(P) Trei lucruri pe care ar trebui să le știi despre tratamentul de parodontoză

advertorial

Când ne concentrăm asupra sănătății noastre orale, este ușor să uităm cât de important este rolul pe care îl joacă gingiile.

Probabil că ești îngrijorat de pierderea mai multor dinți și este posibil să nu știi care trebuie să fie următorul pas sau la ce să te aștepți de la tratament. Din fericire, cu un tratament prompt, poți preveni deteriorarea și îți poți salva zâmbetul, dacă vizitezi doctorul stomatolog regulat și te informezi din timp despre tot ce presupune această boală: simptomele parodontozei, etape, cauze și parodontoză tratament preț.

Iată răspunsurile la trei întrebări despre tratamentul și recuperarea parodontozei: 

1. Care sunt stadiile parodontozei? 

Există două etape principale ale parodontozei: gingivita și parodontita. Gingivita este forma mai puțin severă a parodontozei. Se caracterizează prin gingii care sângerează atunci când folosești ața dentară, respirație urât mirositoare persistentă și gingii care par inflamate sau ușor mai închise la culoare decât de obicei. 

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Parodontita este o formă severă de boală parodontală care evoluează adesea din gingivita netratată. În parodontită, gingiile inflamate încep să se îndepărteze de dinți, formând pungi adânci și permițând bacteriilor să alunece sub linia gingiei și să atace structurile de susținere ale dinților tăi.

În această etapă mai severă a bolii parodontale, gingiile tale vor experimenta aceleași simptome precum în stadiul gingivitei, precum și câteva simptome noi. Este posibil să observi formarea de buzunare adânci în gingii, care adună resturi de alimente, gingii în retragere, puroi între dinți sau modificări în modul în care mușcătura se adaptează la mâncare. 

Parodontita rămâne adesea complet nedureroasă până când este incredibil de avansată, dar poate provoca durere pe măsură ce dinții încep să se slăbească. În cele din urmă, parodontita netratată va duce la pierderea dinților. 

2. Cum tratezi parodontoza? 

Există mai multe tratamente nechirurgicale și chirurgicale eficiente disponibile pentru parodontoză. Doctorul stomatolog îți va recomanda un tratament în funcție de cazul tău individual, inclusiv de severitatea bolii. 

Tratamentele nechirurgicale, cum ar fi detartrajul și canalul radicular, sunt adesea efectuate împreună; detartrajul implică îndepărtarea bacteriilor de pe dinți și de sub gingii, în timp ce canalul radicular netezește suprafețele rădăcinilor dentare pentru a ajuta la prevenirea acumulărilor viitoare de bacterii. 

Dacă ai parodontită avansată, operația cu lambou sau operația de reducere a pungii parodontale poate fi cel mai bun tratament pentru tine. În timpul acestei intervenții chirurgicale, parodontologul va face incizii în gingii pentru a-ți curăța rădăcinile dinților mai direct și mai eficient. 

Indiferent dacă primești tratament nechirurgical sau chirurgical, doctorul îți poate prescrie antibiotice pentru a preveni infecția și pentru a se asigura că toate bacteriile dăunătoare de sub linia gingiei tale au fost eliminate. 

3. Poți inversa boala parodontală? 

Daunele cauzate de gingivită pot fi adesea inversate prin eliminarea infecției din gingii. Parodontita este, totuși, mai avansată și adesea dăunează dinților și gingiilor, devenind imposibil de remediat fără tratamente stomatologice extinse. 

Din fericire, există proceduri de stomatologie restaurativă care pot ajuta la repararea multor daune, cum ar fi operația de reducere a pungii parodontale, grefele gingivale pentru tratarea recesiunii gingiilor și grefele osoase pentru tratarea pierderii osoase în maxilar. Dacă ai experimentat pierderea dinților, implanturile dentare pot stimula creșterea oaselor și pot preveni mutarea dinților rămași în golul din zâmbet, restabilind în același timp funcția și aspectul dinților pierduți. 

Dacă, însă, continui să vizitezi în mod regulat stomatologul la care alegi să mergi - precum acest dentist Rahova -, să îi asculți sfaturile și să menții o bună igienă orală, atunci parodontoza nu va fi un motiv de îngrijorare pentru tine. 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București

În perioada 31 mai - 2 iunie 2024, echipa NEI Divizia de Securitate a avut misiunea de a asigura securitatea și protecția festivalului West Side Flower Fest, desfășurat în Sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei.

(P) Malina îți aduce poftă de vacanță
(P) Malina îți aduce poftă de vacanță

Atunci când îți vine pofta, ceva bun de la Malina te așteaptă! În plus, vara asta, Malina aduce și cheful de vacanță!

(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King

Recent lansată, cartea "Îți place mai întunecat" de Stephen King ne poartă din nou în universul fascinant și macabru al maestrului horrorului.

Recomandări
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine
Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală.

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie
Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie.