Școala de vară 2023. Ce activități au elevii pe timpul vacanței de vară

scoala de vara
Shutterstock

Vacanța de vară a început oficial în data de 16 iunie 2023, iar odată cu ea părinții se gândesc la cea mai bună oportunitate prin care copiii lor își consuma într-un mod constructiv timpul liber.  

Pentru aceia dintre ei care vor pentru copiii lor să își continue dezvoltarea și să învețe lucruri noi, există numeroase opțiuni de școli de vară disponibile în 2023.

Aceste programe educaționale suplimentare oferă oportunități de învățare și dezvoltare într-un mediu distractiv și stimulant. Așadar, pe perioada celor trei luni de vacanță, elevii au mai multe opțiuni de școli de vară.

Școala de vară reprezintă o oportunitate valoroasă pentru elevi și studenți. În perioada în care urmează astfel de cursuri, tinerii își pot dezvolta abilitățile și pot învăța lucruri noi. Mai mult, tinerii se pot bucura în continuare de vacanță, dar într-un mod productiv.

Școala de vară 2023

Școala de vară este practic un program educațional suplimentar și opțional pentru elevi, care are loc în perioada vacanței de vară, fiind o bună opțiune pentru părinții care vor să găsească activități utile pentru copiii lor pe perioada verii.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Acest tip de program oferă o oportunitate mare pentru elevi și studenți. Ei au posibilitatea să învețe lucruri noi și să aibă și alte activități în afara anului școlar regulat.

Școlile de vară oferă o gamă variată de activități pentru elevi. În timp ce unele sunt organizate de instituțiile de învățământ, altele pot fi organizate de companii private sau chiar de către comunitățile locale.

Pe timpul școlii de vară, elevii au acces la activități recreative și sociale. Cele mai mult școli de vară organizează excursii, tabere, jocuri și alte evenimente interactive care promovează socializarea între tinerii elevi.

Mai mult, prin intermediul școlilor de vară elevii au oportunitatea să aprofundeze materia studiată în timpul școlii, în domenii precum matematică, limba engleză, științe sau literatură.

În plus, unele școli de vară oferă posibilitatea ca elevii să exploreze domenii creative: artă, muzică, dans, sport sau chiar tehnologie.

Școala de vară 2023: Ce opțiuni au elevii

Scolile de vară oferă o gamă largă de activități pentru elevi, adaptate diferitelor grupe de vârstă și niveluri de cunoaștere.

De exemplu, elevii au posibilitatea să aprofundeze materia studiată în școală și să urmeze ore de matematică, științe sau literatură.

Mai mult, tinerii au posibilitatea să studieze o nouă limbă străină, cum ar fi engleză, franceză, germană sau altele.

Cursurile studiate pe timpul școlii de vară îi ajută pe elevi să se pregătească mai bine pentru următorul an școlar.

Pentru cei interesați de activități creative și artistice, există școli de vară care oferă programe de artă, muzică, teatru, dans și multe altele. Prin aceste programe elevii au posibilitatea să aprofundeze și să-și dezvolte o pasiune, tinerii fiind încurajați să-și exprime creativitatea și să-și aprofundeze abilitățile artistice.

De asemenea, există opțiuni de școli de vară care se concentrează pe dezvoltarea abilităților practice și tehnice. Elevii pot alege să participe la programe de robotică, programare, design grafic sau alte domenii tehnologice. Aceste programe îi ajută pe elevi să înțeleagă și să aplice conceptele tehnologice într-un mod interactiv și distractiv.

Pe lângă aspectele care țin de studiu, școlile de vară oferă și activități recreative și de dezvoltare personală. Școlile de vară organizează tabere în natură, excursii tematice, activități sportive și aventuri în aer liber.

Pentru a găsi ce mai potrivită școală de vară în 2023, elevii și părinții pot căuta informații în mediul online, pe site-urile instituțiilor de învățământ sau ale organizațiilor specializate în educație. De asemenea, se pot informa prin intermediul școlilor și liceelor la care elevii sunt înscriși despre activitățile dedicate elevilor pe timp de vară

Activități la școala de vară

scoala de vara

Activițățile disponibile la școlile de vară din România diferă de la o instituție la alta sau chiar de la un oraș la altul.

În general, părinții aleg cea mai potrivită școală de vară pentru copiii lor în funcție de activitățile disponibile, dar și de prețul și orarul acestora.

În schimb, cele mai multe școli de vară pun la dispoziție o mulțime de activități educaționale și creative pentru elevi. Noi am făcut o selecție a celor mai interesante activități la care un tânăr poate să participe la o școală de vară:

Atelierele de creație sunt poate cele mai căutate de elevi. Elevii pot confecționa bijuterii sau obiecte decorative sau pot chiar construi machete sau schițe. Aceste activități îi încurajează pe copii să-și dezvolte abilitățile artistice și să-și exprime creativitatea.

Pentru cei care vor să aprofundeze cititul există cluburi de lectură. Elevii pot participa la cluburi de lectură în care să exploreze și să descopere noi cărți și să discute despre poveștile lor preferate împreună cu colegii lor.

Copiii care sunt pasionați de bucătărie sau pur și simplu vor să învețe elementele de bază ale gătitului au la dispoziție cursuri special dedicate. Cei mcii pot învăța să pregătească mâncăruri sănătoase și delicioase în cadrul unor cursuri de gătit. În acest fel copiii pot învață despre alimentație și despre cum pot pune bazele unui stil de viață sănătos.

Probabil cel mai des întâlnite activități la școlile de vară sunt excursiile la muzee și galerii de artă. Organizarea de vizite la muzee și galerii de artă îi expune pe copii la artă, istorie și cultură și le oferă chiar posibilitatea să iasă din orașul în care locuiesc și să exploreze noi locuri. Pe perioada verii o mulțime de muzee și expoziții organizează activități interactive pentru grupurile de copii.

Activitățile în aer liber sunt, de asemenea, extrem de populare în timpul școlii de vară. Acestea pot include drumeții, jocuri în echipă, activități de orientare și explorarea naturii. În funcție de posibilităție organizatorilor, elevii pot participa la diverse activități: focuri de tabără, tir cu arcul, echitație, etc.

Unele școli de vară pun la dispoziție cursuri de dans și teatru. Copiii au posibilitatea să învețe diverse stiluri de dans, precum balet, dans contemporan sau dans popular. De asemenea, pot explora tehnici de actorie și pot chiar să participe la spectacole de teatru.

De multe ori școlile de vară îmbină utilul cu plăcutul și organizează activități de voluntariat la care pot participa și copii. Elevii au astfel ocazia să se implice în activități de voluntariat și să învețe despre cât de important este să fii empatic și să te implici în cauze nobile. Astfel, cei mici pot participa la acțiuni de curățenie în păduri, sau pot colecta alimente pentru persoanele nevoiașe ori chiar să ofere sprijin în azile și centre comunitare.

Acestea sunt doar câteva exemple de activități care pot fi organizate într-o școală de vară. Fiecare școală poate crea un program adaptat nevoilor și intereselor elevilor săi, în funcție de cereri și de posibilități.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Funded by the European Union
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
Citește și...
Schimbare radicală la tinerii generației Z. Creșterea cu 48% a interesului pentru pensia privată și siguranța la bătrânețe
Schimbare radicală la tinerii generației Z. Creșterea cu 48% a interesului pentru pensia privată și siguranța la bătrânețe

Speriați de inflație și tot mai preocupați de siguranța zilei de mâine, mulți români se gândesc la vârsta pensionării încă de tineri. Și încep să cotizeze la pilonul 3 de pensii în număr tot mai mare.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.  

România are tot mai puțini copii. Anul trecut s-a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți din 1930 încoace
România are tot mai puțini copii. Anul trecut s-a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți din 1930 încoace

Numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani care aveau domiciliul în România, la 1 ianuarie 2024, a fost de 3,796 milioane, în scădere cu 80.700 comparativ cu perioada similară din anul anterior, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.