„Atacatorul înarmat i-a spus persoanei vătămate că îl va omori pe tatăl său”. Rechizitoriul în cazul Adrian Kreiner

jaf sibiu

Asupra omului de afaceri Adrian Kreiner au fost exercitate ”multiple acte de violenţă” şi este posibil să fi fost sufocat cu un covor, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Victima a fost găsită de poliţişti în stare gravă, cu pulsul foarte mic, fiind resuscitată de poliţişti, până la sosirea echipajelor medicale. Decesul, au stabilit legiştii, s-a datorat comei consecutive unei encefalopatii hipoxice. Anchetatorii au fost sesizaţi de fiica victimei. Aceasta s-a încuiat într-un dressing din dormitor şi a sunat la 112.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat telefonic, în 6 noiembrie, de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu despre faptul că, în jurul orei 02.30, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în curtea imobilului omului de afaceri Adrian Kreiner.

„Asupra persoanei vătămate Kreiner Adrian, care se afla la parterul locuinţei, au fost exercitate multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului precum şi membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate şi posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliţie la ora 03.04 în stare de inconştienţă cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliţie şi continuate de către echipajul medical”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Aceştia anunţă că, alarmată de zgomotul produs la parter, fiica victimei, care se afla într-un dormitor la etajul 1 al imobilului, a ieşit să vadă ce se întâmplă, observând la parterul locuinţei pe unul dintre autori care avea o cagulă pe cap, totodată fiind observată şi ea de către atacator.

„Persoana vătămată ....... s-a întors în dormitor şi a încuiat uşa, s-a înarmat cu un briceag şi s-a ascuns în dressing de unde a sunat la 112. Doi dintre cei trei autori au urcat la etaj şi au rupt uşa dormitorului după care au pătruns în dressing, persoana vătămată declarând că «m-au lovit peste mână şi astfel mi-au căzut telefonul şi briceagul»”, se mai arată în rechizitoriu.

Fiica victimei le-a mai declarat procurorilor că ”bărbatul mai înalt stătea în partea stângă a dressingului şi nu spunea nimic, însă cel mai mic de statură, care avea ochii căprui spre verde, s-a apropiat de mine, m-a întrebat agresiv pe limba engleză unde sunt banii, iar când i-am spus că nu ştiu, m-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească, m-a ridicat de la pământ, m-a ameninţat cu arma la tâmplă, întrebându-mă încontinuu unde sunt banii. I-am răspuns că nu ştiu dar pot să-i dau banii mei din geantă.”

„După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 euro şi aproximativ 100 de lei), a fost ameninţată din nou cu pistolul de către unul din atacatori care l-a încărcat şi i l-a pus la cap întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat şi le-a introdus într-o geantă, scotocind şi prin sertarele din dormitor. Înainte de a pleca la parterul locuinţei, atacatorul înarmat i-a spus persoanei vătămate că îl va omori pe tatăl său şi a părăsit camera ducându-se la parter”, se mai arată în documentul citat.

Din fişa de constatări preliminare nr. 3186/A lagr/62 din 06.11.2023 rezultă că numitul Kreiner Adrian “a prezentat multiple echimoze şi hematoame la nivel cranian, toraco-abdominal şi la nivelul antebraţului drept, excoriaţii şi zone excoriate la nivel cervical şi la nivelul membrelor, precum şi fracturi costale”.

„Leziunile traumatice s-au putut produce la data de 06 noiembrie 2023 prin lovire repetată cu corpuri dure, prin zgâriere cu unghiile la nivel cervical, prin cădere pe un plan dur neregulat, precum şi prin mecanism de contenţie la nivelul membrelor. Din documentele medicale reiese că prezintă şi edem cerebral difuz, cu status neurologic sever alterat, în cadrul unei encefalopatii hipoxice, determinată de un stop cardio-respirator resuscitat şi, posibil de o asfixie mecanică atipică”, se mai arată în Fişa de constatare.

„Urmare a leziunilor traumatice suferite, în data de 07.11.2023, persoana vătămată Kreiner Adrian a decedat în timp ce se afla internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Din fişa de constatări preliminare nr. 3203/A3/344 din 08 noiembrie 2023 rezultă că «moartea numitului Kreiner Adrian a fost violentă»”, arată procurorii.

Medicii legişti au precizat că moartea ”s-a datorat comei consecutive unei encefalopatii hipoxice survenită în urma unui stop cardio respirator resuscitat, cel mai probabil urmare a unei asfixii mecanice prin lipsă de aport de oxigen, la o persoană cu un traumatism toraco-abdominal...”.

Procurorii mai arată că, în 6 noiembrie, în jurul prânzului, cei trei suspecţi care fuseseră în Sibiu au sosit la locuinţa suspectului din judeţul Timiş.

„În dormitorul locuinţei, suspecţii ------- au examinat un număr de 16 ceasuri încercând să le evalueze din informaţii căutate pe internet. Următoarea zi, în data de 07 noiembrie 2023, în jurul serii, în timp ce suspecţi ----- se aflau la un restaurant, suspectul ------ a fost sunat de către o persoană care i-a transmis că victima jafului din Sibiu a decedat, luând hotărârea să părăsească ţara, rugându-l în acest sens pe suspectul -------- să îl transporte în Budapesta, acesta din urmă fiind de acord. Astfel, suspectul ------ a fost scos din ţară de către suspectul ------ pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac....”, arată procurorii în rechizitoriu.

Astfel, procurorii au stabilit că suspectul ”a săvârşit infracţiunea de favorizarea infractorului”, infracţiunea fiind pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului din judeţul Timiş şi au emis mandate de arestare preventivă şi pentru ceilalţi trei bărbaţi care au participat efectiv la comiterea faptelor.

Doi dintre suspecţi au fost prinşi de poliţişti – unul în Irlanda de Nord, altul în Scoţia.  

Suspecţii denotă ”pregătire infracţională temeinică”. Au plănuit din timp săvârşirea faptelor 

Suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner ”au plănuit din timp săvârşirea faptelor”, s-au deplasat dintr-un judeţ în altul şi au intrat noaptea în imobil, purtând cagule şi mănuşi, arată procurorii sibieni în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventivă în lipsă a suspecţilor. În plus, aceştia s-au înarmat cu un pistol şi au avut asupra lor o funie. Au plecat pe jos din imobil, cunoscând unde sunt camere de luat vederi, ceea ce arată o ”pregătire infracţională temeinică”.

Procurorii sibieni arată, în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventivă în lipsă a celor trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, că ”fapta pentru care se efectuează urmărirea penală a fost săvârşită de către trei persoane care au plănuit din timp săvârşirea faptelor, s-au deplasat dintr-un alt judeţ cu un autoturism aparţinând altei persoane şi au pătruns iniţial într-un imobil părăsit situat vis a vis de imobilul victimei de unde au supravegheat locuinţa victimei mai multe nopţi înainte de acţiona”.

”Pătrunderea a fost făcută pe timp de noapte de către cei trei inculpaţi care au purtat cagule şi mănuşi pentru a nu fi identificaţi şi a nu lăsa urme. După pătrunderea în curte, inculpaţii au dezactivat iluminarea parţilă a curţii pentru a nu fi observaţi. Mai mult, aceştia s-au înarmat cu un pistol cu care au ameninţat victimele şi au avut asupra lor o funie pentru imobilizarea victimei Kreiner Adrian prin legarea acesteia de mâini şi de picioare la spate, în poziţia barcă. De asemenea, cei trei inculpaţi au exercitat acte de violenţă extremă asupra victimei pe care au asfixiat-o şi au lovit-o în mod repetat”, se mai arată în rechizitoriu.

Procurorii arată că inculpaţii au sustras bunuri de valoare considerabilă (peste 200.000 euro) uşor valoricabile, respectiv 16 ceasuri, ”după care au părăsit imobilul victimei şi au urmat pe jos un traseu prestabilit, ştiind unde se află camerele de supraveghere din zonă, aspect ce denotă o pregătire infracţională temeinică şi o periculozitate deosebită a inculpaţilor”.

”Inculpaţii au acţionat conform unui plan bine stabilit şi există date că aceştia ar fi părăsit ţara în scurt timp de la comiterea faptelor”, se mai arată în documentul citat.

Procurorii atrag atenţia că ”natura faptelor omor calificat şi tâlhărie calificată şi modalitatea concretă de comitere, care a fost descrisă anterior, coroborate cu antecedentele penale ale inculpaţilor şi cu faptul că aceştia se sustrag urmăririi penale, constituie elemente suficient pentru contrabalansarea lipsirii inculpaţilor de atributul libertăţii fizice depline, iar probele existene la dosar sunt suficiente pentru a elimina riscul unei decizii arbitrare în cauză”.

Procurorii apreciază că cei trei bărbaţi ”prezintă o evidentă atitudine antisocială, un grad ridicat de periculozitate, precum şi o totală desconsiderare a relaţiilor sociale a căror protejare se urmăreşte prin incriminarea infracţiunii de omor, putându-se aprecia că, în viitor, comportamentul acestora se va menţine pe un traseu cu valenţe sociale negative”.

”De asemenea, trebuie avut în vedere că cercetarea inculpaţilor într-o altă stare decât cea a arestului preventiv este de natură să inducă o rezonanţă socială negativă în rândul opiniei publice, fiind necesar ca în astfel de situaţii organele judiciare să procedeze la luarea unor măsuri prompte şi eficiente, pentru a se putea reda încrederea în siguranţa colectivă”, au mai transmis procurorii.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Bărbatul din Arad care şi-a violat cele trei fiice, timp de 16 ani, a fost trimis în judecată
Bărbatul din Arad care şi-a violat cele trei fiice, timp de 16 ani, a fost trimis în judecată

Bărbatul de 48 de ani din judeţul Arad care ar fi pastor al comunităţii sale şi care a fost arestat preventiv după ce şi-a violat cele trei fiice, timp de 16 ani, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu.

Indivizii care au luat parte la o răfuială cu arme de foc în parcarea unui supermarket din Ilfov, trimiși în judecată
Indivizii care au luat parte la o răfuială cu arme de foc în parcarea unui supermarket din Ilfov, trimiși în judecată

Cei trei indivizi care au luat parte în ianuarie la o răfuială cu arme de foc în parcarea unui supermarket din Ilfov au fost trimiși în judecată.

Predarea fugarului Paul-Philippe al României va fi rejudecată. El rămâne în arest până va fi pronunţată o soluţie definitivă
Predarea fugarului Paul-Philippe al României va fi rejudecată. El rămâne în arest până va fi pronunţată o soluţie definitivă

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că va fi rejudecată predarea fugarului Paul-Philippe al României.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă