(P) Încălzire în pardoseală: avantaje și dezavantaje

Încălzire în pardoseală: avantaje și dezavantaje

În ceea ce privește încălzirea locuințelor, opțiunile sunt diverse și fiecare are propriile atuuri.

Un sistem care a câștigat popularitate în ultimul deceniu, este încălzirea în pardoseală. Această tehnologie pare să ofere un confort termic inegalabil, dar cum stăm cu aspectele practice? Află care sunt avantajele și dezavantajele acestei alegeri și asigură-te că faci alegerea potrivită.

Cum funcționează un sistem de încălzire în pardoseală?

Sistemul de încălzire în pardoseală utilizează o rețea ingenioasă de conducte, plasate sub pardoseală. Când pornește, un agent termic, cum ar fi apă caldă sau elemente electrice de încălzire, circulă prin aceste conducte, transferându-și căldura la suprafața pardoselii. Pornește pe baza unui termostat și i se poate regla temperatura, întocmai ca și la un sistem de încălzire clasic, ce funcționează cu calorifere. În felul acesta, fără să-ți dai seama, pardoseala emană confort în fiecare colț al camerei. Dacă ai decis că dorești un astfel de sistem, solicită ajutorul profesioniștilor. Aceștia te vor ajuta cu pregătirea suportului, montajul elementelor sistemului, dar și cu procesul de montaj centrala termica, pentru a te asigura că totul funcționează optim. Astfel, sistemul de încălzire în pardoseală nu doar elimină senzația de zone reci, dar adaugă și o notă de eficiență energetică la întregul pachet de confort termic.

Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală?

Fie că alegi sistemul de încălzire prin agent termic, fie cel cu elemente electrice, te vei bucura de aceleași beneficii. Unul dintre punctele forte ale încălzirii în pardoseală este senzația de confort desăvârșit pe care o aduce în casă. Căldura emană uniform din podea, oferind o senzație plăcută în fiecare colț al camerei. Adio picioare reci și eficiență termică scăzută în anumite zone - încălzirea în pardoseală se asigură că toată încăperea este călduroasă.

Dacă încălzirea uniformă nu este suficientă să-ți cucerească inima, atunci economiile financiare o vor face. Capacitatea de a menține o temperatură confortabilă la niveluri mai reduse, reduce consumul de energie și, implicit, facturile lunare. Acest aspect nu doar aduce beneficii economice. Eficiența energetică înseamnă și o planetă mai fericită. Așadar este un "win-win" la propriu și la figurat.

Citește și
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică”

Ce faci cu acele calorifere inestetice care îți încurcă tot planul de amenajare? Cu încălzirea în pardoseală, aceasta devine o problemă din trecut. Sistemele sunt ascunse sub podea. Așadar, ai toată libertatea să-ți organizezi mobilierul fără constrângeri. Și dacă apreciezi un design minimalist, cu siguranță vei dori un astfel de sistem.

Dezavantajele sistemului de încălzire în pardoseală

Deși vine la pachet cu multiple avantaje, să nu uităm că niciun sistem nu este perfect. Încălzirea în pardoseală implică costuri inițiale mai ridicate în ceea ce privește montajul. Iar intervențiile ulterioare pot fi mai complicate și costisitoare comparativ cu sistemele clasice. Desigur, dacă ai ales o manopera incalzire in pardoseala efectuată de profesioniști și materiale de înaltă calitate, nu vei avea astfel de probleme. Un alt dezavantaj îl reprezintă înălțimea pe care o adaugă sistemul. Mai precis, acesta poate crește înălțimea totală a podelei cu câțiva centimetri, în funcție de sistemul ales. Pentru a te asigura că toată căldura merge în sus, nu în jos, sub sistemul de încălzire vor trebui adăugate niște plăci izolatoare. Acestea sunt de fapt cele care adaugă înălțime podelei. Însă, luând în considerare faptul că de fapt ajută la menținerea unui confort termic sporit, vei considera că a fost o alegere bună.

Un alt dezavantaj ar putea fi considerat timpul mai îndelungat necesar pentru a atinge temperatura dorită. Podelele din piatră naturală sau materiale ceramice sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se încălzi mai greu. Însă, odată încălzite, vor menține o temperatură plăcută, chiar și după ce sistemul s-a oprit.

Sistemul de încălzire în pardoseală oferă atât avantaje, cât și dezavantaje. Cu toate acestea, balanța înclină în favoarea avantajelor, care conving din ce în ce mai multă lume să adopte un astfel de sistem. Un montaj efectuat corect și utilizarea unor materiale de calitate, fie că vorbim despre sistem sau centrală termică, vor asigura confortul termic atât de necesar pe timp de iarnă.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King

Recent lansată, cartea "Îți place mai întunecat" de Stephen King ne poartă din nou în universul fascinant și macabru al maestrului horrorului.

(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat
(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat

UTILBEN este o companie înființată în anul 2006, care a ajuns rapid între liderii industriei de utilaje agricole și de construcții din România.

(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere
(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere

Este vară și petrecerile în aer liber sunt la mare căutare! Nimic nu se compară cu o petrecere de vară organizată într-o grădină plină de verdeață, lângă o piscină strălucitoare sau chiar pe nisipul cald al plajei.

Recomandări
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă

Deși suntem abia la începutul verii, ne confruntăm deja cu secetă extremă. În sudul și estul țării au secat fântânile, iar în unele localități oamenii au restricții pe timpul zilei la apa curentă, așa că prețuiesc fiecare picătură.  

Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC
Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC

Rezultatele centralizate până acum de Biroul Electoral Central confirmă că PSD și PNL au adunat împreună 70 la sută dintre voturile pentru primarii și consilierii locali.

Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina
Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, informaţiile preliminare arătând că nu au existat răniţi sau pagube în capitala ucraineană, a anunţat armata ucraineană, transmite Reuters.