Un concert de rock care nu trebuie ratat. Timișorenii de la AXiS își promovează noul album, ”Electric peace”, în București

AXiS
AXiS

Al doilea eveniment Trocadero Blues Nights din această toamnă este concertul trio-ului de rock/blues AXiS din Timişoara, show care are loc în joi, 9 noiembrie, în clubul The Pub din București. 

Evenimentul face parte din turneul de promovare al celui de-al doilea album, ”Electric Peace”, iar în deschidere va concerta trupa GiveN’Take din Bucureşti.

Promotori al noului val de classic rock, asemenea unor formații precum Greta Van Fleet, Rival Sons, Vintage Trouble sau Wolfmother, AXiS a lansat pe 15 iunie 2023 cel de-al doilea album de studio intitulat Electric Peace.

Voci distorsionate, sound-uri de chitară puternice și tobe mari, la propriu, albumul te poartă prin stări emoţionale deosebite.

Născut din furie și durere, dar și din entuziasm și ușurare, Electric Peace este un album de rock clasic ce aduce aminte de era sfârșitului anilor '60 și începutului anilor '70. Scris în România și Serbia, înregistrat în Republica Cehă și mixat în SUA de către unul dintre cei mai prestigioși ingineri din industrie, Greg Gordon (Slipknot, Jet, Airbourne, Rival Sons etc.), Electric Peace a făcut înconjurul lumii.

Fideli celor mai mici detalii ale producției și tehnicilor de înregistrare din "vremurile bune", dar cu o ușoară tentă modernă, albumul are propria sa identitate și dimensiune, oferind o nouă valenţă spiritului psihedelic ce-l învăluie.

Electric Peace este disponibil pe toate platformele de streaming, cât şi în formate fizice pe vinil (editie limitată, coloră, roşu şi verde), CD şi business card USB stick. Comenzile se pot face de pe pagina de BandCamp sau shop-ul Spotify.

AXiS, nume inspirat după cel de-al doilea material discografic al lui Jimi Hendrix, este un trio româno-sârb format în anul 2012 de către Ranko Varga, Dejan Kotarcic şi Silviu Dan Iliescu.

Totul a început în anul 2011, când Silviu, împreună cu trupa sa de atunci BLACK ROSES, formată în oraşul natal Orşova, au fost chemaţi să cânte în cadrul unui festival ţinut în Kladovo, Serbia.

Dejan şi Ranko, fiind implicaţi în echipa de organizare, au rămas impresionaţi de modul în care Silviu cânta la chitară, recunoscând imediat influenţele acestuia, reminescenţe ale rockului clasic, al anilor ’60 – ’70, muzica cu care cei doi au crescut şi din care au învăţat.

În toamna anul 2016, Silviu, Dejan şi Ranko au plecat la Belgrad pentru a înregistra, ce mai apoi a devenit albumul de debut al trupei, intitulat First Punch.

Materialul a fost imprimat în 3 zile, iar execuţia a fost una de manieră Live, membrii cântând toţi deodată, intrând în mici secţiuni de improvizaţie, singurul element înregistrat separat fiind vocea.

Anul 2017 a reprezentat punctul incipient al ascensiunii trioului, participând la numeroase evenimente importante din scena blues-rock-ului de la noi: Open Air Blues Festival Brezoi, Suceava Blues Festival, WolfBlues Garana, Jimbo Blues, Focsani Blues Festival, Border Rock festival (Serbia), Urban Blues Festival.

În martie 2018, AXiS a fost ambasadorul României la “European Blues Challenge” în Hell, Norvegia.

Trupa Give'N'Take este formată din Alex Mateian la chitară bas, Darius Alecu la baterie şi Ioan Teodor Johnny Tache la chitară, un talent de excepţie.

Johnny Tache a câştigat locul al doilea la ROMANIAN GUITAR CONTEST, Iaşi Guitar Festival, 31 iulie - 29 august 2023!

Trioul a prins contur în cadrul Rockschool nu acum mult timp, aproximativ 4 - 5 luni. Le-a fost uşor să compună piese proprii, iar primul loc concert a fost la serbarea Rockschool de pe 28 mai 2023.

Dorim cu drag să participăm la câte concerte şi festivaluri putem!” (Give ’N’ Take)

Trocadero Blues Nights prezintă AXiS, organizat la The Pub Universităţii, este un nou episod marca artasunetelor.ro! Hosted by Radu Lupaşcu.

Mai multe detalii despre concert puteți găsi și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Celebra trupă The Beatles a lansat ultimul sa piesă:
Celebra trupă The Beatles a lansat ultimul sa piesă: "Now and Then". "Este foarte emoţionant să cântăm cu toţii"

Un nou cântec al trupei The Beatles, înregistrat şi mixat cu ajutorul inteligenţei artificiale, a fost lansat, joi, la peste 53 de ani de la destrămarea formaţiei.

Trupa TAINE a lansat un nou album, după 10 ani: ”Chaos & Contemplation”. Andy: ”Haos și contemplare” e ceea ce facem zilnic
Trupa TAINE a lansat un nou album, după 10 ani: ”Chaos & Contemplation”. Andy: ”Haos și contemplare” e ceea ce facem zilnic

Războaie, pandemii, calamități naturale… și mulți oameni morți. Sunt vremurile teribile pe care le trăim chiar acum, la fel ca în lumile întunecate și imaginare ale albumelor de rock/metal.

Formaţia The Rolling Stones a prezentat albumul „Hackney Diamonds”, primul cu melodii originale după 18 ani
Formaţia The Rolling Stones a prezentat albumul „Hackney Diamonds”, primul cu melodii originale după 18 ani

Formaţia The Rolling Stones a anunţat lansarea primului album cu piese originale, după o pauză de 18 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.