(P) Îngrijirea pielii: mituri și adevăruri

promo

Rutina de îngrijire a pielii, alături de stilul de viață sănătos, joacă un rol esențial în menținerea sănătății cutanate.

Etapele principale, respectiv curățarea, hidratarea, protecția solară și exfolierea, te ajută să menții aspectul tânăr și luminos al pielii. Folosirea unor dermatocosmetice adecvate nevoilor pielii și evitarea ingredientelor agresive, care pot cauza iritații, sunt practici sănătoase în ceea ce privește îngrijirea pielii.

Sunt însă și foarte multe informații eronate care circulă despre îngrijirea pielii și care pot afecta deciziile pe care le iei în rutina zilnică. În acest articol încercăm să demontăm câteva dintre miturile comune despre îngrijirea pielii.

Cu cât speli mai des fața, cu atât vei avea mai puțin sebum

Persoanele cu pielea grasă au un nivel de sebum (uleiul natural al pielii) crescut, ceea ce le poate determina să-și spele mai des fața pentru a o reîmprospăta și a scăpa de aspectul uleios.

Însă, spălarea excesivă poate duce la uscarea pielii și chiar la o producție și mai mare de sebum, pentru a compensa uscăciunea. Prin urmare, spălarea frecventă a pielii poate cauza sau agrava anumite probleme dermatologice, cum ar fi acneea.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Pentru a reîmprospăta tenul, este recomandată folosirea unui spray cu apa termala, care va calma și va hidrata corespunzător pielea.

Cremele antiîmbătrânire te scapă de riduri

Cu toate că multe produse antiîmbătrânire promit că te vor scăpa de riduri rapid, adevărul este că dermatocosmeticele nu pot face decât să estompeze aspectul ridurilor deja formate și să prevină apariția altor noi.

Cremele anti-aging sprijină producția de colagen, ceea ce ajută pielea să-și recapete rezistența și elasticitatea, diminuând astfel aspectul ridurilor și prevenind apariția celor noi. Efectul produselor pentru ten matur se poate vedea în câteva săptămâni de la prima folosire.

Nu există o soluție-minune care să elimine complet ridurile. În plus, pentru a preveni îmbătrânirea pielii, stilul de viață joacă un rol important.

Evitarea factorilor de mediu dăunători, precum poluanții și radiațiile ultraviolete, o dietă echilibrată și reducerea nivelului de stres contribuie la menținerea tinereții pielii.

Nu ai nevoie de protecție solară în zilele înnorate

Adevărul este că radiațiile ultraviolete, care sunt responsabile cu îmbătrânirea prematură a pielii, sunt prezente în orice anotimp și în orice condiții meteorologice.

Razele UV se reflectă pe diferite suprafețe, cum ar fi nisipul, cimentul și zăpada, și afectează astfel sănătatea cutanată.

Prin urmare, este important ca în rutina de dimineață, după curățarea și hidratarea tenului, să aplici o cremă cu factor de protecție solară, cu SPF de cel puțin 30 și spectru larg de acoperire. Astfel, îți protejezi pielea și previi îmbătrânirea prematură.

Pielea grasă nu are nevoie de hidratare

Un alt mit despre pielea grasă care e larg răspândit este legat de hidratarea acestui tip de piele.

Pentru că producția de sebum, uleiul natural al pielii responsabil cu hidratarea, este mare în cazul persoanelor cu pielea grasă, ele n-ar avea nevoie de hidratare. Fals! Toate tipurile de piele au nevoie de hidratare.

Pielea grasă nu previne deshidratarea cauzată de aerul uscat din mediul înconjurător, de exemplu. Hidratarea pielii îți va menține sănătatea intactă, chiar dacă ai pielea grasă și strălucitoare în mod natural.

Alege produse cu o textură ușoară, noncomedogenice (care nu înfundă porii) și cu efect mat, pentru a-i oferi pielii hidratarea de care are nevoie în fiecare zi.

Acneea afectează doar adolescenții

Este adevărat că acneea este mai frecventă în perioada adolescenței, când au loc schimbări hormonale, însă această afecțiune cutanată poate apărea la orice vârstă. Atât bebelușii, cât și adulții pot dezvolta acnee.

Acneea se manifestă prin apariția comedoanelor (puncte negre și puncte albe), papulelor, pustulelor și chisturilor. Lăsată netratată, această afecțiune a pielii poate duce la formarea cicatricilor și petelor pigmentare.

O activitate crescută a glandelor sebacee, alimentația necorespunzătoare, genetica, schimbările hormonale și stresul sunt factori care pot declanșa acneea.

Există, așadar, multe informații eronate care ne pot determina să luăm decizii greșite în ceea ce privește îngrijirea pielii.

De aceea, este esențial să separăm miturile de adevăruri și să avem o abordare echilibrată când vine vorba despre rutina de îngrijire, precum și despre stilul de viață.

În cazul în care avem dubii, un medic dermatolog ne poate recomanda cele mai bune produse cosmetice și practici care să susțină sănătatea pielii pe termen lung.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.