Românii au luat cu asalt restaurantele și cofetăriile în ultima zi din an. Ce au comandat pentru masa de Revelion

×
Codul embed a fost copiat

În ultima zi din an, forfota din magazine s-a mutat în fața restaurantelor și a cofetariilor, unde mulți români au venit să-și ridice comenzile pentru a avea masa de Revelion completă.

Oamenii au stat la coadă la cele mai multe băcănii și cofetării din țară.

Reporter: „Ce ați cumpărat? Ce ați luat?”
Client: „Ce cumpără tot românul! Mâncare apă, suc, vin, nelipsitul vin. Sunt mici completări, de fapt, un căruț întreg (râde). Sper că le-am luat pe toate, că altfel mânânc bătaie acasă!”

Mașinile din jurul băcăniilor și centrelor comerciale s-au umplut rapid în vineri dimineață. Cu pungile pline de bunătăți, oamenii alergau dintr-un magazin în altul.

Dintr-un restaurant cu specific pescăresc au fost ridicate zeci de comenzi.

Citește și
Oamenii au făcut cozi în piețe pentru prima dezlegare la pește din Postul Crăciunului. Care sunt prețurile
Săptămână grea pentru păstrăvării și restaurantele cu specific pescăresc. Cu ce preparate vor încânta clienții de Revelion
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ultimele comenzi s-au livrat și din băcănii. Câteva zeci de persoane s-au așezat la rând să-și ridice comandă și într-o cofetărie. Prăjiturile, torturile și cozonacii ajung inclusiv în America de Nord. Forfotă a fost și în piețe.

Și în anii trecuți, oamenii ocupați și puțin mai comozi își comandau mâncarea pentru sarbatori. După doi ani de pandemie, însă, cele mai multe mese de Crăciun și Revelion au fost umplute de la distanță. Comenzile online au explodat, iar curierii au fost printre cei mai solicitați angajați ai anului. Doar în primele șapte luni ale anului, companiile de curierat au avut peste o sută de milioane de livrări.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„La pièce de résistance” de pe masa de Revelion, celebra salată de boeuf, mai scumpă anul acesta
„La pièce de résistance” de pe masa de Revelion, celebra salată de boeuf, mai scumpă anul acesta

Vedetă a mesei de Revelion, faimoasa „Salată de boeuf” este mai scumpă anul acesta cu cel puțin 10 procente. De la cartofi până la ulei, toate ingredientele costă acum mai mult.

Săptămână grea pentru păstrăvării și restaurantele cu specific pescăresc. Cu ce preparate vor încânta clienții de Revelion
Săptămână grea pentru păstrăvării și restaurantele cu specific pescăresc. Cu ce preparate vor încânta clienții de Revelion

De pe masa de Revelion nu va lipsi peștele. În păstrăvării și resturante, comenzile aproape s-au dublat, iar cererea a crescut și pentru fructele de mare.

Tot mai mulți români comandă preparate de Revelion. Instrucțiuni video direct de la bucătar
Tot mai mulți români comandă preparate de Revelion. Instrucțiuni video direct de la bucătar

Petrecem în casă în acest an de Revelion, dar la masă mulți români se vor simți ca la restaurant. Curg comenzile cu livrare la domiciliu în toată țara.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.