(P) Două rețete cu pui și ficăței care ajută la sănătate

promo

Ficatul de pui face parte din categoria organelor comestibile și este foarte utilizat în bucătăria română și internațională.

Aportul energetic al ficatului de pui este destul de scăzut pentru tipul de produs. Pentru 100 de grame de ficăței, există, de fapt, aproximativ 56 kcal.

Vă prezentăm astăzi o rețetă ficăței la cuptor, foarte ușor de făcut pentru 4 persoane. De ce avem nevoie?

• 500 g ficat de pui

• 2 căpățâni de ceapă roșie

Citește și
Maioneza cu avocado
Maioneza de post care îți va schimba viața - cum să pregătești maioneză cremoasă cu avocado
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

• 3 g usturoi

• 100 g unt

• sare, piper

• hârtie de copt

După ce ați spălat ficatul de pui, puneți-l într-un castron și adăugați ceapa tăiată felii și usturoiul pisat. Această rețetă ficăței se condimentează cu sare și piper. Nu trebuie să vă zgârciți la sare și piper, deoarece ficatul de pui absoarbe foarte bine aromele.

În continuare, pentru rețeta ficăței, veți topi 100 de grame de unt și va fi turnat peste ficat. Asigurați-vă că toate bucățile de ficat sunt acoperite de amestecul de unt, amestecând cu o lingură pentru a asigura un amestec fără cocoloașe. Acoperiți apoi ficatul de pui cu hârtie de copt și introduceți-l în cuptor. Punctul crucial este că se arde ușor dacă căldura este prea mare, motiv pentru care setați cuptorul la 180°C și rețeta de ficăței e gata în 30 de minute!

De ce e important să știm să pregătim o rețetă ficăței? Unul dintre principalele beneficii al ficățeilor de pui este că, dacă sunteți anemic, ficatul de pui ajută la combaterea anemiei. În principal pentru că ficățeii conțin o cantitate mare de vitamina A, fier și, mai ales, vitamina B12, care ajută la întărirea regenerării celulelor.

De asemenea, vitamina B12 este bună, de exemplu, pentru întărirea memoriei, fiind totodată foarte necesară pentru producerea ADN-ului. De asemenea, ficatul de pui conține 72% din fierul de care noi, oamenii, avem nevoie zilnic, precum și alte minerale, cum ar fi zincul, magneziul și fosforul. Toate acestea nu numai că luptă împotriva anemiei, dar ne întăresc și sistemul imunitar.

O altă rețetă pe care o puteți face destul de ușor este rețeta de pui coquelet. Acesta este un pui tânăr și de dimensiuni mai mici, de obicei crescut pentru calitățile sale culinare. Acești pui sunt apreciați pentru carnea lor fragedă și gustoasă. În general, un pui coquelet este pregătit și gătit întreg, fiind popular în bucătăria franceză, dar și la noi.

Datorită dimensiunii sale mai mici, coqueletul este ideal pentru porții individuale sau pentru mese mai intime. Metodele de gătit pot include coacerea sau grătarul, adesea acompaniate de diverse ierburi, condimente și garnituri pentru a accentua gustul delicat al cărnii. Datorită faptului că un pui coquelet are doar o lună de zile, procentul de grăsime este chiar mai mic decât cel al găinilor mai mari, astfel încât carnea lor este mai slabă și mai puțin calorică decât cea a altor tipuri de pui sau păsări de curte.

Cu toate acestea, menține un raport foarte ridicat de proteine de mare valoare biologică și, datorită tipului de creștere, este de obicei o carne ușor mai gustoasă decât cea a unui pui convențional. În orice caz, vorbim despre un produs care poate fi consumat în orice tip de dietă și care este mai mult decât ușor de consumat în numeroase rețete.

Pentru o masă de 4 persoane, vă recomandăm o rețetă cu doi pui coquelet cu care să vă impresionați musafirii.

Ingrediente:

• 2 pui coquelet

• Cartofi

• Ceapă

• Ardei verde

• Roșii

• Ulei de măsline extravirgin

• Vin alb sec

• Sare și piper negru măcinat

• Oregano și cimbru uscat

Se unge tava de copt cu puțin ulei și se face un pat cu legumele tăiate în felii de aproximativ 1/2 cm grosime. Adăugați puțină sare. Așezați deasupra puii tăiați în două. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă puțin vin și ulei și se presară oregano și cimbru.

Puneți în cuptorul preîncălzit la 180° cu căldură în sus și în jos și lăsați timp de 1 oră. Se pune din nou tava în cuptor, se ridică temperatura la 210° și se stropesc frecvent cu zeama deja formată. Se mai lasă aproximativ 15-20 minute sau până când pielea devine aurie, după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cum să-ți iasă cozonacul pufos: secretele care duc la rețeta de succes
Cum să-ți iasă cozonacul pufos: secretele care duc la rețeta de succes

Nu poți să spui Crăciun fără să te gândești instant la cozonac. E adevărat, fiecare are propria rețetă și câteva secrete bine păstrate pentru a prepara tradiționalul cozonac.

Maioneza de post care îți va schimba viața - cum să pregătești maioneză cremoasă cu avocado
Maioneza de post care îți va schimba viața - cum să pregătești maioneză cremoasă cu avocado

Dacă ții post, dar vrei să mănânci diversificat, această rețetă de maioneză cremoasă cu avocado este ideală pentru tine. O poți mânca cu o salată rece de paste, cu salata beuf de post sau o poți folosi în sandwich-uri sau chiar ca sos pentru o pizza.

Ce au căutat românii pe Google în 2023. Rețeta de ciorbă de perișoare este în topul căutărilor. Pe ce loc se află Iohannis
Ce au căutat românii pe Google în 2023. Rețeta de ciorbă de perișoare este în topul căutărilor. Pe ce loc se află Iohannis

Politicieni români, destinaţii de vacanţă şi reţete populare s-au aflat în topul căutărilor pe Internet în România, în 2023, conform unei analize publicată, sâmbătă, de o agenţie specializată.

 

Alexandru Dumitru, bucătarul care așază în fața clienților bucăți dintr-o Românie cu gust. Rețete vechi, gusturi noi
Alexandru Dumitru, bucătarul care așază în fața clienților bucăți dintr-o Românie cu gust. Rețete vechi, gusturi noi

Așează pe farfurie bucăți dintr-o Românie cu gust, îi învață pe oameni să mănânce sănătos și câștigă premii. Pe scurt, aceasta e rețeta succesului pentru Chef Alexandru Dumitru, unul dintre cei mai buni bucătari ai momentului.

ANIMAȚIE GRAFICĂ | Cum acționau polițiștii din Huși pentru a-i determina pe șoferi să facă greșeli în trafic
ANIMAȚIE GRAFICĂ | Cum acționau polițiștii din Huși pentru a-i determina pe șoferi să facă greșeli în trafic

Mai mulți polițiști din Vaslui sunt suspectați de procurorii anticorupție că au gândit o adevărată rețetă de produs bani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.