UE a verificat carnea de pui vândută în România. Ce au arătat analizele

×
Codul embed a fost copiat

Cele mai recente date ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară declară carnea de pui din România sigură pentru consum.

Dintre cele peste 2.700 de probe analizate în laborator, una singură a fost depistată cu reziduuri de antibiotic, peste nivelul maxim admis.

De asemenea, în niciuna dintre probele prelevate nu au fost gasiți hormoni de creștere.

Instituția europeană culege anual date de la statele membre, iar raportul pentru 2023 este în curs de elaborare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Carne de pui infestată cu Salmonella, vândută românilor. În ce orașe a fost depistată și ce măsuri trebuie luate la preparare
Carne de pui infestată cu Salmonella, vândută românilor. În ce orașe a fost depistată și ce măsuri trebuie luate la preparare

Două tulpini periculoase ale bacteriei Salmonella au fost găsite în probe luate din carnea de pui aflată la vânzare în mai multe supermarketuri din țară.

ANPC a dat-o la întors: ”Puiul vopsit” era doar o metaforă. Noul șef al Autorității: Suntem o instituție care nu doarme
ANPC a dat-o la întors: ”Puiul vopsit” era doar o metaforă. Noul șef al Autorității: Suntem o instituție care nu doarme

”Puiul vopsit” a fost doar o metaforă, iar carnea de pui este normal să fie galbenă dacă pasărea este hrănită cu porumb, a declarat noul șef ANPC, Paul Anghel, referitor la cele spuse de Horia Constantinescu, fostul președinte al Autorității.

Descoperire șocantă în carnea pe care o cumpără românii. ANPC: Pui vopsiți ca să pară mai buni și „împănați cu salmonella”
Descoperire șocantă în carnea pe care o cumpără românii. ANPC: Pui vopsiți ca să pară mai buni și „împănați cu salmonella”

Preşedintele ANPC Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună.

De ce nu trebuie să ții niciodată carnea de pui lângă alte alimente. Mulți nu știu ce se întâmplă în congelator
De ce nu trebuie să ții niciodată carnea de pui lângă alte alimente. Mulți nu știu ce se întâmplă în congelator

În congelator sunt minus 20 de grade Celsius - la această temperatură, bacteriile salmonela şi listeria se simt bine. Și pot coloniza, în lanț, alimentele păstrate la rece. 

Românii au înlocuit porcul cu alt animal. Carnea este consumată la aproape toate mesele
Românii au înlocuit porcul cu alt animal. Carnea este consumată la aproape toate mesele

Preparată în casă sau la restaurant, carnea de pui se regăseste tot mai des în meniurile noastre. Un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne pe an, potrivit datelor oficiale. 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.