Trei moduri prin care putem reduce riscul de deces din cauza COVID-19

burta
Profimedia

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne schimbăm obiceiurile alimentare pentru a stimula sistemul imunitar care joacă un rol foarte important.

Cazurile COVID-19 sunt din nou în creștere, iar acest lucru trebuie să ne determine să facem tot ce putem pentru a fi în formă și sănătoși – medicii recomandă să ne concentrăm asupra pierderii în greutate, scrie mirror.co.uk

Statistici îngrijorătoare au arătat că bărbații sunt de două ori mai predispuși să moară de coronavirus decât femeile, iar obezitatea crește acest risc.

COVID-19 atacă organele vitale, în special plămânii, și cu cât sunteți mai supraponderal, cu atât capacitatea pulmonară este mai mică.

„Studiile au arătat că bărbații sunt mai predispuși să creadă că sunt mai slabi decât cred femeile, așa că ar putea fi mai puțin probabil să ia măsuri atunci când vine vorba de greutatea lor”, explică doctorul Michael Mosley.

Citește și
Harta
Coronavirus România. Peste 200 de cazuri în Capitală. Județul care a depășit pragul de 100 de infectări
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

„Au mai puțină grijă de sănătatea lor iar acest lucru determină un risc mai mare de apariție a unor afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă”, a mai adăugat medical.

Doctorul Mosley, creatorul programului The Fast 800, ne spune cum să ne modelăm corpul rapid.

Una dintre principalele provocări pe măsură ce îmbătrânim este că metabolismul nostru încetinește. Bărbații, în medie, iua în greutate în jur de 0,5 kg pentru fiecare an între 40 și 60 de ani.

Raportul talie la înălțime este un indicator util al sănătății - în mod ideal circumferința taliei ar trebui să fie cel mult jumătate din înălțime.

Sfatul principal al medicului este să ”țintești” grăsimea burții. Chiar și cei mai slabi dintre bărbați pot suferi de grăsime la burtă - unul dintre cele mai periculoase locuri pentru depozitarea grăsimii.

Trei moduri prin care putem să scăpăm de grăsimea abdominală

 

1) Reducem cantitatea de Zahăr, mâncăm carbohidrați simpli și mai multe proteine

Pentru a avea un impact eficient asupra grăsimii de pe burtă, reducerea consumului de zahăr este esențială. Când oamenii renunță carbohidrați, pofta de mâncare scade și slăbesc.

Nu toți carbohidrații sunt la fel; există carbohidrați buni și carbohidrați răi. Trucul nu este să renunțați carbohidrații complet, ci să faceți o selecție mai atentă. 

Pâinea albă, pastele albe, cartofii și zaharurile, inclusiv siropul de arțar și nectarul de agave, sunt alimentele care trebuie consumate cu moderație sau să fie evitate pe cât posibil.

2) Repausul alimentar intermitent („Intermittent fasting”)

 

Ideea că postul „îți încetinește metabolismul” este un mit. Când mănânci mai puține calorii decât arzi creezi un deficit caloric, numit și deficit energetic. Trebuie să creați un deficit caloric pentru a slăbi.

Consumul a 800 de calorii pe zi sau mai puțin nu numai că te ajută să slăbești, deoarece consumi mai puține calorii, dar corpul tău răspunde la acest lucru producând mai mult din hormonul noradrenalină, despre care se știe că arde grăsimile.

Postul pe termen scurt poate duce la modificări ale corpului care facilitează arderea grăsimilor. Acestea includ reducerea insulinei, creșterea hormonului de creștere, mai multă adrenalină și o mică creștere a metabolismului.

Pur și simplu asigurați-vă că timp de cel puțin 12 ore în fiecare perioadă de 24 de ore nu consumați nicio calorie. Unii oameni preferă să-și scurteze fereastra de mâncare la zece sau la opt ore.

3) Exerciții fizice

 

Exercițiile fizice sunt esențiale din diverse motive. Sunt printre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru o viață lungă și sănătoasă.

Medicul recomandă doar 10 minute pe o bicicletă statică de trei ori pe săptămână, plus exerciții de rezistență, care nu necesită echipament special.

În cazul în care nu ați încercat niciodată HIIT (antrenament pe intervale de intensitate ridicată), acesta implică câteva rafale foarte scurte de exerciții efectuate succesiv.

Dacă nu aveți o bicicletă de exerciții, puteți încerca să pedalați pe bicicleta normală când urcați un deal, să alergați pe scări sau să faceți sprinturi scurte când ieșiți la fugă - ridicați-vă ritmul de mers până când respirația va fi mai greoaie.

Principalul aspect este că aceste ”explozii” atunci când facem exerciții fizice trebuie să fie scurte (maximum 30 de secunde când vine vorba de scări sau alergare), dar suficient de dificile pentru a vă crește ritmul cardiac.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
VIDEO. Un pacient cu Covid-19 a fost dus să vadă marea, după 2 luni la terapie intensivă
VIDEO. Un pacient cu Covid-19 a fost dus să vadă marea, după 2 luni la terapie intensivă

După aproape 2 luni de îngrijiri medicale intensive, de cele mai multe ori conectat la tuburi sau sedat, un pacient din Spania, infectat cu Covid-19, a fost dus să-și umple plămânii bolnavi cu aerul proaspăt al unei plaje din Barcelona.

Coronavirus România. Peste 200 de cazuri în Capitală. Județul care a depășit pragul de 100 de infectări
Coronavirus România. Peste 200 de cazuri în Capitală. Județul care a depășit pragul de 100 de infectări

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrate până în prezent, sunt în Bucureşti - 12.062 şi în judeţele Suceava - 5.529, Argeş - 5.138, Braşov - 4.850 şi Prahova - 4.549, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Coronavirus România, 6 septembrie. 1.150 de cazuri noi de Covid-19
Coronavirus România, 6 septembrie. 1.150 de cazuri noi de Covid-19

Coronavirus România, 6 septembrie. Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă