Reprezentație Hamlet oprită chiar în timp ce se rostea ”a fi sau a nu fi”, după ce un spectactor și-a deschis laptopul

hamlet
Shutterstock

Actorul Andrew Scott a oprit reprezentația Hamlet pe care o juca pe o scenă londoneză, chiar în timpul legendarei întrebări ”a fi sau a nu fi”, după ce un spectactor și-a deschis laptopul și s-a apucat să trimită mail-uri.

 

A bcc sau nu a bcc” - aceasta trebuie să fi fost întrebarea cu care se confrunta un spectator care urmărea spectacolul Hamlet jucat de celebrul actor Andrew Scott pe o scenă din Londra, scrie The Guardian.

Actorul a dezvăluit că a oprit renumitul solilocviu din piesa lui Shakespeare când un membru al publicului a scos un laptop pentru a trimite e-mailuri.

Scott spune că a decis asta pentru a nu suferi ulterior vreo etichetare teatrală scandaloasă pentru producția sa din 2017 din Hamlet, de la teatrul Almeida din Londra, pentru care a câștigat o nominalizare Olivier.

Vorbind la podcast-ul filmului ”Happy Sad Confused”, actorul Andrew Scott a spus că „nu exista nicio modalitate” de a mai continua discursul și a refuzat să-l reia până când bărbatul din sală și-a lăsat laptopul deoparte.

Citește și
Hamlet
Actorii timișoreni joacă Hamlet la Teatrul Național din Craiova în cadrul programului „Poduri de teatru”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

„Când îl jucam pe Hamlet, un tip și-a scos laptopul – nu telefonul, laptopul! – în timp ce eu eram în mijlocul lui „A fi sau a nu fi”, a povestit actorul, potrivit căruia infamul spectactor s-a apucat să trimită e-mail-uri.

Am făcut o pauză și echipa de scenă îmi transmitea ”continuă cu asta!”, dar am fost de genul: „În niciun caz nu fac asta”. Și m-am oprit pentru o veșnicie”, a declarat Scott.

O femeie de lângă utilizatorul laptopului a părut să-l avertizeze pe bărbat asupra situației, iar în cele din urmă acesta s-a oprit din a-și butona computerul.

Nu avea absolut nicio reținere”, a adăugat Scott, care a participat la podcast pentru a-și promova ultimul film, ”All of Us Strangers”.

Publicul britanic de teatru, caracterizat de o etichetă foarte proastă în ultimii ani

Experiența lui Andrew Scott este doar una dintre multele relatări despre eticheta proastă a publicului britanic de teatru din ultimii ani.

În aprilie anul trecut, poliția a fost chemată la o reprezentație la Manchester a muzicalului ”The Bodyguard”, după ce personalul de la teatrul Palace, care încerca să liniștească un membru al publicului care cânta foarte tare, a fost întâmpinat cu „niveluri fără precedent de violență”, potrivit supraveghetorului din fața locului.

În noiembrie 2022, Royal Opera House a interzis pe viață accesului unui ticălos care a strigat „prostie” unui actor de 12 ani, în timpul unei producții a operei Alcina a lui Händel.

În februarie 2022, o producție de Into the Woods la teatrul Lyric din Belfast a trebuit să fie oprită după plângerile actorilor că membrii publicului vorbeau și se mișcau prin auditoriu.

În decembrie 2021, starul ”Drifters Girl”, Beverley Knight, s-a plâns pe rețelele sociale de comportamentul a doi spectatori care au trebuit să fie escortați în afara unui spectacol.

Un sondaj de anul trecut realizat de Sindicatul de Radiodifuziune, Divertisment, Comunicații și Teatru (Bectu) a constatat că 90% dintre angajații sălilor de teatru au experimentat sau au asistat la un comportament inacceptabil al publicului, inclusiv atacuri, vandalism și limbaj rasist.

Ca răspuns la un număr tot mai mare de astfel de incidente, sindicatul a lansat Anything Doesn’t Go, o campanie de combatere a comportamentului antisocial.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Silviu Purcărete revine la Teatrul Național cu o premieră absolută. Distribuție inedită într-o reinterpretare a lui Hamlet
Silviu Purcărete revine la Teatrul Național cu o premieră absolută. Distribuție inedită într-o reinterpretare a lui Hamlet

Silviu Purcărete se întoarce la Teatrul Național București, unde va monta, în premieră absolută, spectacolul ''Gertrude''. Piesa este o reinterpretare a poveștii enigmaticului prinț danez Hamlet, din perspectiva dramaturgului Radu F. Alexandru.  

Actorii timișoreni joacă Hamlet la Teatrul Național din Craiova în cadrul programului „Poduri de teatru”
Actorii timișoreni joacă Hamlet la Teatrul Național din Craiova în cadrul programului „Poduri de teatru”

Actorii de la Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara vor prezenta, vineri, 21 aprilie 2023, la Teatrul Național din Craiova, spectacolul HAMLET după William Shakespeare în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru”.  

Actorul Benedict Cumberbatch si-a mustrat fanii care l-au filmat in timp ce juca
Actorul Benedict Cumberbatch si-a mustrat fanii care l-au filmat in timp ce juca "Hamlet": "E jignitor"

Ceva "e putred", nu in Danemarca ci la Londra, la noua punere in scena a piesei "Hamlet". Dar nu e nimic in neregula cu interpretarea protagonistului Benedict Cumberbatch, ci cu unii spectatori care ii fac poze in timpul reprezentatiei.

Victor Ponta il imbarbateaza pe ministrul Culturii, dupa gafa cu Hamlet
Victor Ponta il imbarbateaza pe ministrul Culturii, dupa gafa cu Hamlet "scriitorul": "Nu puneti la suflet toate porcariile"

La inceputul sedintei de Guvern de miercuri, premierul Victor Ponta a profitat de prezenta jurnalistilor si a tinut sa transmita un mesaj de imbarbatare ministrului Culturii, Ionut Vulpescu, dupa ce acesta a fost "taxat" de mass-media pentru o gafa.

Gafa uriasa a ministrului Culturii, Ionut Vulpescu. HAMLET, printre
Gafa uriasa a ministrului Culturii, Ionut Vulpescu. HAMLET, printre "cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea"

Gafa nepermisa a ministrului Culturii, Ionut Vulpescu. Acesta a participat, joi, la un eveniment cu ocazia Zilei Internationale a Cartii. Vorbind despre importanta lecturii, ministrul a facut o gafa si l-a confundat pe Shakespeare cu Hamlet.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.