Cum este descrisă intersecția dintre DIGITAL si OOH in 2022

×
Codul embed a fost copiat

PRO TV și Phoenix Media au încheiat un parteneriat pentru difuzarea conținutului digital în afara ecranelor tradiționale. Campaniile de pe net se vor regăsi și în exterior, în media cunoscută ca OOH - out of home advertising.

Este un pas major, pentru că Phoenix Media este una din primele firme de advertising care a înlocuit panourile clasice exterioare cu ecranele digitale de mari dimensiuni. În acest fel, conținutul clientului poate rula imediat, fără să fie nevoie de tipărirea unor afișe ori bannere, iar conținutul static a fost înlocuit de imagini.

Este un moment de cotitură în industria reclamei, cu beneficii în companiile care produc conținut digital, a explicat Andrei Bereandă, șeful Diviziei Digital din PROTV.

Andrei Bereandă, Head of Digital, PROTV: „Cred foarte tare că în momentul acesta digital nu se mai rezumă doar la mediile clasice pe care le cunoaștem - site-uri, social media, platforme VOD -  și atunci vine natural să cauți userii și oamenii acolo unde sunt ei. Cred că petrecem foarte mult timp în mașini, mult timp pe stradă, sunt foarte mulți oameni care merg cu bicicleta, și de aceea Digital OOH ajută să ajungi la oameni, acolo unde sunt ei .”

De ce parteneriatul cu Phoenix Media pe această temă?

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Andrei Bereandă, Head of Digital, PROTV: „Am spus și în speech mai devreme, pe lângă Dio Boacă, (manager Phoenix Media n.r.) toată echipa din spatele Phoenix Media are inovația asta în sânge, toată lumea își dorește să iasă din standardele clasice de OOH, și , cumva, în momentul în care aveam aceste propuneri și ne-am întâlnit, mi-am dat seama că sunt foarte multe similitudini între noi și ei . Și de aici primul proiect pe care îl facem împreună, pentru că nu cred că ne vom opri aici, cred foarte tare că în momentul în care noi oferim servicii 360 pentru clienți, lucrurile sunt complementare foarte mult cu ei, dar și cu alți parteneri, suntem deschiși la orice propunere.”

Cât de important este ca agențiile de media și clienții să testeze această nouă soluție?

Andrei Bereandă, Head of Digital, PROTV: „Cred că a testa e cel mai important . În principiu, nu cred că există oameni, mai ales în zona de digital, care să le cunoască pe toate, și atunci dacă nu testezi, nu ai cum să-ți dai seama dacă ceva merge sau nu. Chiar dacă afli că cineva a testat în UK sau în Polonia și tu testezi soluția asta în România, nu înseamnă că în România o să dea aceleași rezultate. De asta e important să testezi, să setezi foarte mult obiectivele acelei campanii, ce anume vrei, să tragi linie și să analizezi ce s-a întâmplat și apoi să ai zona asta de learning, cum testezi în viitor, pentru că perioada de testare nu ține numai o lună sau două, cred că e un proces pe o perioadă foarte îndelungată.”

Vom vedea pe viitor emisiunile PROTV promovate pe alte canale decât cele proprii PROTV?

Andrei Bereandă, head of Digital, PROTV: „În afară de canalele PROTV, unde da, suntem foarte prezenți, am început anul trecut și continuăm să promovăm toate emisiunile noastre din din prime time și nu numai, pe toate mediile. Că e social media, că este outdoor, că e outdoor digital. Cred foarte tare că oamenii și modul în care noi consumăm content se schimbă de la an la an și este important ca oamenii să-și aducă aminte reperele, show-urile care sunt le sunt atât de dragi. Anul ăsta lansăm un show nou, „Clanul”, care o să fie o surpriză pentru toată lumea, și chiar încurajez oamenii să să se uite și să să ne dea un feedback, dacă le place sau nu. Am lansat din nou acum Vocea României pe care foarte multă lume o aștepta, și important ca oamenii să o promoveze, să o vadă și să înțeleagă puțin ce se întâmplă acolo, și social media, și în outdoor, și TV și digital, peste tot.”

Și ce parteneriate mai pregătiți pentru viitor?

Andrei Bereandă, head of Digital, PROTV: „Așa cum am spus, suntem deschiși la orice fel de parteneriat, suntem atenți la ce tot ce înseamnă în zona asta de advertising, atât în zona de TV cât și zona de digital. Suntem deschiși la tot ce înseamnă nou, și suntem dispuși să testăm și să investim în zona asta de premium content, dar și soluții noi, astfel încât să putem ajuta clienții și partenerii, dar și userii noștri, pe tot ce înseamnă zona asta de advertising, și nu numai. Suntem deschiși la orice parteneriat.”

Ce înseamnă Digital OOH pentru Phoenix Media și pentru piața de OOH din România?

Dio Boacă, CEO Phoenix Media: „Bună seara. Digital OOH pentru Phoenix Media înseamnă totul. Noi suntem o companie exclusiv în digital outdoor. Pentru piața de outdoor , nu înseamnă altceva decât o evoluție. Este noul pas, absolut totul ne spune că este noul pas, de la automatizarea și flexibilitatea cumpărării spoturilor sau a campaniilor de advertising, până la a nu mai folosi atâta plastic în campaniile pe care le aveam în trecut alături de noi, când nu existau ecranele de tip LED.”

De ce parteneriatul cu PROTV Digital pe această zonă?

Dio Boacă, CEO Phoenix Media: „Parteneriatul cu PROTV Digital a venit foarte normal, pentru că nouă ne lipsea un partener care să fie numărul unu în industrie și care să poată să ne ofere cealaltă parte a 360-ului video. PROTV-ul poate să vină cu partea de TV, partea de site-uri, partea de influenceri, iar noi putem să venim cu partea de outdoor. Deci, practic, nu este altceva decât o îmbinare perfectă între două companii, lideri de piață în segmentele lor, și care au un apetit uriaș de inovații.”

Cât de important este ca agențiile de media și clienții să testeze această soluție?

Dio Boacă, CEO Phoenix Media: „Este foarte important, pentru că viitorul asta va însemna. Astăzi citeam o știre prin care un mare grup de cinematografe și-a anunțat intrarea în insolvență sau faliment. Acum cinci ani de zile, spuneam că timpul cinematografului și al TV-ului clasic a început să bată invers. Clepsidra a fost întoarsă, pandemia ne-a ajutat mult mai mult decât am crezut, și pe noi în authorul digital, și pe Voyo sau PROTV Plus în creștere. Asta va fi normalitatea. Practic asta se va întâmpla. Trebuie să avem sub o aceeași umbrelă absolut tot digitalul, și să putem să-l manageuim complet și corect.

Care este avantajul competitiv Phoenix Media pe piața de OOH în România?

Dio Boacă, CEO Phoenix Media: „Să spun eu, asta pare așa, puțin necorect, ca să zic așa, pentru că subiectivismul este logic aici. Dar cred că sunt câțiva ani de tehnologie, câțiva ani mulți de tehnologie. Phoenix Media are incredibil de multă tehnologie și a investit foarte mult în partea de tehnologie, astfel încât în această seară, împreună cu grupul PRO, să fim prima companie din Europa de Est care poate să livreze acest 360 video, total digital.”

Care sunt planurile de dezvoltare în zona OOH?

Dio Boacă, CEO Phoenix Media: „Planurile de dezvoltare sunt simple, trebuie să montăm cât mai multe locații de LED screen. Sper ca în următorii trei ani de zile să putem să ajungem la cifra de 200 plus ecrane și display-uri de digital în piața românească.”

Ce planuri Phoenix Media aveți pentru anul 2023?

Dio Boacă, CEO Phoenix Media: „Cum spuneam mai devreme, avem două evenimente, lansăm două lucruri absolut uluitoare, unul pe 25 mai și unul pe 14 septembrie. Logic, partea de tehnologie vine din nou alături de toată lumea, iar acum partea de tehnologie, ceea ce vom lansa noi, va profita și noul nostru partener, adică PROTV. ”

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Cele două minuni făcute de Carlo Acutis, „influencerul Lui Dumnezeu”. El este primul sfânt din generaţia milenialilor
Cele două minuni făcute de Carlo Acutis, „influencerul Lui Dumnezeu”. El este primul sfânt din generaţia milenialilor

Carlo Acutis este un adolescent care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de doar 15 ani.    

Ce a pățit o octogenară care s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 47 de ani. „Nu m-am așteptat niciodată”
Ce a pățit o octogenară care s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 47 de ani. „Nu m-am așteptat niciodată”

Iris Jones, o femeie în vârstă de 84 de ani, a vorbit deschis despre capcanele întâlnirilor online, după ce s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 47 de ani.  

Recomandări
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut

Autoritățile din Italia au anunțat că au găsit trupurile a doi dintre cei tineri de origine română dispăruți în apele râului Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.