Fată plină de sânge, ignorată de doi polițiști din Galați, care nu au coborât din mașină

minora Galati

Este anchetă la Poliția din Galați după ce doi agenți au fost filmați stând în fața unei adolescente plină de sânge, fără să aibă vreo reacție. 

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi: Fata a avut relații consimțite cu un băiat de 15 ani

 

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Ciprian Groza, fata de 14 ani trăieşte într-un centru de plasament, iar sâmbătă şi-a luat bilet de voie între orele 17.00-20.00, spunând că se va plimba prin oraş. Fata ar fi mers însă la domiciliul prietenului său, un băiat de 15 ani, cu care se cunoştea de circa o lună, iar acolo ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu el.

"Cu acest băiat de 15 ani, minora ar mai fi avut patru întâlniri de acest gen. La domiciliul lui, din spusele fetei, s-ar fi consumat un act sexual consfinţit de ambele părţi, urmat de ce ştim că s-a întâmplat, acea hemoragie a fetiţei. Se pare că nu ar fi fost prima relaţie sexuală a fetei", a declarat Groza, conform news.ro.

Citește și
Doi polițiști din Timișoara, surprinși la restaurant în timpul misiunii
În timpul programului, doi polițiști au parcat ilegal și au mers să ia masa la restaurant
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Reprezentantul DGASPC Galaţi spune că există nişte proceduri pe care fata le-a respectat, în speţă biletul de voie solicitat, însă ea ar fi mers nu la plimbare, cum a declarat, ci la domiciliul prietenului său.

De asemenea, Groza a anunţat la că la nivelul DGASPC Galaţi a fost începută o anchetă.

Între timp, copila a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar după operaţie a început şedinţele de consiliere psihologică.

Între timp, Poliţia Judeţeană Galaţi a transmis că cei doi poliţişti filmaţi în timp ce asistau pasiv la momentul apariţiei fetei pline de sânge au gradul de agent, unul dintre ei este absolvent al Şcolii de Agenţi, promoţia 2016, celălalt este angajat din sursă externă în anul 2017.

În perioada cercetării disciplinare, celor doi nu li se suspendă activitatea.
 

Imagini cu incidentul din Galați

 

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită, şi abia la insistenţele martorilor au intervenit şi au chemat o ambulanţă care a transportat-o pe minoră la spital pentru îngrijiri.

Surse medicale citate de Agerpres susţin că minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unui viol.

Bărbat: „O lăsăm așa pe stradă? Chiar așa nu se poate așa ceva. Dă, mă, telefonul!”.

Alt martor: „Lasă, mă, că sună ei acuma”

Femeie: „O fi bolnavă..”

Bărbat: „Să nu-ți fie rușine. Ai hemoragie, fetițo!”

Femeie: „Poți să cazi din picioare, mori aici. În halul ăsta nu există!”

Persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o pe tânără la spital și spune că aceasta a fost violată.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se află ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Ministrul Fifor, despre fata din Galați: ”Atitudinea polițiștilor implicați, inadmisibilă!”

 

Anchetă la IPJ Galați

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului de Poliție Județean Galați, care a deschis o anchetă. Fata a fost transportată la spital, iar un raport va stabili dacă a fost victima unei infracțiuni.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi anunţă că măsurile împotriva celor doi poliţişti care au asistat pasiv la situaţia fetei de 14 ani pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliţie.

„Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, a transmis Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
La sediul MAI au fost puși 400 de pantofi ”pentru fiecare copil care dispare anual”
La sediul MAI au fost puși 400 de pantofi ”pentru fiecare copil care dispare anual”

PNL a organizat sâmbătă o acțiune de protest în fața sediului Ministerului de Interne, punând pe asfalt mai multe perechi de încălțăminte.

În timpul programului, doi polițiști au parcat ilegal și au mers să ia masa la restaurant
În timpul programului, doi polițiști au parcat ilegal și au mers să ia masa la restaurant

Doi polițiști din Timișoara sunt cercetați disciplinar pentru că, în timpul programului, au parcat autospeciala într-o zonă pietonală, lângă un restaurant.

Adolescentă hărțuită de un bărbat, în Hunedoara. Ce i-ar fi cerut victimei
Adolescentă hărțuită de un bărbat, în Hunedoara. Ce i-ar fi cerut victimei

Un bărbat de 52 de ani, din Hunedoara, este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de hărţuire sexuală, victima fiind o minoră de 16 ani după ce adolescenta a fost abordată de suspect de mai multe ori pe stradă, potrivit IPJ Hunedoara.

Minore găsite de polițiști, după ce au dispărut de acasă. Ce au făcut
Minore găsite de polițiști, după ce au dispărut de acasă. Ce au făcut

Două minore care au dispărut de acasă în cursul acestei săptămâni au fost depistate de polițiști și duse înapoi acasă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.