(P) Cum să te îmbraci la o nuntă vara aceasta

nunta

Fiecare eveniment special din viața noastră este o ocazie pentru noi să ne îmbrăcăm și să ne aranjăm într-un mod în care să ne simțim mai special.

În plin sezon de nunți, este foarte probabil să te întâlnești cu o astfel de ocazie. Și cu siguranță prima oară te gândești la ținuta pe care o vei purta și la machiajul pe care îl vei asorta clar în funcție de ținută.

Deși este un moment plin de entuziasm, alegerea unei rochii de ocazie pentru nunți poate să fie o sarcină destul de dificilă și să îți creeze sentimente mai puțin plăcute, precum anxietatea. Și este perfect normal, o astfel de rochie este un lucru destul de costisitor, pe care nu îl vei purta în fiecare zi, așa că e bine să îți dai tot timpul necesar pentru a lua o decizie cât mai bună, de care să te bucuri mai mult timp la rând, nu doar cu o ocazie.

Cu aceste gânduri în minte am scris acest articol, în care sperăm că vei găsi informații utile care să te ghideze să alegi cea mai frumoasă rochie pentru tine, în care să te simți superbă și confortabilă toată petrecerea.

Dacă nunta nu are un anumit dress code cerut de miri, ceea ce e destul de rar, atunci cel mai important factor după care să alegi este momentul zilei în care se petrece nunta. Dacă nunta are loc noaptea, e clar că va fi nevoie să te orientezi către rochii elegante. Dacă nu ai un anumit rol în nuntă, atunci îți recomandăm să eviți să alegi o rochie lungă. Rochiile lungi sunt, în mod tradițional, purtate de către mamele mirilor și de către domnișoarele de onoare. O variantă mai plăcută, mai ales pe timp de vară, este să te orientezi către rochii elegante medii sau scurte. Bun, dar cât de elegantă poate fi o rochie scurtă? Ei bine, secretul stă în materialele pe care le alegi. Cu cât este materialul mai deosebit, mai de calitate, cu cât rochia este înfrumusețată cu broderii speciale sau diverse alte accesorii, cu atât îți va oferi un aer mai elegant.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

O regulă nescrisă spune că dacă alegi o rochie scurtă, este recomandat să nu aibă și un decolteu foarte pronunțat. Un decolteu frumos este mai potrivit pentru o rochie medie sau lungă. Este foarte important să ai un echilibru în ținuta ta.

O altă regulă importantă la o nuntă este să te ții departe de culori deschise precum alb, nuanțe de bej foarte deschise sau perlate. Deși poate că ai găsit rochia ta ideală ca formă și model și oricât ai vrea să strălucești, amintește-ți că toate aceste culori și nuanțe deschise și luminoase sunt pentru mire și mireasă, este ziua lor specială.

Desigur, este important să faci o alegere care să îți reflecte și personalitatea. Dacă ești o fire creativă, originală, care îmbină piesele vestimentare cu idei noi de fiecare dată, poți alege și altceva decât o rochie. Mai ales că majoritatea femeilor de la nuntă vor alege să poarte rochii elegante. Tu poți alege diferit și poți merge pe alegeri precum costume din fustă și sacou sau chiar pe salopete elegante. Cu siguranță vei ieși în evidență, și asta fără să faci prea multe eforturi.

Există un nou trend în ultimii ani ca nunțile să se petreacă pe timp de zi. Pentru unii oameni este mai plăcut și mai confortabil așa, decât să meargă pe o clasică petrecere de noapte care poate fi destul de obositoare. Ei bine, dacă nunta se petrece pe timp de zi, poți merge și spre alte alegeri decât rochii elegante. Pentru nunțile care se întâmplă ziua, o rochie mai lejeră, într-o culoare pastel, o culoare pastel sau chiar un model care să iasă în evidență este o alegere mult mai potrivită. Aici sfatul este să rămâi pe croiala midi sau scurtă, alegând, desigur ce se potrivește mai bine pe corpul tău. Fiecare corp este unic, deci e important să vezi ce model de rochie și ce croială îți pun silueta mai bine în evidență. O rochie scurtă poate să creeze un efect de picioare mai lungi. Dungile verticale pot să creeze o siluetă mai subțire și alungită. De asemenea, o rochie amplă în partea de sus poate să creeze un echilibru foarte frumos în cazul în care ai șoldurile mai late.

Pe lângă toate sfaturile noastre, cheia este și răbdarea atunci când te orientezi pentru o ținută potrivită unei nunți. E bine să mergi în magazine, să-ți dedici o zi ca să probezi cât mai multe modele și să vezi cu ce tip de croială îți stă bine, dar și ce culori vin mai bine cu pielea sau cu părul tău. După ce ai trecut prin etapa asta, poți să cauți rochii și în oferta disponibilă online, ca să te asiguri că ai ales cea mai frumoasă rochie la un preț pentru bugetul tău. Și orice ai alege, nu uita să strălucești din interior, pentru că tu porți rochia, nu ea pe tine. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.