Decesul lui Petrică Mîțu Stoian, investigat de autorități. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

×
Codul embed a fost copiat

Moartea cunoscutului cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian este investigată acum de autorități. La spitalul din Reșița au ajuns, luni dimineață, anchetatorii, care vor ridica documente și vor vorbi cu medicii.

UPDATE 14:30 - Parchetul de pe Lângă Judecătoria Reșița a anunțat, luni după-amiază, că în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian a fost deschis un dosar penal care ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

"Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 C.p.

În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița", au transmis procurorii.

Mai multe informații găsiți în documentul atașat.

Citește și
Doliu în muzica românească. A murit Petrică Mîțu Stoian
A murit Petrică Mîțu Stoian. Primele reacții din lumea muzicii populare
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro


-----------

Artistul de 61 de ani fusese vaccinat la începutul anului dar, acum o lună, s-a infectat cu SARS-CoV-2. Pentru că nu-și revenise din boală, a mers pentru tratament la o clinică privată, însă a început să se simtă și mai rău. A fost dus cu o ambulanță la spitalul din Reșița, unde a fost internat la ATI.

Petrică Mîțu Stoian a fost depistat cu SARS-CoV-2 la finalul lunii septembrie. S-a tratat acasă, mărturisesc apropiații, și ar fi rămas cu sechele grave la plămâni. Artistul făcuse, în luna februarie, două doze de ser anti-Covid, adică acum 9 luni. Însă nu avea și a 3-a doză. Din cauza complicațiilor care au apărut în urma infecției, mergea la recuperare într-o clinică privată din Reșița.

Doru Gusman, impresar: "După amiază a făcut acea procedură de cameră hidrobarică, care a durat două ore jumătate. După ședința respectivă, la vreun sfert de oră m-a sunat, se simțea excelent și zice că ‘Mă culc, că mi-e somn'".

Starea i s-a agravat însă rapid. A chemat o ambulanță cu care a ajuns la spitalul din Reșița, unde a fost internat la ATI. În jurul orei 19:00, interpretul a intrat în stop cardiorespirator.

Steliana Sima, interpretă de muzică populară: "Am încercat să-l aducem în București de la Reșița, dar, din păcate, nu a mai rezistat. Cel puțin colegii, prietenii, suntem devastați de durere".

Constantin Enceanu, interpret de muzică populară: "Petre avea multe de spus în muzică. Petre era omul lângă care nu reușeai să te plictisești, când eram la filmări, alte evenimente private, pus pe sotii.. Era atât de bucuros că a ieșit la pensie și de aici încolo voia să vadă lumea".

Nelu Șerban, finul lui Petrică Mîțu Stoian: "Petrică Mîțu Stoian a fost este și va rămâne incontestabil o voce pe care nu știu câți o vor putea echivala. Este impresionant ce a scris pe mormânt că el totdeuna a văzut viața ca pe o trăire specială, a văzut viața ca pe ceva nesigur".

Prietenii și colegii artistului sunt șocați de trista veste. Cu 11 zile în urma a fost în direct "La Măruță" și a părut plin de energie.

Mariana Ionescu Căpitănescu, interpretă de muzică populară: "El era, pentru grupul nostru, sarea și piperul și dintr-odată să primești vestea că nu mai este, este un lucru pe care îmi e foarte greu să-l accept. Era într-o stare foarte bună, era vesel, glumea, cu un tonus deosebit. Spunea că a ieșit la pensie pentru că vrea să se bucure și el de acești ani, vrea să meargă să colinde lumea și să își ia vacante atunci când dorește".

Mai bine de jumătate din viață Petrică Mîțu Stoian și-a dedicat-o muzicii populare. Era cunoscut pentru cântecele de petrecere și veselia pe care o aducea în spectacolele în care apărea.

Născut pe 18 septembrie 1960, în județul Mehedinți, Petrică Mîțu Stoian a fost lansat pe scena muzicii populare de Mărioara Murărescu. Era divorțat și nu avusese copii. Din anul 1995, a fost angajat al Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu.

Sicriul său va fi depus, marți, la Ansamblul "Maria Tănase" din Craiova.

Înmormântarea este programata miercuri.

Cortegiul funerar ar urma să ajungă dupa orele prânzului la Craiova. Trupul va fi depus în clădirea Ansamblului Folcloric 'Maria Tănase' din oraș.

Acolo s-au aprins deja candele, iar în curte se montează un ecran unde vor fi duifuzate momente din spectacolele artistului. Cei care vor să vadă imaginile vor putea să stea pe bănci, la distanță.

Artistul va fi îmbrăcat în costum popular si va fi condus pe ultimul drum, miercuri, la cimitirul Ungureni, din Craiova.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
De ce a murit Petrică Mîțu Stoian de Covid-19, deși era vaccinat. Mesajul cutremurător de pe mormântul său
De ce a murit Petrică Mîțu Stoian de Covid-19, deși era vaccinat. Mesajul cutremurător de pe mormântul său

Doliu în muzica populară românească. Petrică Mîțu Stoian, cunoscut pentru cântecele sale de petrecere, a murit sâmbătă seară la vârstă de 61 de ani. Artistul fusese vaccinat la începutul anului, dar acum o lună s-a infectat cu Sar-Cov-2.

A murit Petrică Mîțu Stoian. Primele reacții din lumea muzicii populare
A murit Petrică Mîțu Stoian. Primele reacții din lumea muzicii populare

Veste tristă pentru iubitorii de muzică romanească. Interpretul Petrică Mîțu Stoian, cunoscut pentru cântecele sale de petrecere, a murit, sâmbătă seară, la spitalul din Reșița, după un stop cardiorespirator.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.