant cu o stea Michelin, în Spania.

Nu ne permitem să mâncăm la restaurant. Cât cheltuie un român lunar ca să iasă în oraș
Nu ne permitem să mâncăm la restaurant. Cât cheltuie un român lunar ca să iasă în oraș

Deşi ne place să mergem la restaurant, suntem ultimii din Uniunea Europeană care îşi permit asta, potrivit Eurostat.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.