(P) Martie vine cu surprize pentru iubitorii de cultură. Historic pregătește licitația momentului în materie de manuscrise

Martie vine cu surprize pentru iubitorii de cultură. Historic pregătește licitația momentului în materie de manuscrise

Manuscrise de o valoare uriaşă, care aparţin unora dintre cele mai cunoscute personalităţi literare româneşti, pot ajunge în posesia iubitorilor de cultură!

Casa de Licitaţii Historic, singura din România dedicată bibliofiliei, fotografiei istorice şi documentelor pe hârtie, organizează, în mai puţin de o lună, un eveniment ca o premieră după Comunism şi aduce la îndemâna colecţionarilor, instituţiilor şi cercetătorilor români documente propuse pentru clasare la Tezaur!

EVENIMENT GRANDIOS MARCA HISTORIC, PE 16 MARTIE 2022
 

„Magia Cuvântului”, cea mai importantă licitaţie de manuscrise, organizată vreodată în România, se vrea a fi un pas uriaş spre întregirea patrimoniului cultural românesc, prin repunerea în circulaţie a unui impresionant fond documentar. Vorbim despre zeci de lucrări esenţiale, care aparţin unor scriitori marcanţi ai culturii noastre şi ai celei universale! Evenimentul va fi organizat pe data de 16 martie 2022, la Bucureşti.

Cezar Florea, proprietarul Casei de Licitaţii Historic: „Vorbim despre fonduri ce reprezintă autentice „zăcăminte” de informație culturală și istorică, până acum nepusă în valoare, vehiculată ineficient și impropriu „pe la colțuri”, între câțiva amatori de curiozități.”

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Pentru ca şi publicul larg să poată avea acces la astfel de documente, Casa de Licitaţii Historic organizează, în perioada 1-15 martie 2022, şi o expoziţie de prezentare, la sediul instituţiei, din Intrarea Amzei, numărul 2, Bucureşti.

SINGURUL MANUSCRIS AL LUI CIORAN DIN PERIOADA DE DEPLINĂ CONSACRARE, CURÂND LA LICITAŢIE


Cap de afiş al evenimentului din martie este, fără doar şi poate, singurul manuscris al lui Emil Cioran din perioada de deplină consacrare, care se află în România şi care acum va fi scos la licitaţie.

Cezar Florea, proprietarul Casei de Licitaţii Historic: „Este un pionierat pentru piaţa de artă din România! Manuscrisul lucrării Aveux et anathèmes este un caiet de 650 de aforisme, a cărui valoare este extraordinară. Unele dintre aceste aforisme nu au fost publicate niciodată. ”

Statul român are dreptul de preemțiune asupra acestui manuscris. Doritorii pot intra şi în posesia altor exemplare deosebite ale celui cunoscut drept unul dintre cei mai importanţi gânditori ai lumii secolului XX: un alt manuscris de douăzeci de file în română, germană şi franceză, alte câteva manuscrise şi zece dintre cărţile publicate de Emil Cioran în română şi franceză, exemplare care, de altfel, îi poartă şi semnătura şi care sunt râvnite de colecţionari din lumea întreagă.

ŞI LUCRĂRILE „POETULUI MARII UNIRI” VOR FI LA VÂNZARE


Casa de Licitaţii Historic facilitează şi accesul pasionaţilor de cultură la cincisprezece manuscrise ale unor poezii şi variante semnate de unul dintre cei mai importanţi poeţi, dramaturgi şi publicişti români, Octavian Goga.

Din fondul adunat de Casa de Licitaţii Historic fac parte şi peste cincizeci de manuscrise ale unuia dintre cei mai importanţi oameni de cultură din România, Mircea Eliade.

Cezar Florea, proprietar Casa de Licitaţii Historic: „Lor li se adaugă şi douăzeci şi patru dintre volumele sale, care sunt înnobilate de dedicaţii şi de autografe. Vorbim despre fonduri ce reprezintă autentice zăcăminte de informaţie culturală şi istorică, până acum nepusă în valoare, vehiculată ineficient şi impropriu pe la colţuri, între câţiva amatori de curiozităţi.”

De asemenea, pe lista licitaţiei există şi alte piese unicat, semnate de alţi autori marcanţi ai culturii şi istoriei noastre literare, precum Nae Ionescu, Constantin Noica, Eugen Ionesco sau Lucian Blaga. Preţul licitaţiei, per total, porneşte de la 400 de mii de euro.

Cezar Florea, proprietarul Casei de Licitaţii Historic: „Sunt deja câțiva ani de când Casa de Licitații Historic și-a propus, exclusiv, revirimentul unui segment esențial al comerțului cu bunuri culturale, anume cel al bibliofiliei, fotografiei istorice și documentelor pe hârtie.”

Pentru informaţii suplimentare, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0314254202

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.