O companie din Marea Britanie a obținut carne de laborator numai bună pentru gătit. Prezentarea procesului de producție

×
Codul embed a fost copiat

Carnea de laborator devine tot mai populară. O companie din Marea Britanie, care a reușit să obțină carne din celule cultivate, a făcut și o prezentare a întregului proces de producție.

Chiar dacă nu poate fi comercializată deocamdată, multe restaurante sunt interesate să pună carnea de laborator în meniuri. În Israel, de exemplu, e deja autorizată pentru consum.

Rowan Rimington, directorul Ivy Farm Technologies: „De aici ia startul întregul proces și, ca în orice fermă, totul începe cu o mică bucată de carne”.

Specialiștii au nevoie de o bucată de carne naturală de dimensiunea unui cub de zahăr pentru a putea produce kilograme de carne artificială, numai bună de pus pe grătar.

Rowan Rimington, directorul Ivy Farm Technologies: „Pasul următor e să ne asigurăm că am obținut celulele potrivite din mușchi și grăsime, pentru că vrem să cultivăm doar partea dintr-un animal pe care vrem să o mâncăm. Nu ne dorim grăsimi, cartilagii sau ligamente”.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Celulele colectate urmează să fie multiplicate în laborator.

După aproximativ 4 zile, carnea este gata.

Rowan Rimington, directorul Ivy Farm Technologies: „Nu suntem încă la stadiul în care să producem o bucată întreagă de carne, vom ajunge și la asta, în următorii ani. Dar ce rezultă din proces este similar cărnii tocate”.

O textură potrivită pentru niște chiftele, de exemplu. Iar primele teste s-au făcut deja, în bucătăria unui restarant din zonă.

În Marea Britanie, carnea artificială nu a primit încă aprobarea autorităților pentru a fi comercializată. Iar dacă patronii de restaurante se arată interesați de astfel de produse, clienții au opinii împărțite.

Client: „Aș gusta carne ecologică, produsă în laborator, pentru că sunt conștientă că cea de la ferme face mult rău mediului înconjurător”.

Client: „Nici vorba să încerc așa ceva”.

Principalul argument al companiilor care investesc masiv în producția de carne de laborator este că realizarea acesteia este mult mai puțin poluantă în comparație cu o fermă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte

A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării
Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.