Prețul produselor de la târgul de Crăciun din București 2023. Cât costă să mănânci

Targul de craciun bucuresti preturi
Shutterstock

Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis pe 30 noiembrie, iar locuitorii Capitalei au mers să vadă luminițele, dar și să se bucure de atmosfera de sărbătoare.

Bucharest Christmas Market a ajuns la ediția a 16-a și va fi deschis până pe 26 decembrie. Este printre cele mai populare și vizitate târguri de Crăciun din Capitală, cu tot felul de activități pentru mici și lucruri de făcut pentru cei mari.

Târgul de Crăciun din București 2023: program și activități

Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis pe 30 noiembrie și își va ține porțile deschise până pe 26 decembrie. Intrarea este gratuită.

Ca să te dai în roata panoramică, în carusel, trenuleț sau pentru a participa la ateliere de creație pentru copii din Casa lui Moș Crăciun trebuie să achiziționez un bilet.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Peste 130 de căsuțe îi așteaptă pe bucureșteni pentru a petrece Crăciunul. Există producători locali, meșteșugari și creatori urbani care au o varietate largă de produse de sezon, decorațiuni, preparate culinare și altele.

Programul târgului este de luni până vineri de la ora 12:00 la ora 22:00 și sâmbătă și duminică de la 10:00 la 22.00.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției are două zone destinate muzicii de sezon. În zona tradițională vor fi colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, recitaluri instrumentale, precum și ansambluri folclorice ale minorităților și comunităților naționale, în timp ce în cea de-a doua zonă vor fi DJ seturi.

Weekend-urile din timpul târgului vor fi sărbătorite prin concerte susținute de ansambluri folclorice, artiști populari, trupe îndrăgite, dar și prin activități speciale dedicate, organizate împreună cu diferiți parteneri ai Bucharest Christmas Market.

Pe toată durata evenimentului, muzica ambientală va fi asigurată de Magic FM, iar finalul de săptămână va aduce o selecție de spectacole de teatru special create pentru copii, care vor avea loc pe scena târgului, începând cu ora 12 AM. De la povești clasice, la aventuri și personaje îndrăgite, spectacolele îi vor purta pe cei mici în lumi de basm, pline de surprize.

Prețul unei mese la târgul de Crăciun din Capitală

Targul de craciun bucuresti preturi

Bucureștenii care vor să ia masa la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale, produsele locale și dulciurile de sezon.

Anul acesta, o masă aici costă în medie 80 de lei.

· 16 lei - 100 de grame de pastramă de oaie

· 14 lei - 100 de grame pomana porcului sau coaste de porc

· 10 lei - un pahar de vin fiert

· 2 lei - o mini gogoaşă

· 15 lei - 6 gogoşi

· Sarmale de porc și mămăligă – 25 de lei

· Cârnați de porc – 17 lei/100 g

· Cartofi prăjiți – 7 lei/100g

· Fasole bătută – 8 lei/100 g

· Mușchi țărănesc afumat – 20 lei

· Ciolan de porc 500 g – 50 de lei

· Pomana porcului – 16 lei/100 g

· Șorici – 9 lei/100 g

· Tocăniță de oaie – 12 lei/100 g

· Turtă dulce – 10-30 de lei

· Varză călită – 80 lei/kg

· Pastramă de oaie – 180 de lei kg

· Mămăligă – 70 lei/kg

Îți trebuie în jur de 100 de lei pentru a te bucura de bunătățile târgului, de la vin fiert, la preparate tradiționale de Crăciun și dulciuri.

În comparație cu anul trecut, prețurile au crescut simțitor. Cât costau în 2022 aceleași produse:

  • Vin fiert, must, sucuri naturale – 7/10 lei
  • Ceai cald – 5 lei
  • Clătite sau waffles – 20 lei
  • Burgeri – 35 lei
  • Pomana porcului – 14 lei
  • Cârnați de casă – 12 lei

Iată și câteva prețuri de la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, West Side Christmas Market:

  • Vin fiert: de la 12 lei / 250 ml
  • Sărmăluțe cu mămăligă: de la 25 de lei
  • Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g
  • Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g
  • Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g
  • Langoși: de la 15 lei
  • Plăcinte de casă: de la 15 lei
  • Ciocolată caldă: 13 lei
  • Ceai: 10 lei
  • Apa: 10 lei

Prețul activităților la târgul din Piața Constituției

Cei care vin la Târgul de Crăciun din Piața Constituției ca să se distreze trebuie să știe că prețul activităților nu este deloc mic, orice ai alege să faci.

În plus, dacă vrei ca cel mic să participe la diferitele distracții, asta te va costa în plus.

Cu toate că intrarea este gratuită, există multe evenimente la care poți participa în interiorul târgului, toate contra cost.

Dacă vrei să te dai în roata panoramică, atunci trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că unii bucureșteni au stat și peste o oră la coadă.

Caruselul pentru copii este o altă atracție de la târgul de Crăciun. Desigur, ateliere lui Moș Crăciun și căsuța lui îi așteaptă pe cei mici la distracție, Și aici, însă, coada se întinde și vei avea de așteptat.

Prețul unei ture în carusel este de 15 lei de persoană, iar în roata panoramică de 25 de lei de persoană.

· Preț plimbare roată panoramică Târgul de Crăciun din Piața Constituției – 25 de lei de persoană

· Preț plimbare carusel Târgul de Crăciun din Piața Constituției – 15 lei de persoană

Anul trecut, o plimbare în roata panoramică costa 25 de lei de persoană.

La târgul de Crăciun din Drumul Taberei, să te dai în roata panoramică te costă 30 de lei. Toto aici, o tură în carusel costă 20 de lei, iar accesul la patinoar costă 25 de lei pentru 90 de minute. Dacă nu ai patine, închirierea te costă 25 de lei în plus. La târgul din Drumul Taberei, trenulețul plimbă copiii în schimbul a 20 de lei, iar ca să intri în căsuța lui Moș Crăciun 40 de lei pentru un copil și un părinte și 70 de lei pentru doi copii și un părinte.

Targul de craciun bucuresti preturi

Cât costă suvenirurile la Bucharest Christmas Market 2023

Vei găsi la târgul de Crăciun din Constituției o mulțime de obiecte și decorațiuni hand-made, din lemn, jucării, dar și obiecte artizanale.

Prețurile lor diferă în funcție de mărime și complexitate, însă prețurile pornesc de la 30 de lei și pot ajunge la sute de lei în funcție de unicitatea și efortul depus în realizarea lor.

Comercianții au veni să își expună decorațiunile, de la ornamente de brad, păpuși, obiecte de ceramică, globulețe, jucării, cutii de bijuterii, obiecte de artă hand-made și multe altele.

Ele nu sunt deloc ieftine, însă sunt un cadou unic și frumos pe care îl poți face cuiva sau îl poți păstra ca suvenir. Găsești de asemenea și mănuși, fulare sau căciuli care mai de care mai frumoase, trăsnite și amuzante.

Trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că târgul este mereu plin și vei găsi cozi la fiecare căsuță, fie că este de mâncare, băuturi sau suveniruri. 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
OMS: Tutunul, alimentele ultraprocesate, combustibilii fosili şi alcoolul, responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an
OMS: Tutunul, alimentele ultraprocesate, combustibilii fosili şi alcoolul, responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an

Tutunul, alimentele ultraprocesate, combustibilii fosili şi alcoolul, promovate de lobby-urile din domeniul industrial, sunt responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an în Europa.

Cercetătorii de la Buzău au creat roșia cherry tricoloră, care crește până la 5 metri. ”Această tomată este prețioasă”
Cercetătorii de la Buzău au creat roșia cherry tricoloră, care crește până la 5 metri. ”Această tomată este prețioasă”

Cercetătorii de la Buzău au creat, după 20 de ani de studii și lucru, roșia cherry tricoloră, pe care au botezat-o ”Rapsodia”. Noul soi de roșie crește până la 5 metri înălțime și este prezentată ca având calități deosebite, care o fac prețioasă.  

Cum a fost prins un polițist de la Combatarea Crimei Organizate Arad cu o avere nejustificată de peste 1,3 milioane lei
Cum a fost prins un polițist de la Combatarea Crimei Organizate Arad cu o avere nejustificată de peste 1,3 milioane lei

Un polițist de la Combaterea Criminalității Organizate Arad a fost prins de ANI cu o avere nejustificată de peste 1,3 milioane de lei. Ofițerul va fi acum anchetat de o comisie specială din cadrul Curții de Apel Timișoara.

 

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.