Celebra Gwyneth Paltrow a mărturisit care este secretul longevității și frumuseții ei. Are un ritual în fiecare dimineață

Gwyneth Paltrow
Getty

Actrița Gwyneth Paltrow are o adevărată strategie de viață. În prezent, ea are aproape aceeași vârstă pe care o avea tatăl ei când a aflat că are cancer.

"Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer la 54 de ani, ceea ce înseamnă că mai sunt doar trei ani până la mine, ceea ce este o nebunie pentru mine să mă gândesc la asta", a declarat Paltrow pentru Business Insider, făcând o scurtă pauză înainte de a-și aminti de vârsta lui, subliniind cifrele ca și cum acest fapt o șochează din nou de fiecare dată când îl spune.

Bruce Paltrow, regizor-producător, a murit subit din cauza complicațiilor unui cancer la gât câțiva ani mai târziu, în octombrie 2002, la vârsta de 58 de ani.

Gwyneth era cu el: la acea vreme sărbătoreau la Roma ziua ei de naștere, când ea împlinea 30 de ani. Este greu de imaginat cum s-a simțit Paltrow când, peste un deceniu mai târziu, în 2018, mama ei, actrița Blythe Danner, a fost diagnosticată cu același cancer. (Ea a supraviețuit și are acum 81 de ani).

"Când tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer este momentul în care am început să explorez un fel de lume a bunăstării și a atenției", spune Paltrow, acum în vârstă de 51 de ani.

Citește și
Gwyneth Paltrow - 1
Gwyneth Paltrow a marcat împlinirea a 50 de ani pozând nud. Cum a încheiat vedeta anul. GALERIE FOTO
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

De altfel, anul trecut, în 2023, ea a atras toate privirile din social media după ce a pozat nud pentru a marca împlinirea vârstei de 50 de ani. FOTO, aici.

Vedeți mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai sus!

Știm cu toții ce a urmat după episodul dramatic de cancer din familia ei. Paltrow a trecut de la statutul de actriță extrem de respectată, câștigătoare a unui premiu Oscar, la cel de simbol suprem al unei vieți aspiraționale sau la cel de vânzătoare de ulei de șarpe cu afacerea sa, Goop, în valoare de 250 de milioane de dolari - în funcție de cine o întrebați.

Modelul ei de afaceri în calitate de director executiv constă în vânzarea de lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le pot avea, cum ar fi covorul de terapie termică cu pietre prețioase Goop de 1.049 de dolari.

Se ridică întrebarea: într-o perioadă în care longevitatea este un subiect în vogă, gata să fie exploatat, cum se gândește ”regina culturii wellness”, cu milioane de dolari la dispoziție, la ”toamna vieții” sale?

"Știm cu toții ce trebuie să facem pentru longevitate, nu-i așa?" spune Paltrow.

"Toată lumea este obsedată de medicina longevității în acest moment, și se pare că există niște numitori comuni cu adevărat consecvenți. Somnul este super important. Gestionarea gândurilor tale, a minții tale, cred că este foarte importantă pentru gestionarea răspunsului la stres. Stresul poate face ca sistemul tău imunitar să nu funcționeze la fel de bine, acest lucru este bine documentat. De asemenea, cred că și calitatea relațiilor și apoi, bineînțeles, să nu consumați prea mult alcool, zahăr, tot felul de lucruri de acest gen." - spune actrița.

Răspunsul susținut de dovezi al lui Paltrow - axat pe dormit suficient, menținerea unei mentalități pozitive, păstrarea unor relații sănătoase, reducerea la minimum a stresului și o alimentație sănătoasă - ar face inima unui specialist din domeniul longevității să ... se umfle de plăcere.

De exemplu, un studiu recent a făcut legătura între interacțiunile sociale și viața lungă.

Dieta ei densă în nutrienți, care limitează alimentele procesate, are asemănări cu dieta mediteraneană, care este considerată pe scară largă cel mai sănătos mod de a mânca.

Iar Paltrow spune, de asemenea, că merge pe jos, ceea ce o mulțime de dovezi au legat de o viață lungă și sănătoasă.

Stresul cronic, între timp, este cunoscut pe scară largă ca fiind un dușman al sănătății.

Celebra femeie duce o viață simplă: se bucură de compania celor dragi, se mișcă des și mănâncă alimente integrale, inclusiv fasole și cartofi.

"Sincer să fiu, îmi cam elaborez planul de longevitate", continuă ea. "Pentru mine, testarea este foarte importantă, așa că îmi place să-mi fac analize de sânge. Există toate aceste noi protocoale incredibile de screening pentru a scana markerii tumorali din sânge, tot felul de imagini avansate și alte lucruri de acest gen. Și pentru că ambii mei părinți au avut experiențe cu cancerul, probabil că sunt un pic mai proactivă decât o persoană obișnuită."

Cunoscându-și istoricul familial, precauția lui Paltrow este de înțeles, iar screening-urile pot fi adecvate pentru cei care prezintă un risc ridicat de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Experții avertizează, totuși, că anumite tipuri de imagistică avansată pot provoca îngrijorări inutile la persoane altfel sănătoase.

În general, Paltrow spune că vrea să rămână deschisă la știința emergentă, dar nu este obsedată de a trăi mai mult.

"Practica mea de longevitate va evolua cu adevărat cu cât învăț mai mult. Și cred că vreau doar să rămân foarte deschisă la modalitățile emergente și la știința în jurul a ceea ce va arăta acest lucru în următorii 10 ani sau cam așa ceva. De asemenea, nu vreau să trăiesc la nesfârșit. Nu sunt unul dintre acei oameni", spune Paltrow, râzând. "Vreau o viață frumoasă, lungă și sănătoasă, dar nu vreau să trăiesc până la 165 de ani sau ceva de genul acesta."

Rutina de dimineață a lui Paltrow a evoluat pe măsură ce a îmbătrânit

După cum vă vor spune experții în longevitate, a trăi o viață lungă presupune în mare parte să faci lucruri plictisitoare, cum ar fi să mănânci legume și să dormi bine, în mod constant.

În anii ei mai tineri, când Paltrow făcea lucruri amuzante, cum ar fi să se întâlnească cu Brad Pitt și să joace în filme aclamate de critici, actrița a ars lumânarea la ambele capete.

"La începutul anilor 20, nu prea aveam o rutină de dimineață", spune Paltrow. "Fie ieșeam cu prietenii și mă culcam târziu, fie mă trezeam foarte devreme pentru a merge pe platou".

Și, deși este mai bine să începi să ai obiceiuri sănătoase cât mai devreme în viață, nu este niciodată prea târziu să faci schimbări pozitive.

Acum, la fel ca mulți alți directori executivi, ea se pregătește pentru ziua de azi cu meditație și exerciții fizice în fiecare dimineață.

"În cea mai mare parte a vieții mele de adult, am avut o practică de dimineață care implică puțină meditație și exerciții fizice", spune Paltrow.

Ea a mai vorbit anterior și despre dragostea ei pentru cursurile de dans ale lui Tracy Anderson și pentru yoga.

Ea este o susținătoare a meditației "cu ochii deschiși", care încurajează oamenii să fie atenți în orice moment al vieții de zi cu zi, fie că este vorba de naveta cu trenul sau de descărcarea mașinii de spălat vase. Paltrow face acest lucru acordând atenție la tot ceea ce o înconjoară, spune ea, inclusiv la spațiul dintre obiecte.

"Odată ce înveți cum să faci meditația cu ochii deschiși - ceva ce poți încorpora literalmente în orice moment - poți fi implicat în lume, dar în același timp foarte conectat cu tine însuți", spune Paltrow. "Mă bazez pe ea pentru a mă simți mai întreagă".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Victorie pentru Gwyneth Paltrow. Verdict favorabil în procesul în care era acuzată de provocarea unui accident la schi
Victorie pentru Gwyneth Paltrow. Verdict favorabil în procesul în care era acuzată de provocarea unui accident la schi

Actriţa Gwyneth Paltrow a obţinut un verdict favorabil în procesul în care optometristul pensionar Terry Sanderson a dat-o în judecată în urma unui accident la schi produs în Utah, în 2016.    

Gwyneth Paltrow a marcat împlinirea a 50 de ani pozând nud. Cum a încheiat vedeta anul. GALERIE FOTO
Gwyneth Paltrow a marcat împlinirea a 50 de ani pozând nud. Cum a încheiat vedeta anul. GALERIE FOTO

Gwyneth Paltrow a petrecut sfârșitul anului 2022 și începutul lui 2023 alături de familie.

Actriţa Gwyneth Paltrow împlineşte astăzi 50 de ani | GALERIE FOTO
Actriţa Gwyneth Paltrow împlineşte astăzi 50 de ani | GALERIE FOTO

Gwyneth Paltrow este una dintre cele mai apreciate actriţe din lume, câştigătoare a unui premiu Oscar şi a unui Glob de Aur, autoare a patru cărţi cu reţete de gastronomie și fondatoare şi CEO a companiei de lifestyle, Goop.

Gwyneth Paltrow a pozat nud de ziua ei. Cum arată la 48 de ani
Gwyneth Paltrow a pozat nud de ziua ei. Cum arată la 48 de ani

Actrița Gwyneth Paltrow a pozat nud de ziua ei, cu ocazia împlinirii vârstei de 48 de ani. Născută în 1972, actrița arată fabulos pentru vârsta ei.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.