Starea șoselelor din țară. Două sectoare de drum naţional închise, în Buzău şi Vrancea

×
Codul embed a fost copiat

Două sectoare de drum naţional din judeţele Buzău şi Vrancea sunt închise luni dimineaţă din cauza vremii nefavorabile.

Traficul este restricţionat pentru maşinile de mare tonaj, pe două drumuri din Buzău şi Brăila. Sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B, între Buzău și Brăila (km 8+800 – km 102+280), informează CNADNR.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţă nu sunt tronsoane de autostrăzi cu traficul închis.

Drumuri naţionale cu circulaţia închisă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

- DN 22 Râmnicu Sărat, judeţul Buzău - limita cu judeţul Brăila;

- DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea.

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone):

- DN 22 limită judeţul Buzău – municipiul Brăila;

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2C Costeşti, judeţul Buzău – limită cu judeţul Ialomiţa.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Bacău, Brașov, Călărași, Covasna, Harghita, Ialomița, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Vrancea, pe alocuri zăpadă depusă pe carosabil, fără probleme privind siguranța traficulu

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, A4 Ovidiu – Agigea, se circulă pe un carosabil uscat, fără precipitaţii.

Sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Până luni seară sunt în vigoare avertizări meteorologice Cod Galben de intensificări ale vântului, cu perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea, pecum şi de viscol în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Maramureş: Trafic în condiţii de iarnă; minus 15 grade Celsius la staţia meteo Iezer şi în oraşul Târgu Lăpuş

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată luni dimineaţă - minus 15 grade Celsius - la staţia meteorologică Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei şi în oraşul Târgu Lăpuş, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

"Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed în zona înaltă de munte, respectiv curat şi uscat în rest. Angajaţii Secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 10 utilaje şi au împrăştiat 26 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu 16 utilaje şi au răspândit 112 tone de material antiderapant. (...) Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat. În zona înaltă de munte suflă cu viteze de până la 60 km/h. Izolat în zonele joase se semnalează ceaţă", a precizat Dan Bucă.

Conform acestuia, ninge în Pasul Prislop pe DN 18, drum care traversează Munţii Pietrosul Rodnei, asigurând conexiunea dintre judeţele Maramureş şi Suceava.

"Ninge viscolit în vârful Pasului Prislop la 1.400 metri altitudine, între km 156 şi km 181.Cerul este acoperit în zona de nord a judeţului şi mai mult senin în rest", a arătat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura 48 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, 36 cm la Cavnic, 30 cm în Pasul Gutâi, 24 cm la Băiuţ, 22 cm Groşii Ţibleşului, 19 cm la Firiza, 17 cm Poiana Borşa, Valea Vaserului şi Baia Borşa, 16 cm la Moisei, 7 cm la Sighetu Marmaţiei, 6 cm la Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag şi 5 cm în municipiul Baia Mare.

Probleme în mai multe județe din cauza ninsorilor

Ninsoarea abundentă a făcut probleme pe tronsonul transilvănean al autostrăzii A1, închis duminică aproximativ 12 ore.

Și drumul ce duce spre stațiunea Păltiniș a fost blocat complet, peste o jumătate din zi, timp în care drumarii au curățat zăpada ce avea pe alocuri un metru și 20 de centimetri.

În muncipiul Craiova, câțiva copaci rupți sub greutatea zăpezii au distrus mai multe mașini parcate în fața blocurilor.

Autostrada A1 a fost curățată peste noapte cu utilaje, după ce zăpada viscolită a creat probleme . În cele din urmă, traficul a fost redeschis pe traseul dintre Sibiu și județul Alba, însă cea mai nouă bucată din autostradă, spre valea Oltului, a rămas închisă ore bune, circulația fiind dirijată pe DN7.

Și în municipiul Sibiu s-a aşternut un strat generos de zăpadă. Iar cei ce au vrut să ajungă în stațiunea Păltiniș, dar și cei ce au vrut să coboare spre Sibiu, au fost nevoiţi să rămână pe loc ori să facă drum întors. După mai bine de 13 ore, circulația a fost reluată, dar în condiţii dificile.

Șofer: „Nu ne-am văzut mașinile azi dimineață, nu le-am găsit.
Reporter: Așa de mare e zăpada?!
Șofer: Nu a mai nins așa din 1995 din noiembrie."

Polițiștii rutieri au fost în alertă în ultimele ore.

Și la Suceava, condițiile de drum le-au dat de furcă șoferilor. Un autocar s-a răsturnat duminică seară, în apropiere de localitatea Dumbrăveni. Șase oameni se aflau înăuntru.

Iar pe DN6, între Filiași și Craiova, a avut loc o furtună de zăpadă ce a redus brusc vizibilitatea în trafic. Mai multe tiruri au rămas blocate, după ce o autoutilitară oprită pe prima bandă nu a mai putut pleca de pe loc. Traficul a încremenit vreme de o oră, până ce utilajele au reuşit să cureţe şoseaua, venind pe contrasens.

Iar în Craiova, peste 10 mașini parcate în fata blocurilor au fost avariate de copacii care s-au frânt sub greutatea zăpezii.

Reporteri: Iulia Ciuhu, Octavian Moldovan, Roxana Vlădășel, Răzvan Dan op. Florin Andrian, Andreas Nyeste

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Un sportiv a murit electrocutat după incident incredibil, la Complexul Sportiv Național Orșova. Avea doar 14 ani
Un sportiv a murit electrocutat după incident incredibil, la Complexul Sportiv Național Orșova. Avea doar 14 ani

Un copil de 14 ani din Botoșani a murit după ce s-a electrocutat în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea cu ceilalți copii de la Complexul Sportiv Național Orșova. Minorii sunt sportivi și participau la un stagiu de pregătire.

 

Au început lucrările la o noua pistă a bazei aeriene Mihail Kogălniceanu. Lucrarea are o valoare de 12 miliarde de lei
Au început lucrările la o noua pistă a bazei aeriene Mihail Kogălniceanu. Lucrarea are o valoare de 12 miliarde de lei

Au început lucrările la o noua pistă a bazei aeriene Mihail Kogălniceanu. Construcția face parte dintr-un amplu proiect de extindere al unității militare, în valoare de peste 12 miliarde de lei.

Risc de tragedii pe Defileul Jiului. Avertisment pentru șoferi. Circulația e oprită în mai multe zone
Risc de tragedii pe Defileul Jiului. Avertisment pentru șoferi. Circulația e oprită în mai multe zone

Se circulă cu dificultate în aceste zile prin Defileul Jiului. Alpiniștii curăță versanții de bucățile de rocă sau lemn, care pot ajunge pe carosabil sau pe mașinile oamenilor.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC
Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC

Rezultatele centralizate până acum de Biroul Electoral Central confirmă că PSD și PNL au adunat împreună 70 la sută dintre voturile pentru primarii și consilierii locali.

Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina
Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, informaţiile preliminare arătând că nu au existat răniţi sau pagube în capitala ucraineană, a anunţat armata ucraineană, transmite Reuters.