Gala Globurilor de Aur. Eddie Murphy a primit trofeul onorific pentru întreaga carieră

×
Codul embed a fost copiat

„The Banshees of Inisherin, o comedie neagră filmată pe o insulă irlandeză, a câștigat trei premii majore la Gala Globurilor de Aur.

 

Pentru cea mai bună comedie, cel mai bun scenariu și pentru interpretul principal, irlandezul Colin Farrell.

Filmul autobiografic regizat de Steven Spielberg a luat cel mai important trofeu, la categoria dramă.

Jurnaliștii acreditați la Hollywood au acordat o mulțime de premii cineaștilor care reprezintă minoritățile.

Steven Spielberg: Vreau să vă dezvălui ce mi-a șoptit Quentin (Tarantino) când mi-a înmânat trofeul. Mi-a zis că John Cassavetes (regizor american) ar fi mândru de mine. Și asta pentru că am fost asistent de producție la unul dintre filmele lui Cassavetes. Le aduceam cafele și orice mai era nevoie”.

Citește și
sebastian stan
Globurile de Aur 2023. Actorul român Sebastian Stan este nominalizat la categoria "cel mai bun actor într-o miniserie"
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Steven Spielberg a câștigat și trofeul pentru regia acestei pelicule autobiografice, în care dezvăluie cum a descoperit în adolescență că mama lui avea o relație extraconjugală.

Steven Spielberg: „Acest premiu mă face foarte, foarte fericit! Cred că tot ce am făcut până acum m-a pregătit să fiu în sfârșit capabil să admit că nu e ușor să fii copil și, deși toată lumea mă percepe drept o poveste de succes, nimeni nu știe cu adevărat cine ești până nu ne facem curaj să mărturisim chiar noi. M-am frământat mulți ani încercând să decid când pot spune povestea asta. Când am împlinit 74 de ani mi-am zis că ar fi cazul să mă grăbesc”.

„The Banshees of Inisherin”, celălalt mare câștigător al galei

Pelicula irlandeză are de acum în palmares nu doar Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, ci și trofeul pentru scenariu și pe cel de interpretare în rol principal de comedie, pentru Colin Farrell.

Colin Farrell:Nu mă aștept niciodată ca filmele mele să aibă succes și când se întâmplă sunt șocat. Pur și simplu sunt îngrozit într-un fel încântător de ceea ce se întâmplă cu „The Banshees of Inisherin" de câteva luni”.

La capitolul mulțumiri nu l-a uitat pe partenerul său favorit de distribuție.

Colin Farrell: „Și nu în cele din urmă, măgarul Jenny, care este... Daa, Jenny!”

Filmul, care a avut cele mai multe nominalizări - opt, spune povestea a doi buni prieteni ale căror vieţi ajung într-un impas după ce prietenia lor se încheie brusc.

Primul Glob de Aur din carieră pentru Michelle Yeoh

Pentru interpretare feminină într-o comedie, actrița de origine asiatică Michelle Yeoh a câștigat primul Glob de Aur din carieră. Nu s-a ferit să spună ce avea pe suflet.

Michelle Yeoh:Să lucrez la Hollywood era împlinirea unui vis, asta până să ajung aici. Dacă v-ați vedea fețele... Cineva s-a mirat atunci: „Vorbești engleză!!?”. Să lăsăm deoparte faptul că în acest loc nu prea se face deosebirea între Coreea, Japonia, Malaiezia, ori India. I-am răspuns că zborul a durat vreo 13 ore, așa că am avut timp să învăț (engleza)”.

Cate Blanchett a câstigat al patrulea Glob din carieră, interpretând-o pe Lydia Tar, una dintre cele mai importante compozitoare-dirijoare din istoria muzicii clasice.

La rândul lui, Austin Butler a fost încununat pentru întruparea regelui rock&rollului în pelicula Elvis.

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj

Prezentat de Sean Penn, preşedintele Ucrainei a transmis un mesaj de pace în cadrul ceremoniei.

Volodimir Zelenski:Vor mai fi lupte, vor mai curge lacrimi (în Ucraina), dar vă pot spune de pe acum că anul trecut cei mai buni ați fost voi! Oamenii liberi ai lumii libere! Cei care v-ați unit pentru a sprijini poporul ucrainean, în lupta noastră comună pentru libertate! Nu va fi al treilea Război Mondial. Asta nu este o trilogie. Ucraina va opri agresiunea rusă!”

Acuzații de rasism

Cea de-a 80-a ediţie a Globurilor de Aur a fost prezentată de actorul Jerrod Carmichael, care și-a dedicat monologul de deschidere acuzațiilor de rasism aduse anul trecut organizatorilor, pe motiv că nu au fost suficient reprezentate minoritățile.

Jerrod Carmichael: „Acum ești acasă și-ți faci un ceai de mentă și în minutul următor ești invitat să fii fațada neagră la ceremonia unei organizații albe. Să fie clar. Sunt aici pentru că sunt negru! N-o să zic că Asociația Presei Străine de la Hollywood este o organizație rasistă, dar n-a avut niciun membru de culoare până când n-a fost ucis George Floyd”.

Eddie Murphy a primit trofeul onorific pentru întreaga carieră

Actorul de comedie Eddie Murphy a primit trofeul onorific pentru întreaga carieră. Le-a împărtășit tuturor cele trei „secrete” ale succesului:

Eddie Murphy: Plătește-ți impozitele, vezi-ți de treabă și să nu te pună dracu' să rostești vreodată numele nevestei lui Will Smith!”

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Globurile de Aur 20233. Lista completă a câștigătorilor. Mesajul transmis de Zelenski
Globurile de Aur 20233. Lista completă a câștigătorilor. Mesajul transmis de Zelenski

Drama "The Fabelmans", comedia "The Banshees of Inisherin", serialele "House of the Dragon", "The White Lotus" şi "Abbott Elemnetary" au fost câştigătoare la gala Globurilor de Aur, desfăşurată marţi seară la Los Angeles.

Globurile de Aur 2023. Actorul român Sebastian Stan este nominalizat la categoria
Globurile de Aur 2023. Actorul român Sebastian Stan este nominalizat la categoria "cel mai bun actor într-o miniserie"

La Hollywood se vor împărți ''Globurile de Aur'' în această noapte. Campioane la nominalizări sunt, printre altele, peliculele "Avatar", "Elvis" şi "Top Gun: Maverick".

Globurile de Aur 2023. Filmele care au primit cele mai multe nominalizări
Globurile de Aur 2023. Filmele care au primit cele mai multe nominalizări

Nominalizările la principalele categorii pentru a 80-a ediţie a Globurilor de Aur vor fi decernate marţi seară.

Actorul român Sebastian Stan, nominalizat la categoria „cel mai bun actor, într-o miniserie
Actorul român Sebastian Stan, nominalizat la categoria „cel mai bun actor, într-o miniserie", la Globurile de Aur

O comedie neagră despre prietenie a adunat cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur.  

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.