(P) Cum ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru

masti
StirilePROTV

De mai bine de un an, grija pentru noi și cei din jur a căpătat alte valențe. www.sanito.ro/dezinfectare-echipamente-protectie

Pentru asta trebuie să purtați întotdeauna cu voi dispozitive de protecție respiratorie, cum ar fi masti chirurgicale de protecție și în interior, și în locurile aglomerate din aer liber, dar și atunci când starea de sănătate o cere, fie că sunteți bolnav sau doriți să protejați pe cineva bolnav. Desigur, măștile de protecție nu sunt purtate de cei care fac sport, copiii foarte mici sau persoanele cu patologii sau dizabilități incompatibile cu utilizarea măștii.

De asemenea, atunci când stăm la cozi sau suntem într-o zona aglomerată trebuie să menținem o distanță de siguranță de cel puțin un metru.

Nu trebuie să uităm să ne spălăm mâinile des cu apă și săpun sau în absența acestor elemente, trebuie să folosim dezinfectanti maini pe care îi putem ține chiar în geantă sau în ghiozdan. Dezinfectarea mâinilor este extrem de importantă, în special pentru faptul că avem des tendința de a duce mâna la gură sau la nas. Trebuie să fim atenți și la copii, deoarece ei sunt mai predispuși la aceste gesturi, fără a conștientiza pericolul. De asemenea, în unele situații, cum ar fi intrarea în spitale sau cămine de bătrâni, ori magazine foarte mari, puteți să purtați manusi protectie din latex sau nitril. Astfel de produse pentru protecție puteți găsi la magazinul online Sanito.ro.
Ce să mai faceți?

-Evitați locurile aglomerate, încăperile închise, cu ventilație slabă și distanță neconformă.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

-Asigurați o bună ventilație a spațiilor închise, inclusiv case și birouri.

-Evitați îmbrățișările și strângerile de mâna.

-Strănutați și / sau tușiți într-o batistă evitând contactul mâinilor cu secrețiile respiratorii.
-Evitați utilizarea mixtă a sticlelor și a paharelor, mai ales în timpul sportului.

-Nu atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.

-Nu luați medicamente antivirale și antibiotice, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă prescrie.

-Curățați suprafețele cu apă și săpun sau detergenți neutri obișnuiți pentru a îndepărta murdăria și apoi dezinfectați-le cu soluții pe baza de hipoclorit de sodiu sau alcool diluat corespunzător.

Dorim să insistăm puțin în ceea ce privește utilizarea măștii de protecție. Este obligatoriu să aveți întotdeauna măști la voi. Acestea trebuie purtate la interior, altele decât casele private și, de asemenea, în toate locurile în aer liber aglomerate precum piețe, târguri sau stații de autobuz.

Utilizarea dispozitivelor de protecție respiratorie este recomandată cu tărie chiar și în case private în prezența persoanelor care au probleme de sănătate. De asemenea, la locul de muncă trebuie să purtați măști de protecție pentru a vă feri pe voi înșivă și pe cei din jurul vostru. Este indicat să fie utilizate măștile din materiale multistrat pentru a oferi o barieră adecvată și, în același timp, pentru a garanta confortul și respirabilitatea, forma și aderența adecvate, care permit acoperirea de la barbie până la partea de sus a nasului.

Nu este indicat să purtați mai multe măști chirurgicale suprapuse. Utilizarea rațională a măștilor chirurgicale este importantă pentru a evita risipă inutilă de resurse prețioase și pentru a evita poluarea mediului.

Înainte de a pune masca:

-Spălați-vă mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 40-60 de secunde sau efectuați igiena mâinilor cu o soluție dezinfectantă timp de cel puțin 20-30 de secunde.
-Purtați masca atingând doar elasticele și având grijă să nu atingeți interiorul.
-Poziționați corect masca aderând apreta metalică flexibilă la nas și aducând restul măștii sub barbie.
-Asigurați-vă că o purtați în direcția corectă ( la măștile chirurgicale partea colorată este cea externă).
-După manipularea unei măști uzate, spălați-vă sau curățați-vă mâinile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.