(P) Prin ce caracteristici speciale se remarcă uniformele medicale antimicrobiene?

uniforme medicale
StirilePROTV

Obiectivul care a stat la baza dezvoltării uniformelor medicale a fost de a limita contaminarea încrucișată și de a oferi un plus de protecție și siguranță atât medicilor, cât și pacienților aflați în grija lor.

De atunci, uniforma a devenit parte integrantă din meseria unui cadru medical și a căpătat un rol funcțional esențial, la care s-a adăugat și componenta estetică, prin designul modern și distinct de cel al uniformelor clasice.

În prezent, aceste uniforme medicale antimicrobiene ocupă o poziție fruntașă în preferințele medicilor și asistentelor, motivația principală fiind necesitatea unei protecții suplimentare în acest mediu de lucru în care expunerea la agenții patogeni este foarte ridicată.

Ce sunt uniformele antimicrobiene?

 

Uniformele antimicrobiene sunt acele uniforme în fabricarea cărora s-au folosit agenți de distrugere a bacteriilor, ce au fost infuzați în țesătură cu scopul de a a opri răspândirea microorganismelor dăunătoare. Astfel, țesătura antimicrobiană reprezintă o tehnologie modernă, care aduce un plus major din punct de vedere al igienei și siguranței sanitare.

Care sunt avantajele purtării unei uniforme medicale antimicrobiene?

 

Diferența principală dintre uniformele medicale obișnuite și cele antimicrobiene este că acestea din urmă pot preveni răspândirea bacteriilor periculoase. Pe lângă acest atribut esențial, care le definește, trebuie menționată și rezistența uniformelor antimicrobiene.

Citește și
Scene incredibile la sediul PSD. Gestul lui Ciolacu atunci când Firea își face apariția

Acestea pot avea o durată de viață mai lungă decât uniformele obișnuite pentru că nu mai trebuie curățate atât de frecvent și la aceeași intensitate, întrucât nu păstrează mirosuri neplăcute. Uniformele medicale antimicrobiene au tratamente speciale și acest lucru le permite să prevină degradarea țesăturii, provocată de bacterii și mucegaiuri.

Prin ce se mai remarcă uniformele antimicrobiene?

 

Pe lângă componenta de protecție, uniformele antimicrobiene reprezintă o combinație de stil și siguranță. La MediFashion.ro sunt disponibile colecții moderne de uniforme, care își propun să răspundă simultan la exigențele cadrelor medicale și la eventualele cerințe de design, care au început să cântărească tot mai mult în alegerea unui halat sau costum medical.

Uniformele sunt confortabile, contribuie la identificarea mai ușoară a personalului medical și au o estetică deosebită. Diversitatea de culori și modele simplifică alegerea unei uniforme care să corespundă personalității și mediului de lucru. De exemplu, un halat medical Infinity poate fi ales în culori neutre sau în culori vesele, fiind foarte ușor de asortat cu o pereche de pantaloni medicali. În această colecție se regăsesc modele unisex, dar și modele destinate exclusiv personalului medical de gen feminin (cum este halatul Infinity Round Neck Carmine Pink) și modele concepute pentru personalul de gen masculin (precum halatul Infinity Cool Down Camo).

Așadar, uniformele antimicrobiene se deosebesc de cele clasice prin faptul că au materialul tratat prin tehnologii inovatoare, cum este tehnologia CERTAINTY si CERTAINTY Plus cu ioni de argint care inhibă dezvoltarea bacteriilor intrate în contact cu materialul și cu mirosul de transpiratie pe următorul principiu: ionii de argint se activează la contactul cu bacteriile, le împiedică să se dezvolte și le elimină. De asemenea, aceste uniforme funcționează și ca bariere pentru fluide, lichidele alunecând pe material în loc să se impregneze.

Toate caracteristicile speciale ale uniformelor antibacteriene, precum: prevenirea îmbolnăvirilor, rezistența, protecția în fața mirosurilor neplăcute, curățarea ușoară, confortul și designul modern se regăsesc în modelele de uniforme puse la dispoziție de MediFashion. Din acest motiv, aceste produse sunt o alegere inspirată pentru toți practicanții din domeniul sănătății.

 

Articol recomandat de sport.ro
Eroarea comisă de Gigi Becali la alegerile locale: "M-am încurcat, am anulat votul"
Eroarea comisă de Gigi Becali la alegerile locale: "M-am încurcat, am anulat votul"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat
(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat

UTILBEN este o companie înființată în anul 2006, care a ajuns rapid între liderii industriei de utilaje agricole și de construcții din România.

(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere
(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere

Este vară și petrecerile în aer liber sunt la mare căutare! Nimic nu se compară cu o petrecere de vară organizată într-o grădină plină de verdeață, lângă o piscină strălucitoare sau chiar pe nisipul cald al plajei.

(P) Cine va fi golgheter la EURO 2024
(P) Cine va fi golgheter la EURO 2024

Kylian Mbappe și Jude Bellingham sunt cei doi galactici cu care Florentino Perez vrea să-și continue supremația în Europa.

Recomandări
România se face din nou roșie pe hartă, după alegerile locale din 9 iunie. Cristian Pîrvulescu: ”PSD e partid dominant”
România se face din nou roșie pe hartă, după alegerile locale din 9 iunie. Cristian Pîrvulescu: ”PSD e partid dominant”

Partidul Social Democrat este câștigătorul principal al alegerilor locale și europarlamentare care au avut loc duminică, 9 iunie 2024. Aceasta este concluzia politologului Cristian Pîrvulescu, invitat la Știrile Pro TV de la ora 19:00.  

Cine ne va reprezenta în Parlamentul European. Pe cine au trimis românii la Bruxelles
Cine ne va reprezenta în Parlamentul European. Pe cine au trimis românii la Bruxelles

Rezultatele preliminare la alegerile europarlamentare ne arată că România trimite 33 de politicieni la Bruxelles.  

Rezultate alegeri locale și europarlamentare 2024. Cine a câștigat marile orașe. BEC a anunțat rezultate parțiale
Rezultate alegeri locale și europarlamentare 2024. Cine a câștigat marile orașe. BEC a anunțat rezultate parțiale

Rezultatele oficiale parțiale ale alegerilor locale și europarlamentare din 2024 arată că românii îi păstrează în funcție pe majoritatea primarilor și trimit la Bruxelles politicieni din PSD, PNL, AUR și Alianţa Dreapta Unită.