(P) Cum alegi produsul potrivit pentru curatarea tenului?

(P) Cum alegi produsul potrivit pentru curatarea tenului?

Alegerea corecta a produselor pentru curatarea tenului trebuie sa construiasca in jurul unui pus de medicul tau dermatolog.

 

Alegerea corecta a produselor pentru curatarea tenului trebuie sa construiasca in jurul unui pus de medicul tau dermatolog, pentru a intelege mult mai bine tipul de ten pe care il ai si modul, descris de o serie de particularitati pe care le dezvoltam mai tarziu.

In cazul in care produsele pentru curatare contin formule ce sunt incompatibile cu nivelul de sensibilitate al pielii tenului tau, exista riscul de complicatii aparute la nivelul fetei, ce pot amplifica si mai mult probleme dermatologice deja existente.

Asadar, in cele ce urmeaza, vom discuta despre principalele tipuri de ten, dar si despre variantele de ingrijire corecte, asociate tipu de piele existent:

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cate tipuri de ten exista?


Rutina potrivita de ingrijire a tenului are, asadar, legatura cu tipul acestuia. Doar cunoscand ce tip de ten ai, vei putea avea grija de ele asa cum trebuie, in functie de recomandarile de produs oferite de medicul specialist, in urma consultului.

Iata care sunt principalele tipuri de ten:

Tenul uscat

Pielea tenului uscat este descuamata, solzoasa sau aspra. 

Tenul gras

Pielea tenului gras este stralucitoare si pe anumite suprafete, porii sunt largiti. 

Tenul mixt

Pielea tenului mixt este descrisa de particularitati ale primelor doua tipuri de ten pe care le-am enumerat mai sus: pe anumite portiuni (obraji), aceasta poate fi uscata, iar pe altele (frunte, nas, barbie), poate fi grasa. 

Tenul sensibil

Pielea tenului sensibil poate produce senzatii de intepatura, arsura sau mancarime, dupa utilizarea machiajului sau a altor produse cosmetice. 

Tenul normal

Pielea tenului normal are un aspect echilibrat si nu prezinta sensibilitate. 

Cum se aleg produsele de curatare in functie de ten?


In functie de tipul tenului tau, medicul specialist iti poate recomanda o rutina de curatare adaptate particularitatilor sale. Iata, mai exact, despre ce este vorba:

Curatarea tenului normal si tenului mixt
 

Tine cont de faptul ca nu orice sapun sau alt produs de curatare corporala este la fel de benefic pentru ingijirea tenului ca cele cu formule special concepute pentru asa ceva. 

La recomandarea medicului dermatolog, alege un produs pentru curatare ce poate fi compatibil cu specificatiile tenului tau. Aplica delicat solutia de pe varful degetelor, fara a freca foarte tare. Clateste la final cu mult apa calda, apoi lasa-l sa se usuce. 

Daca in urma utilizarii unui produs pentru curatarea fetei, tenul tau devine gras sau uscat, ia legatura cu medicul dermatolog pentru o alta evaluare, astfel incat sa gasiti impreuna alte solutii pentru nevoile tenului tau.

Pentru piele normal-mixta, medicul tau dermatolog iti poate recomanda gelul de curatare spumant de la Cerave

Curatarea tenului uscat
 

Daca ai tenul uscat, medicul specialist te poate ajuta sa iti construiesti o rutina de ingrijire pe baza unor produse de curatare a fetei cu actiune delicata, ce nu contin alcool sau parfumuri, deoarece aceste ingrediente pot usca tenul si mai tare. 

Spala cu blandete pielea tenului uscat, apoi clateste cu multa apa. Evita sa utilizezi apa fierbinte, deoarece aceasta indeparteaza mai repede sebumul de pe suprafata tenului. 

Incearca sa urmezi o sesiune de exfoliere o data pe saptamana, pentru a inlatura celulele de piele moarta. Astfel, in urma exfolierii, tenul va avea un aspect mai clar si mai uniform. 

Curatarea tenului gras

Pentru curatarea tenului gras, specialistul iti poate recomanda un produs de curatare fara uleiuri. Clateste mai intai fata cu multa apa calda, apoi aplica produsul cu delicatete pe intreaga suprafata a fetei. 

Evita sa utilizezi produse de curatare - precum tonerul facial - pentru curatarea tenului gras, inainte de a avea o discutie cu medicul specialist.

Astfel de produse pot genera si beneficii (inlaturarea sebumului in exces si oferirea unui aspect mai ingrijit al tenului gras), dar pot cauza si iritaii la nivelul fetei. 

Asadar, informeaza-te corespunzator in privinta produselor pentru curatarea tenului pe care doresti sa le integrezi in rutina ta zilnica!

Curatarea tenului sensibil


Medicul dermatolog iti poate recomanda spalarea tenului cu un produs de curatare delicat, urmata de clatirea cu apa calda din abudenta. Nu se recomanda frecarea prosopului de suprafata fetei, ci tapotarea cu delicatete. 

Exfolierea poate irita pielea tenului sensibil. Mai mult decat atat, utilizarea produselor care contin alcool, acizi sau parfumuri nu este recomandata pentru curatarea acestui tip de ten. 

Retine faptul ca rutina de ingrijire a tenului se construieste in urma unui control de specialitate si pe baza recomandarilor medicului dermatolog.

Orice incercare de utilizare a unor produse pentru fata, fara a cunoaste cu exactitate impactul lor asupra tenului tau, nu este recomandata.

Indiferent de specificul sau, tenul tau merita cea mai buna ingrijire, cu produse special concepute pentru o curatare cu delicatete, ce protejeaza si infrumuseteaza pielea fetei.


REFERINTE:
1. WebMD. “Building Your Perfect Skin Care Routine With Pictures.”, WebMD, www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-skincare-routine. Published January 8, 2020. Accessed June 2, 2021

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.